18450093_1521215921274692_630084593_n

”Suspans la maximum și tensiune sexuală de la prima la ultima pagină.” – Publishers Weekly 

Zilele trecute vă arătam bijuteriile literare primite de la Editura Corint. Și v-am spus eu că va fi greu să aleg prima carte, din varii motive, nu-i așa?  Am închis ochii, am ales și câștigătoare a fost Întoarcerea, primul volum al seriei Titanii de Jennifer L. Armentrout. 

Am terminat cartea acum câteva minute și prima impresie ”la cald” ar fi: nicicând legendele Olimpului nu au fost mai încântătoare! Mi-a plăcut dintotdeauna tot ce a avut legătură cu mitologia greacă.: legende, zei, semizei, titani și intrigi. 

Trebuie să spun că acest volum a simbolizat prima mea întâlnire cu autoarea și m-a cucerit de la primele rânduri (în ciuda limbajului folosit. Nu este unul colorat ci unul diferit). Replici acide încărcate de umor, ironie și multă imaginație, asta am regăsit eu în această poveste, care chiar dacă este una cu accente predominante de fantasy, are și tușe de romance care mi-au îngăduit să am momente de respiro printre atâția puri, semipuri, zei și semizei, fiecare cu puterile, cu glifele și cu dorințele sale. 

După ce am parcurs câteva pagini din carte, am făcut o mică pauză și m-am pus din nou la curent cu numele zeităților din mitologia greacă. Nu e obligatoriu să o faceți și voi, pentru că vă promit că autoarea că lasă totul limpede, dar având în vedere că eu nu am citit seria precedentă și nu am știut cine este Seth, așa am simțit nevoia. 

Prin cercetările mele în mediul online am găsit o replică interesantă: 

”Zeii ar trebui să fie mai înțelepți decât muritorii”, ce îi aparține lui Euripide. A fost mult mai interesant de urmărit povestea pe mai departe pentru că am avut impresia că autoarea vine să demonteze această ”teorie” și să demonstreze că în lumea titanilor voințele sunt la fel de puternice și de dure ca și ei. Fie că sunt muritori, sau nemuritori, toți au ceva polițe de plătit, toți vor să conducă și toți vor să dețină puterea absolută. Și prin abordarea aceasta plină de farmec, de răsturnări de situație, de fire tainice urzite între zei și pământeni, de legături nebănuite de nimeni, de planuri de rezerva în cazul în care Titanii ar fi fost eliberați, eu m-am bucurat de o lectură fantastică de-a dreptul și am rămas uimită de cât de mult seamănă ei cu noi. 

Acțiunea debutează cu Seth, un Apollyon aflat în slujba zeilor de aproape un an de zile. Slujba lui era să mențină ordinea și să vegheze ca niciun Titan să nu iasă din Tartar, locul  în care fuseseră trimiși. Apollyonii se năsteau în urma relațiilor dintre un pur și un semipur, dar reușeau să facă mult mai mult decît aceștia. Erau purtători de akasha – eter, și trebuia să existe doar unul într-o generație. Dacă din greșeală se nășteau doi Apollyoni și un zeu l-ar fi constrâns prin puterile sale să îi dea ascultare, Apollyonul devenea Ucigaș de zei și asta nu era rău, era foarte rău. 

Pentru că zeii avuseseră nevoie de un plan de rezervă în cazul în care Titanii ar fi fost eliberați și ar fi dorit să se răzbune atacând Olimpul, au creat semizeii pe pământ. Aveau relații cu muritoare care rămâneau însărcinate și aduceau pe lume semizeii ce aveau puterile încătușate până în momentul în care tații lor ar fi avut nevoie de ei. Ares dejucase cumva planul zeilor și omorâse deja șase urmași ai acestora. 

Apollo era tatăl unuia dintre semizei, a unei fete pe nume Josephine- Josie. Josie crescuse în casa bunicilor săi având o viața aparent normală. Singurul lucru care o îngrijorase era stadiul bolii mamei ei. Pentru că femeia susținea că un înger o lăsase însărcinată fusese diagnosticată cu schizofrenie și avea căderi nervoase repetate. În dorința ei de a se îndepărta ca și cum ar fi vrut să fie sigură că ea nu va suferi de această boală, Josie merge la colegiu în Virginia. O găsește aici pe Erin, colega de cameră care îi devine singurul om apropiat. 

Pe Josie trebuia să o găsească Seth la ordinele lui Apollo, să o protejeze și să o ducă la Academia Legământului din Dakota de Sud. Acolo era un spațiu protejat de vrăji care ar fi putut să o mențină în siguranță. Apollo își iubea fiica, așa zeu atotputernic cum era el. 

Seth era tipul acela nebun și sexy după care oricine ar fi picat în cap. Să spui că avea ceva ireal și nemăpântesc care te atrăgea, nu ar fi fost tocmai greșit, așa că asta este și impresia lui Josie, neavând habar pe-atunci de cât de aproape de adevăr era.

Seth nici nu s-ar fi putut înfățișa la ușa ei șă să îi spună că tatăl ei, cel pe care nu îl cunoscuse niciodată, era un zeu. Dar ocazia perfectă apare atunci când Josie este atacată de Umbre, forțe trimise de titanii eliberați pentru a căuta semizeii.

Atunci fata află nu numai că zeii, titanii, purii și semipurii existau, dar și că Erin, iubita ei prietenă, era de fapt o Furie, o creatură cu aripi și zeci de șerpișori pe cap, care fusese trimisă de Apollo pentru a o proteja. 

Intuind că acestea ar putea fi ultimele ei zile de normalitate, Josie îi cere lui Seth, pe care nu îl place deloc, să o ducă în Missouri pentru a își îmbrățișa mama și bunicii. Avea nevoie de iertarea mamei ei. Numai că o dată ajunși aici descoperă dispariția mamei ei și faptul că bunicii erau constrânși de Umbre care erau gata să îi facă rău pentru sursa de eter pe care o ascundea în corpul ei. 

Misiunea lui Seth se dovedește cu mult mai grea având în vedere că este extrem de atras de Josie. Fata îi aducea aminte de un episod din trecutul lui iar familiaritatea și coincidențele dintre cele două planuri au puterea de a-l debusola complet. În plus, Josie îi era interzisă total. 

Acțiunea explodează o dată ajunși la academie și multe personaje noi apar în scenă. Eu am stat continuu în tensiune așteptând ciocnirea titanilor. Să nu spuneți că voi nu! 

A fost o lectură încărcată de suspans și de replici sarcastice încărcate de umor ce m-au binedispus total și care au avut rolul de a rotunji un pic curbele ascuțite ale lumii zeităților. Este o carte interesantă, cu un subiect acaparator (mai ales pentru cei atrași de acest domeniu) și un prim volum care pe mine m-a convins să urmăresc seria în continuare!

Povestea de dragoste este absolut delicioasă. Plină de momente în care personalitățile puternice se ciocnesc, de clipe în care poți simți vulnerabilitatea și regretele, de fraze întregi pline de emoție și trăire. Doar că am eu presimțirea că Apollo va inetreveni cumva. 🙂 

Dacă nu ați citit cartea deja, eu v-o recomand cu drag! Jennifer L. Armentrout se dovedește a fi o scriitoare pe gustul meu: originală, spontană și imprevizibilă. 

 

 Mulțumesc mult Editurii Corint pentru exemplarul oferit! Dacă v-am făcut măcar un pic mai curioși decât erați deja, vă spun că puteți găsi cartea chiar aici

12191624_921948034565677_9005455948702566962_n12717389_483643395152187_3172202317149822884_n

12 COMENTARII

Lasă un răspuns