16729678_1421489637913988_1030054102_nNUME: ÎNDRĂGOSTITĂ DE SOȚUL POTRIVIT
NUME ENGLEZA : LOVE WITH THE PROPER HUSBAND
EDITURA: LITERA / LIRA
COLECȚIA : ALMA – IUBIRI DE POVESTE
Număr pagini : 280
Seria : EFFINGTON FAMILY
Din aceeași serie mai fac parte :
1. Dragoste de probă
2. Cum să alegi soțul potrivit
3. Lecția de dragoste
4. Mireasa pentru un prinț
5. Înălțimea sa, Soția mea
6. Îndrăgostită de soțul potrivit
7. Mărturisirea
Netraduse încă :
8. The pursuit of Marriage
9. A visit from Sir Nicholas
10. When we meet again
11. Let it be Love
 

Victoria Alexander – se numără printre autorii ale căror romane sunt o prezență constantă în topurile de bestselleruri ale New York Times, USA Today și Publishers Weekly. A fost nominalizată de două ori la prestigiosul premiu RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.
Și as mai completa eu, una din autoarele mele preferate din colecția Alma – Iubiri de poveste.

Cât de dor mi-a fost de umorul Victoriei Alexander și de farmecul unei cărți din colecția Iubiri de poveste. Lectura a fost una extrem de ușoară și de plăcută, potrivită unei zile de vară.

***  La 20 de ani te însori singur, la 30 de ani te însoară ” Societatea doamnelor pentru Îmbunătățirea Viitorului Angliei”. Societatea este înființată de niște doamne respectabile ale societății londoneze, din disperarea de a-și vedea odraslele căsătorite. Prima victimă: contele de Pennington, fiul contesei Helene Pennington.

Gwendolyn Townsend- avea doar 16 ani când rămâne orfană de tată si asistă neputincioasă la pierderea averii familiei ei în detrimentul unui văr îndepărtat, care era unicul moștenitor de sex masculin al tatălui său. Rămasă singură după moartea mamei și căsătoria neaprobată a surorii ei, Gwen crește cu stigmatul de a fi nefolositoare, tocmai pentru că era femeie.

La 16 ani, afla că era singură și săracă și ajutată de o fostă profesoară de la cămin devine guvernantă. Timp de 5 ani de zile a încercat sa își găsească un loc, neputând să se adapteze. Fusese victima unor libidinoși, care încercaseră să abuzeze de ea. Tocmai de aceea ura conceptul de dragoste și căsătorie, convinsă fiind că niciodată nu se va căsători.

Marcus Pennington, unicul moștenitor al contelui de Pennington, trăiește din plin viața. Se bucură alături de prietenul lui de privilegiile vieții de huzur și de burlăcie. Avea aproape 30 de ani și fusese de multe ori aproape de a cădea în plasa dragostei dar făcuse niște alegeri greșite.

După ce fusese victima unei greșeli, Gwen află de la avocatul familiei că de fapt nu era săracă, avea un venit modest asigurat de tatăl ei dar și o căsuță mică. Pentru a-l suplimenta, trebuia să se căsătorească. Afla și de existența a trei nepoate din partea surorii ei, care murise în urma unui naufragiu.

Aceleași condiții – de a-și păstra numele, averea și prestigiul, le primește și Marcus printr-o scrisoare lăsată de tatăl său înainte să moară. Trebuia să se însoare cu moștenitoarea Townsend, până la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Constrânți de împrejurări cei doi acceptă căsătoria, deși amândoi se împotriveau uniunii – ea pentru a-și proteja nepoatele, pe care le ascunde de Marcus inițial, iar el pentru a nu-și pierde averea.

Dar diferențele dintre ei, încăpățânarea și secretele le cam umbresc zilele ce se anunțau a fi unele fericite.

Mi-a plăcut tare mult cartea. Amuzantă, replici pline de umor și abordarea atât de relaxată a normelor londoneze de conduită morală, mi-au înseninat ziua.
De asemenea, mi-a plăcut faptul ca fiecare capitol este precedat de o replica amuzanta a diferitelor personaje din carte.

Cum vor trece cei doi peste secrete și nepotriviri? Vor reuși să se lase prinși în plasa dragostei? Dar și ce turnură iau lucrurile în final vă invit sa descoperiți singuri.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns