kit-black-5639-2.jpeg
 

O eroină diferită, un caracter puternic, femeia pirat care nu acceptă să piardă vreo luptă!

Kit Black” este prima carte semnată de Monica Ramirez pe care o citesc și pot să vă spun că nu va fi ultima. Am descoperit o autoare talentată, cu un simț al umorului bine dezvoltat, cu o scriitură fluidă, naturală care te convinge și te ademenește.

Pentru că am auzit numai lucruri frumoase despre cărțile autoarei, am decis că era timpul să o descopăr și eu. Găsisem inițial doar două cărți pe stoc, iar în final m-am ales doar cu asta, dar nu îmi pare rău. Singurul regret este că s-a terminat repede povestea și eu m-am trezit ”aruncată” peste bordul corabiei.

Trebuie să precizez încă de pe acum că am adorat-o pe Kit! De ce?
Pentru că era diferită, încăpățânată, bătăioasă, puternică și feminină. Se născuse într-o familie fără prea multe șanse. Tata- un șarmant pirat care îi furase inima mamei ei, frumoasa prostituată care avusese lumea la picioare.
Cu inima zdrobită în urma morții bărbatului pe care îl iubise și cu trupul distrus de boala venerică pe care o căpătase prin meseria ei, mama lui Kit nu îi asigura acesteia nici o viață decentă, nici o educație aleasă.

Roger, singurul care îi ghida pașii, o învățase cum să se descurce într-o lume a bărbaților, iar Kit umbla deghizată în băiat pentru a nu atrage atenția matroanei de la bordelul unde ea și cea care o adusese pe lume erau tolerate.
Avea numai 18 ani dar știa ce voia. Voia să ajungă pirat. Dar pentru asta avea nevoie de o pereche de cizme pe măsura ei și de o sabie. Apoi era gata să cucerească lumea. Să aibă o navă numai a ei, să facă comerț cu mărfuri, niciodată cu carne vie, voia cu disperare să se rupă din promiscuitatea în care fusese crescută.

Când aude discuția dintre doi căpitani francezi, Kit știe că are o șansă să își obțină libertatea, chiar dacă asta însemna să își vândă trupul lui Armand, francezul cu voce catifelată și buze pline.
Dar oare asta nu o făcea să fie asemeni mamei ei?

Kit își vinde o dată cu trupul și inima ei. Știe că s-a îndrăgostit iremediabil de cel care plătise pentru favorurile ei. Iar el îi propune să vină cu el, să fie amanta lui, o întreținută, o paria a societății, o marfă.
Acum Kit se va lovi de dilema vieții ei. Care e calea de urmat? Va deveni amantă, prostituată sau pirat? Va rămâne pentru totdeauna în Ajaccio și va cerși atenția bărbaților?

Se va lăsa cuprinsă de disperare și își va vinde trupul? Dacă îl lasă să plece, oare îl va mai revedea?
Doar nu vă așteptați să vă spun, nu?

Mi-a plăcut modul în care autoarea a împletit firea năbădăioasă a lui Kit cu accesele ei de feminitate. Kit este eroina diferită: nu flutură din gene, ci din sabie; nu cucerește inimi, ci nave; nu îmbracă rochii, ci pantaloni și cămașă; nu renunță la integritatea și la demnitatea ei chiar dacă știe că pentru asta are un preț mare de plătit.

Lectura a fost una extrem de plăcută, singurul regret fiind acela că nu am avut mai multe pagini de parcurs, pe alocuri simțind nevoia ca subiectul să fie mai dezvoltat, nu pentru că i-ar fi lipsit ceva și pentru că mi-aș fi dorit să ”navighez” mai mult în compania personajelor.

 
Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Librex  în această ediție de excepție!
 
 

3 COMENTARII

Lasă un răspuns