Jurnalul unui câine poznaș este o serie tare simpatică, numai bună de pusă pe lista de lectură a celor mici. Mirosiune imposibilă este cea de-a treia aventură a lui Junior și a familiei Prindosu.

Deși am văzut de câteva ori primele două volume pe siteul celor de la Corint Junior, nu le-am adăugat niciodată în coș. Maria mi se părea prea mare pentru ele și Amalia prea mică. M-am înșelat. Amândouă s-au bucurat teribil de compania lui Junior. Le-am prins de câteva ori răsfoind cartea și citind doar ce era pe marginea ilustrațiilor bogate.

Jurnalul unui câine poznaș - Mirosiune imposibilă

Mirosiune imposibilă – marele vis spulberat

James Patterson se pricepe de minune să scrie cărți pentru copii. Junior este un personaj tare, tare simpatic. Și poznaș cât cuprinde. Pentru că este și un cățeluș foarte inteligent, Junior ne prezintă situația sa familiară de la început. Presupune el că al treilea volum poate fi prima întâlnire a cititorului cu universul său. Exact cum a fost pentru noi.

Patterson te face să iubești câinii și să îți dorești unul. Îi construiește o personalitate tare amuzantă lui Junior, compune cuvinte cu ajutorul limbii „câinești” și reinventează lumea văzută prin ochii patrupedului cu năsuc umed.

Junior fusese adoptat de familia Prindosu, după cum îi alintă el. Mariham, băiețelul familiei, este singurul care îi înțelege ghidușiile cățelului. Doamna Mamă și Fălcuțe (sora lui Mariham) aveau prea multe reguli pentru el.

Legume? Nu de data asta!

Junior este gata pentru noua aventură: știe sigur că îi va însoți pe cei din familia sa la Hollywood. Câte planuri are el pentru marele oraș! Vrea să ajungă vedetă, sa câștige bani și să construiască numai camere speciale pentru prietenii săi.

Dar, dar, dar… Dezastru inihamginabil! Junior și prietenii săi sunt duși la un fel de pensiune specială. Și asta în timp ce oamenii lui pleacă la Hollywood! Ham, pe cuvânt de blănos, asta sună rău de tot! Mai ales că sunt obligați să mănânce legume! Unde sunt biscuiții delicioși și conservele de carne?

Ham! Un lucru e clar, Junior nu poate rămâne aici. Și nici gașca nu și-o poate lăsa în urmă. Ce se va întâmpla? hamșteptați să citiți chiar voi!

Mirosiune imposibilă – mai e mult până acasă?

Jurnalul unui câine poznaș – Mirosiune imposibilă este un volum tare haios, cu limbaj accesibil și ilustrații bogate. Plăcerea lecturii nu îl părăsește o clipă pe cel mic și asta poate asigura o binemeritată pauză pentru mami. Doar are și ea cărți de citit, nu?

Trebuie să vă spun că i-am mulțumit cerului că avem doi căței acasă, că sigur mă puneau fetele să adoptăm unul după cartea asta.

Dacă sunteți în căutarea unor cărți pentru copii, pe siteul Corint Junior găsiți multe alternative.

Mirosiune imposibilă poate fi comandată de aici. James Patterson este autorul lunii, așa că, spor la cumpărături! Noutățile se bucură de 35 % reducere zilele astea.

Lasă un răspuns