Însoțitoarea de zbor, romanul scris de Chris Bohjalian și apărut la Editura Rao, mi-a ținut companie zilele trecute. Traversam o stare foarte ciudată (turbulențe literare, ca să rămân pe lângă tema romanului) și nu știam ce carte să aleg. Așa mi-am adus aminte că am vreo câteva titluri faine de la Rao și am zis să aleg ceva de acolo. Sincer? Mai bine alegeam ceva cu război.

Așa cum v-am spus prin alte recenzii, îmi plac foarte mult cărțile din sfera thriller/crime și ador romanele care au capacitatea asta de a mă face să simt că merg pe sârma plasată deasupra unei gropi cu crocodili. Simțeam că Însoțitoarea de zbor are toate șansele să îmi ofere o călătorie incitantă, palpitantă, plină de adrenalină și pericol. Nu a fost să fie.

Însoțitoarea de zbor
Însoțitoarea de zbor

Însoțitoarea de zbor – promisiuni deșarte

Dacă îmi este permisă o precizare (promit să rămân tot în temă!): să citesc cartea asta a fost ca și cum mi s-a promis o călătorie cu avionul. Am ajuns, am urcat, am primit un pahar cu vin și nu m-am ridicat de la sol. Am rămas acolo, cu promisiunea deșartă și cu un gust amar..

Nu știu ce se întâmplă cu mine, dar zbor numai pe sub radar în ultima vreme. Nu mai găsesc cărți care să îmi facă pulsul să se mărească și nici povești care să mă mulțumească pe deplin. Oi fi eu mai pretențioasă sau cu așteptările până în tavan, nu știu. Eu jur că nu sunt pretențioasă, că mă ai la degetul mic dacă îmi dai o poveste emoționantă sau poveste plină de suspans. Cu povestea asta am simțit că fac slalom printre beții și nopți petrecute cu bărbați aleși la întâmplare.

O crimă, o fugă și o însoțitoare de zbor

Cartea asta avea toate șansele să fie una alertă, plină de mister și tensiune. Nici nu ai cum altfel, mai ales când arunci în ring câteva elemente terifiante. Cassie Bowen este însoțitoare de zbor și iubește să își trăiască viața.

Ca stewardesă la clasa business, Cassie întâlnește oameni potenți financiar, oameni puternici și cunoscuți în întreaga lume. Iubește să flirteze și nu spune nu unei aventuri de o noapte. Din cauza unor traume din copilărie, Cassie era măcinată de frici și nesiguranța și-o îneca în alcool și în aventuri de-o noapte. Însă o astfel de aventură se termină tragic…

După ce petrece o noapte pasională în camera unui bărbat, Cassie se trezește direct în coșmarul vieții sale. Bărbatul, pasager al ultimei curse a lui Cassie, fusese asasinat și lăsat într-o baltă de sânge în patul de hotel. Cassie se trezise lângă el, confuză și plină de sânge. Doar nu credeți că alertează poliția, nu? Neah. Își păstrează sângele rece, și-l spală pe cel al bărbatului de pe corpul ei, se îmbracă și pleacă. Avea un avion de prins. Nu putea să rămână acolo. Ce dacă omul ăla era puțin mort…

Zborul adevărului – Cassie este pilot de excepție

„Cutia neagră” cu minciuni a lui Cassie nu durează prea mult în fața anchetatorilor și femeia este chemată la interogatoriu. Cassie știe că nu poate să ascundă prea mult adevărul și se gândește să încerce ea să facă lumină în acest caz. Desigur, întâi se ocupă cu alte episoade de beție, plus o serie de lamentări, plus niște partide scurte pe unde mai apucă și ea.

Doar nu credeați că însoțitoarea noastră a avut puțin ghinion și atât. Ei, na. Nimerește direct în mijlocul mafiei ruse, a spionilor ruși și ai agenților FBI și CIA. Vă dați seama? O întreagă armată de oameni caută adevărul și Cassie a noastră hâc! hâc! prin vreo speluncă. Viața grea, domnule!

Însoțitoarea de zbor – mincinoasă de meserie

Mi-am dorit cartea asta atât de mult! Nu știu de ce am tot ales cărți cu temă aviatică în ultima vreme. Și am trecut peste faptul că are formatul ăsta mic (formatul de buzunar este formatul pe care-l urăsc cel mai tare!) Am vrut doar o poveste bună, bună și am primit o călătorie stropită de alcool, plină de sex și de explicații pe jumătate dezvoltate.

Ideea de la care a plecat autorul nu este una rea, dar este una slab executată, plină de puncte vulnerabile și greu de crezut.

Însoțitoarea de zbor ar fi putut fi o lectură plină de adrenalină, dar a fost una plină de așteptare. M-am pierdut prin atâtea băuturi, atâtea decizii proaste și m-am simțit iritată de comportamentul de puștoaică al unei femei în toată firea.

Însoțitoarea de zbor a apărut la Editura Rao, poate fi cumpărată de aici și sper să fie pe placul vostru. Pe al meu nu a fost. Oare serialul o fi mai bun?

Nr. Pagini: 432

Apariție: acum 3 luni

Traducere: Roxana – Cristina Gheorghe

 

Lasă un răspuns