Infern în paradis, roman scris de Lucy Clarke și apărut la Bookzone, mi-a ținut companie zilele trecute. O vacanță de vis ce se transformă într-un coșmar. Cine va supraviețui? Cum să rezist eu în fața unei asemenea promisiuni?

Sinceră să fiu, am plecat la drum cu o doză de scepticism. Nu eram sigură dacă să cred sau nu în descriere, dacă îmi pot lăsa așteptările să se risipească. Am mai găsit eu descrieri fantastice care s-au dărâmat precum castelele construite din cărți de joc.

Nu știu dacă v-am mai spus, dar cărțile Young adult nu sunt mereu preferatele mele. Am nevoie de o anume stare pentru ele și mi-e teamă întotdeauna că nu pot trăi sentimentele personajelor, că am depășit vârsta asta și problemele în dragoste. Din fericire, Lucy Clarke a trecut bariera vârstei personajelor și a scris un thriller interesant, plin de suspans și adrenalină.

Infern în paradis
Infern în paradis

Infern în paradis – spaimă și moarte

Cred că știți deja pasiunea mea pentru romanele crime/thriller. Îmi place să scot trusa mea imaginară de detectiv, să îmi încropesc propriile liste de suspecți și să dejoc planurile personajelor și ale autorilor. Am reușit și în cazul ăsta, nu în totalitate, e drept, dar m-am menținut destul de aproape de traseul gândit de autoare.

Personal, nu m-a deranjat acest lucru. Din contră. Am trăit la fel de intens, am citit cu la fel de multă implicare și dorință de a cunoaște adevărul absolut. Deși mă gândeam că nu pot merge pe urmele pașilor personajelor, m-am trezit trăind teroarea, frica, vina și disperarea alături de ele.

Cum o fi să trăiești în fiecare zi cu gândul că totul ar fi putut fi atfel? Că ar fi fost posibil să nu mai exiști nici tu? Cum o fi să simți că soarta se încăpățânează să îți ia toți oamenii pe care îi iubești?

Erin simte toate astea pe pielea ei și le simte până la epuizare, până dincolo de orice limită pe care un suflet rătăcit o poate trasa. Viața ei nu fusese deloc ușoară. Își pierduse părinții devreme, primise obstacol după obstacol, învățase să se agațe de singura persoana pe care o iubea: sora ei mai mare.

O vacanță transformată în coșmar

Erin trebuia să meargă cu Lori în vacanță. Amândouă aveau nevoie de deconectare, de pauză și de liniște. Dar o discuție care s-a dovedit extrem de surprinzătoare pentru amândouă complică tare mult lucrurile. Erin renunță la vacanță, nu se mai prezintă la aeroport și Lori pleacă singură.

Avionul lui Lori se prăbușește și nu sunt găsite urmele epavei. Nimeni nu are niciun fel de informație, radarul neputând să înregistreze traseul acestuia înainte de prăbușire. Erin trăiește cu groază vestea morții surorii ei, dar nu își pierde speranța. Atâta timp cât nu fusese găsit avionul, cât nu existau dovezi clare ale morții pasagerilor, mai existau speranțe, nu?

Măcinată de vină și de incertitudini, Erin își duce existența între dorințe și așteptări, zdrobită de luptele sale inferioare și de întrebările fără răspuns. Și totul capătă o altă turnură atunci când pilotul avionului apare. În viață. Numai că refuză să răspundă la întrebări și este grav bolnav. Erin știe că ultima ei șansă pentru a descoperi adevărul este să discute cu pilotul. Indiferent de prețul cerut.

O șansă la viață

Povestea scrisă de Lucy Clarke ar putea să fie un semnal de alarmă. Pentru mine, pentru tine, pentru toți oamenii din lume. Nu avem certitudinea viitorului. Prezentul este tot ce avem și ar trebui să profităm la maxim de el. Ar trebuie să îmbrățișăm la timp, să iertăm ori de câte ori este nevoie, să iubim și să oferim.

„Am iubit Infern în paradis! Decorul, tensiunea, intriga și misterul, totul a fost atât de intens, de viu și de bine scris!”- KAREN HAMILTON

Nu știm niciodată când poate fi ultima dată și regretele mușcă mult și amar din suflet. Și asta se poate să o aflăm mult prea târziu.

„Un thriller psihologic excelent scris, emoționant și inteligent. Cu o atmosferă perfect descrisă, tensiune la cote înalte și personaje pe care am ajuns să le iubesc.”- CLAIRE DOUGLAS

Infern în paradis – care este adevărul?

Lupta lui Erin pentru aflarea adevărului este înduioșătoare și m-am temut de câteva ori pentru ea. Mă gândeam că propriile dorințe o pot demola și adevărul ar fi putut mai mult să o rănească. Nu întotdeauna adevărul este cel care liniștește. Dar demonii ei interiori erau puternici, alimentați de vină, de secrete și de remușcări.

Cum se va termina totul? Cum de se prăbușise avionul? Va ieși vreodată adevărul la lumină?

Mi-a plăcut această poveste. M-am lăsat trasă în mijlocul evenimentelor, am strâns din pumni, am sperat și am crezut în puterea adevărului de a-și găsi calea spre noi.

Prima întâlnire cu Lucy Clarke a fost una frumoasă, vie, incitantă și plină de mister. Nu mă așteptam ca lucrurile să se propage cu această intensitate și în atâtea direcții.

Dacă sunteți în căutarea unui roman antrenant, Infern în paradis poate fi o alegere potrivită. Îl găsiți pe site-ul celor de la Bookzone, chiar aici.

Traducere: Iris Manuela Anghel

Pagini: 446

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns