În visul meu am un cuțit în mână este romanul în jurul căruia ne-am concentrat atenția în acest nou blogtour. Trebuie să vă spun că m-am temut un pic de această poveste. Titlul nu îmi inspira nimic puternic, dar îmi ridica totuși niște semne de întrebare. Era o supoziție? O mărturisire? O formă de apărare?

Nici coperta nu mi-a liniștit foarte tare temerile. Nu știu dacă și voi faceți la fel, dar îmi place să caut indicii pe copertă. Am mai găsit elemente neașteptate și abia aștept de fiecare dată să văd cum se leagă toate de poveste.

„Un roman de debut incisiv… Explorează ce înseamnă să râvnești la viața altora indiferent de preț.”

În visul meu am un cuțit în mână
În visul meu am un cuțit în mână

În visul meu am un cuțit în mână – câte secrete se pot păstra?

Nu aș fi crezut că acesta este un roman de debut. Ashley Winstead nu scrie o poveste nemaiîntâlnită, ba chiar abordează un subiect pe care l-am întâlnit des, dar se descurcă de minune și reușește să păstreze și să construiască suficient mister. Personajele sale sunt toate incluse cu grijă în poveste și mărturisirile vin la momentul potrivit, aducând fiecare semne noi de întrebare, supoziții și posibile scenarii.

„Cred că o parte din mine simțea, chiar și acolo, în triumful nostru, în începutul nostru sălbatic și perfect, micile semințe ale distrugerii noastre…”

Colegiile americane par să fie surse inepuizabile de inspirație. Fie că vorbim de thriller, romane polițiste sau povești de dragoste, găsim întotdeauna pe holurile instituțiilor de învățământ sau pe terenul de sport suficiente întâmplări, rivalități sau deziluzii.

Trecutul a rămas în urmă. Dar nu totul poate fi uitat

Așa cum v-am spus la început, nu am avut mari așteptări de la povestea asta. Pentru că imaginația mea nu stă potolită o clipă, îmi creionasem deja câteva scenarii posibile și am cam strâmbat din nas atunci când am văzut că Ashley Winstead mă trimite pe urmele unor adolescenți. Mă gândeam că voi avea parte de niște chestiuni superficiale și sufletul meu avea nevoie de o poveste cu sare și piper, cu acțiune și adrenalină.

Abordând alternarea planurile temporale și lăsând mereu portițe deschise, Ashley Winstead reușește să își țină cititorii ancorați în poveste, curioși să descopere deznodământul și să smulgă și ultima mărturisire de la participanți.

Cândva, fuseseră cei șapte magnifici ai universității Duquette. Credeau că se cunosc foarte bine unul pe celălalt, că pot înfrunta lumea și schimba propriul destin. Fuseseră martorii încercărilor naive, se îndrăgostiseră, adoptaseră cu toții același stil nebunesc de viață.

Fiecare căuta să îl impresioneze pe celălalt, să adopte un stil pe viață pe care nu și-l permitea în realitate. Unii dintre ei afișau o siguranță de sine pe care nu o dețineau. Dar nu le era permis altfel. Rivalitățile, presiunea și dorința de a fi printre cei mai buni erau motoarele care le angrenau întreaga existență. Și toate nebuniile lor duc la un eveniment fatidic: unul dintre ei moare. Dar criminalul nu este prins niciodată. Era oare prea târziu? Moartea lui Heather rămăsese nepedepsită și fratele ei dorea să știe adevărul. Avea o singură încercare, o singură noapte în care îi putea avea pe toți suspecții săi laolaltă. Și spera la o mărturisire.

Crimă: răzbunare sau accident?

„Fanii Istoriei secrete, ai lui Ruth Ware și ai Andreei Bartz vor devora acest thriller academic construit pe baza unui mister cu camera închisă… Romanul acesta e însăși definiția lecturii compulsive.” – Amy Gentry

Au trecut zece ani de la terminarea facultății și o reuniune somptuoasă îi așteaptă pe absolvenți. Cei șase magnifici rămași în viață se întorc acolo unde se încercaseră altă dată să se adapteze, să se integreze și să facă cele mai bune alegeri. Dar secretele lor bine păstrate nu mai erau acum ale lor. Cineva le aflase pe toate și-i obliga acum să fie sinceri, brutal de sinceri, exact așa cum nu fuseseră cu ani în urmă. Sunt oare pregătiți să își deschidă sufletul, să recunoască și să mărturisească? Cine era criminalul lui Heather? Și de ce o omorâse?

În visul meu am un cuțit în mână – crimă sau teamă?

În visul meu am un cuțit în mână a fost o lectură surprinzătoare, plină de mister și de tensiune. Am renunțat la a mai anticipa mișcările autoarei și am stat în umbra personajelor, atentă la fiecare mișcare. Nici acum, după terminarea cărții, nu am înțeles de ce autoarea a ales titlul ăsta. Și veți vedea și voi de ce spun asta. Eu nu vă mai ofer alte detalii.

Dacă vreți să găsiți și alte opinii, vă invit pe blogurile colegilor mei: Literatura pe tocuri, Citește-mi-l, Biblioteca lui Liviu, Ciobanul de azi, Falled; Analogii, Antologii.

În visul meu am un cuțit în mână a apărut la Crime Scene Press și este disponibil aici.

Titlu original: In My Dreams I Hold A Knife

Traducător: Mihnea Arion

Nr. pagini: 384

Anul apariției: 2022

Lasă un răspuns