16809374_1424190447643907_715517353_n
NUME: ISPITA
NUME ENGLEZA: SLIGHTLY TEMPTED
EDITURA : ORIZONTURI
NUMAR PAGINI :308
 

Mary Balogh este unul dintre autorii care m-au cucerit de la primele pagini. Mi-a plăcut stilul ei lejer și amuzant de a povesti și de a ne fascina cu rândurile ei, și de modul în care „curge” acțiunea atât de natural și firesc

În prima carte pe care am citit-o de la aceasta autoare, am întâlnit o Mary amuzanta și copilaroasă, care m-a prins de la primele rânduri. În aceasta carte pe care tocmai am terminat-o, am descoperit și partea mai serioasa a acestei autoare, dar care m-a făcut extrem de curioasă.

Cartea face parte din seria: BEDWYN FAMILY, din care mai sunt traduse la noi: „O noapte de iubire (prima carte a seriei) și „Aproape păcătoasă”.

Acum, haideți să vă povestec un pic despre carte.

Intr-o societate condusa de principii, multe reguli și in care reputația impecabilă era cea mai bună carte de vizită, iar căsătoriile reprezentau cele mai bune afaceri, Marianne și Wulfric se înscriu cu succes în tiparul epocii lor.

Forțați să se căsătorească, tinerii nu au nici o șansă să se împotrivească. Insă, Marianne disperată să reușească anularea „condamnării” ei la o viață alături de un om pe care nu îl vrea, ajutată de Henriette, îi întinde o capcană frumosului și tânărului ei vecin, Gervase.

Il ademenește pe balcon și îi vorbește despre nefericirea ei. Insă, îl droghează, îl aduce în camera ei, în patul ei, astfel ca atunci când vor fi surprinși de tații lor și de viitorul soț, încornoratul, să pară că tânăra a fost compromisă.

Culminând și cu furtul unei valoroase broșe de familie, acuzatul de serviciu fiind tot Gervase, dezamăgirea tatălui lui fiind una uriașă, tânărul nostru sfârșește prin a fi exilat și izgonit de familie pe continent.

Obligat de moartea tatălui său să se întoarcă pentru a prelua îndatoririle de conte, Gervase ajunge la Bruxelles, pe un teren neutru, înainte de a ajunge în Anglia.
Mânat de dorința de răzbunare asupra lui Wulfric, cel care ar fi putut sa îl absolve de vină, în urmă cu 9 ani, în acea noapte fatidica, pune la cale un plan strategic, atunci când o întâlnește pe nimeni alta decât Morgan Bedwyn, sora lui Wulfric.

Planul are ca scop pătarea reputației tinerei și mânia dușmanului sau. Ce nu anticipase însă Gervase, este faptul că o dată cu fiecare etapă a planului, va pica puțin câte puțin în farmecele lui Morgan și cum ne place nouă, românilor, să spunem :”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, prădătorul nostru ajunge sa fie pradă, luptând acum pentru inima frumoasei Morgan, care e mai hotărâtă ca niciodată să se joace cu el, asta după ce află de planul lui de răzbunare.

Vor descoperi adevărul despre planul lui Marianne? De ce apelase tânăra la această capcană?

O carte plina de momente cheie, de iertare, de acceptare și de dragoste. Am învățat încă o data, că viitorul nu se anunță luminos, atâta timp cât nu putem face pace cu trecutul. Vă recomand cu drag sa o descoperiți pe Mary și poate va place stilul ei, oricare varianta alegeți.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns