Lupul care voia să-și schimbe culoarea și Lupul care voia să călătorească în jurul lumii sunt două cărți extrem de simpatice și de colorate. Au apărut la Editura Univers și nu știu să vă spun de câte ori mi le-a citit Amalia până acum.

Pentru că Amaliei îi plac mult cărțile cu scris mare și aerisit, dau de multe ori iama în raftul cu aparițiile de la Editura Univers. Poveștile lor sunt extrem de plăcute, paginile sunt pline de ilustrații bogate și colorate, mesajul este unul simplu, dar de efect, aș spune eu.

Lupul care voia...
Lupul care voia…

Maria a depășit vârsta pentru aceste povești, dar o regăsesc deseori alături de Ami, râzând pe înfundate de personajele care sunt pornite pe aventuri, dar reușesc să intre în bucluc. Căutam de ceva vreme o carte care să producă un echilibru. M-am săturat să îl văd pe lup numai în roluri negative și voiam să îl ajut să se repună într-o lumină favorabilă.

Aventuri pe cinste și un lup pus pe șotii

Din ziua în care a ajuns la noi acasă, „Lupul care voia…” ne-a adus bucurie, stare de bine și discuții pe tema „nicăieri nu-i ca acasă” și „trebuie să te accepți așa cum ești, să te iubești și să nu încerci să pari ceea ce nu ești”.

Și cum Ami este mare iubitoare de atlase și enciclopedii, am căutat informații și despre locațiile în care lupul nostru a călătorit. Da, cărțile astea două pot fi deschizătoare de drumuri. Nouă ne-au oferit idei noi de activități și i-au ocupat orele toride ale după amiezii copilului meu curios și aventuros.

Lupul care voia să-și schimbe culoarea 

Lupul care voia să-și schimbe culoarea ni-l arată pe Lupul nostru trist pentru că e negru. Se săturase de pigmentul ăsta cernit și e gata să găsească un strop de culoare în ceea ce îl înconjoară. Dar nu-i deloc ușor. Să fie verde îl asemăna prea mult cu o broască uriașă. Să fie portocaliu nu era prea avantajos. Putea trece oricând drept o vulpe. Hmmmm, oare ce soluție trebuia să găsească lupul?

Lupul care voia să călătorească în jurul lumii

Lupul care voia să călătorească în jurul lumii ne poartă pașii din pădurea fermecată până în Egipt, Italia, Canada, Africa, Rio sau Nepal. Prin toate aceste locații (și vreo câteva în plus) se plimbă Lupul nostru și se bucură de toate atracțiile turistice. Și nu numai! Deh, nu oricine ajunge să bea un ceai cu regina … Și să vi-l spun: stârnește pasiunea unei ființe… surprinzătoare. Atât vă spun. Nț, nț, nț, altceva nu mai scoateți de la mine!

Lupul care voia să… aibă parte de aventuri, cam așa îi spunem noi acasă. Dacă doriți să vină și la voi Lupul acesta simpatic, vă spunem că găsiți cărticelele aici și aici, pe site-ul editurii Univers. Acum au și o reducere de 20%. 

Noi ne bucurăm încă puțin de ele și sper că Amalia le va răsfoi mereu cu drag. Eu îi spun să le dăruiască nepoțelului meu, ea insistă că vrea să le păstreze pentru copiii ei. 🙂  

 

Lasă un răspuns