Recenzii

Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă – Anna Bell (recenzie)

Ce faci atunci când pierzi tot ce iubești? Cum supraviețuiești atunci când ești nevoit să o iei de la capăt? 

Prima mea întâlnire cu acest roman și coperta lui s-a soldat cu dragoste la prima vedere. Privirea fetei de pe copertă strălucește, te invită să descoperi gândurile și fericirea din spatele ei și mie îmi dă senzația că a descoperit rețeta fericirii. Am admirat-o, am așezat-o pe noptieră și din când în când mă mai uitam la ea cu un sentiment de vinovăție că întârzii în a-i afla conținutul. 

Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă – Anna Bell este un roman la fel de frumos ca și cerul senin al unei zile de vară. Amuzant, efervescent și cu personaje spumoase, romanul este numai bun de luat la o ieșire la iarbă verde. Te va relaxa, îți va insufla și ție sentimentul de adrenalină și cine știe, poate chiar îți faci și o listă de dorințe de îndeplinit până la 40 de ani. 🙂 Eu m-am gândit la câteva lucruri pe care mi-aș dori să le realizez, unele mai simple, altele mai mărețe. Cine știe ce spirit de aventurier pe coclauri mă cuprinde? De ce spun asta? Pentru că în mare parte, dorințele sunt legate de natura, călătorii și trasee luate la picior cu un rucsac în spate. 

anna bell

Știți care este „cireașa de pe tort”? Că romanul se bazează pe o bucățică din viața reală a autoarei. După ce s-a despărțit de iubitul ei, autoarea Anna Bell a găsit o listă cu dorințele lui și a încercat să le îndeplinească din dorința de a-l cuceri. Când era pe punctul de a escalada Everestul, l-a întâlnit pe actualul ei soț. Lista lui s-a dovedit a fi rețeta ei pentru fericire. Dar cum va sta treaba cu personajul ei? 

Am găsit romanul pe Libris și nu i-am putut rezista, mai ales când ei ne îndeamnă așa frumos la lectură prin campania #respectyourself – Oferă-ți timp pentru lectură. 

Aveam nevoie de o lectură ușoară, una care să mă binedispună și să mă relaxeze total. Am făcut o alegere inspirată și m-am bucurat de o carte care nu mi-a tulburat sufletul. Nu este o lectură foarte grea, nici una care să abunde în acțiune, dar este povestea dulce-amară a unei femei seduse și abandonate. 

Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă – Anna Bell ne-o aduce în prim plan pe Abi, o tânără pe care am considerat-o la prima vedere prea superficială pentru gustul meu. Avea o carieră frumoasă, dar zilele ei sunt pline de tristețe de când Joseph, bărbatul cu care avusese o relație un an de zile, o părăsise. Știa că relația lor nu era una perfectă, ea nu îi cunoștea familia, zilele lor semănau una cu cealaltă pentru că el era adeptul rutinei și programului bine stabilit de dinainte. Nici ea nu era vreun spirit aventurier. Era tot timpul aranjată, purta pantofi cu toc și refuza orice avea legătură cu natura. Nu îi plăcea să meargă cu cortul, nu iubea să aleargă, se temea de înălțime, ura tot ce ar fi putut să o murdărească și nu iubea deloc marea, numai gândul că s-ar fi putut stropi o enerva. 

De ce vă spun toate acestea? Pentru ca să înțelegeți disperarea lui Abi de a-l recâștiga pe Joseph. Relația se încheiase la dorința lui Joseph și fără prea multe explicații. Când el vine la apartament și îi aduce o cutie cu lucrurile ce rămăseseră în casa lui, Abi știe că șansele ei sunt egale cu zero. Asta nu o împiedica să îl iubească la fel de mult. Găsește într-o carte din cutie o listă cu zece dorințe de îndeplinit până la 40 de ani. Îi recunoaște scrisul lui Joseph și hotărăște instant că acesta este drumul de urmat către recucerirea bărbatului pe care îl iubea cu disperare. Dar lista nu era ușoară, erau reunite acolo toate fricile ei cele mai mari. Să renunțe? Să continue? Abi nu se dă bătută, la urma urmei, poate el avea să se întoarcă la ea înainte de terminarea listei. Pozele pe care avea să le încarce pe Facebook se vor ocupa de asta.  Avea de bifat următoarele: 

Lucruri de făcut până la 40 de ani: 

  1. Să servesc ceaiul la Ritz.
  2. Să învăț o limbă străină.
  3. Să degust vin într-o podgorie.
  4. Să vizitez Parisul.
  5. Să particip la festivalul Glastonbury.
  6. Să fac înconjurul insulei Wight cu bicicleta.
  7. Să mă cațăr pe cele patru piscuri din Marea Britanie.
  8. Să învăț să fac windsurfing.
  9. Să alerg o jumătate de maraton.
  10. Să cobor în rapel Turnul Spinnaker.

Grozav! Toate lucrurile care îi produceau coșmaruri se aflau pe o singură listă. Cu siguranță lista asta avea să îi golească contul bancar, dar avea să îi lase inima plină? 

Lucrurile nu erau prea roze nici la serviciu. Nu mai era la fel de atentă ca înainte, ba mai mult, apare în peisaj și Linz, mândra posesoare a unor picioare lungi și a unui păr blond, toată numai zâmbet și miere în preajma lui Rick, șeful lor. Îi sunt sabotate câteva proiecte. Cine zicea că ghinionul în dragoste înseamnă succesul în carieră? La ea, ghinionul își face cuib și nu vrea să plece. Are multe lucruri de bifat, de cumpărat și speră ca mersul pe bicicletă să nu se uite. Nu se mai urcase pe o bicicletă de când mergea cu roți ajutătoare și are nevoie de ajutor pe care îl găsește în Ben, proprietarul unui magazin de biciclete și iubitul lui Tammy, o femeie care era exact opusul lui Aby. 

Va reuși ea să îl recâștige pe Joseph? Câte dorințe va bifa? 

Nu vă spun nimic, vă spun doar că febra musculară va fi dușmanul ei numărul unu. Dacă la început mi s-a părut prea doamna de la oraș, pe parcurs, Abi m-a cucerit de partea ei. Mi s-a părut ambițioasă și mi-a plăcut faptul că a luptat, chiar dacă nu mi-a plăcut motivul pentru care a făcut-o. Sian, prietena ei cea mai bună, a fost vocea mea în carte. Ea avea grijă să o aducă mereu cu picioarele pe pământ și să îi spună că poate Joseph nu se vrea recucerit, poate este unul dintre bărbații pentru care nici nu merită să lupți. Dar te pui cu dragostea?

Este un roman ușor și plăcut ca o zi senină, plin de momente amuzante și de voie bună. Dacă sunteți în căutare de romane care să vă redea bucuria și zâmbetul, acesta este unul numai bun de trecut pe listă. Mai ales că astăzi beneficiază și de o reducere uriașă pe site-ul celor de la Libris. Așadar, nu ratați ocazia! 

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *