26198161_2018264775106894_1126395896756634509_o

”Suntem, pur și simplu, doi oameni buni, fiecare cu trecutul la fel de pătat, în căutarea unui viitor luminos.” 

Există coincidențe în dragoste? Există sacrificii prea mari? Cât valorează patru secunde? Poate prea puțin am putea spune, dar destul când trasează diferența dintre viață și moarte. 

Uneori mi se face dor de nebunia dragostei și de dansul fluturilor specifici primei povești de iubire. Știu că întotdeauna voi găsi la editura Epica Publishing House cărți potrivite pentru starea mea. Vreau doar să mă topesc între paginile încărcate de tachinări dulci-amărui, între replici acide aruncate pentru a debusola total partenerul, între situațiile acelea care te determină să strângi din pumni și să speri în finaluri roze cu sclipici. Deh, fetele astea. 

Am citit ”Zece respirații scurte” și m-am lăsat atrasă în vâltoarea poveștilor create de K.A Tucker. Deși situațiile prin care sunt trecute personajele par demne de scenarii de film, personajele fac totul mult mai real. Ele sunt desprinse din lumea viciată a marilor orașe, construite din o multitudine de defecte, dar înzestrate cu dorința de a merge mai departe, de a spera într-un viitor mai luminos. 

”În patru secunde ai pierdut totul” îmi promitea o lectură plină de adrenalină, de răsturnări de situație și de întrebări. Cine pierde? Cine câștigă? Câte compromisuri suntem dispuși să facem în numele iubirii? 

Din punctul meu de vedere, volumul este mult mai antrenant și mai plin de acțiune decât primul volum al seriei. Am fost curioasă să descopăr mai mult și am trăit tot timpul cu teama că nimic nu durează când este clădit pe nisipuri mișcătoare și minciună. Mă gândeam că orgoliul și principiile vor fi inamicii dragostei și asta mi-a oferit o stare de tensiune continuă. Cu toate personajele reunite, cu viața din cluburile de noapte și cu traficul de droguri…autoarea nu mi-a făcut viața mai ușoară. Absolut deloc. 

Cain era patronul unui club de noapte. Asta echivalează pentru unii cu un caracter infect. Cain nu era așa. Reușise să se mențină integru. Ținea la principiile sale și era hotărât să ajute toate fetele care lucrau pentru el. Penny-s era doar o haltă în viața lor și de-aici trenul vieții avea să le ducă spre o viață onestă și spre o conduită morală ireproșabilă. 

În clubul lui existau aceleași reguli stricte pe care le respecta și în viață. Nu suporta minciuna și ura drogurile. Traficul de droguri îi distrusese familia. Părinții și sora lui pieriseră într-un atac sângeros datorită narcoticelor și Cain nu se iertase niciodată. Nu îi părea rău de părinții lui, deși asta ar părea ciudat. Mama lui era proxenetă și tatăl lui făcea trafic de droguri. În plus, îl trimitea pe Cain în ring. Îl obliga să se bată pentru că așa credea că face din el un bărbat adevărat. 

Din lupte făcuse primii lui bani și ajunsese astăzi un respectat om de afaceri, dar nu voia să mai treacă și altcineva prin iadul acela. Își jurase să salveze cât mai multe suflete și trebuia să înceapă cu al lui. Încă nu se putea ierta pentru anumite decizii din viața sa și vina care îi sufoca sufletul era strâns legată de singura femeie pe care o iubise cu-adevărat: Penny. 

Charlie Rourke însemna tot ce ura Cain pe lume: minciună și droguri. Viața lui Charlie era ca un castel de cărți pe care îl construia cu abilitate Sam Arnoni. El o putea ajuta să crească, el o putea elimina din joc. După moartea mamei ei, Charlie rămâne în grija lui Sam și ar fi trebuit să se simtă în siguranță, ar fi trebuit să primească dragoste necondiționată. Primește atenție, dar totul avea un scop. Sam face din ea o actriță desăvârșită și o transformă în pionul principal de pe tabla traficului cu droguri. Oricine s-ar fi pierdut în ochii ei violeți și Charlie se dovedise maestră în arta flirtului. 

Charlie se ura. Ura să fie recunoscătoare lui Sam pentru un act de răzbunare. Cineva îi făcuse rău și Sam se ocupase rapid de problemă. Pe ea nu o apărase nimeni, așa că îi este recunoscătoare tatălui său vitreg, dar se și teme. Văzuse odată cu îndeplinirea răzbunării cam cât de mare era puterea lui Sam Arnoni. 

Aflată la Miami la sugestia lui Sam, Charlie încă se mai ocupă de anumite livrări, dar începe să își alcătuiască planul de ”evadare”. Știa că poate să o ia de la capăt, se săturase să se simtă vinovată și folosită. Renunță la apartamentul de la hotel și închiriază un spațiu într-un cartier rău famat. Economisea fiecare ban primit de la Sam și avea nevoie de un loc de muncă pentru a aduna mai repede banii pentru noua sa viață. Așa ajunge să lucreze la Penny-s și să îl cunoască pe Cain, bărbatul care ar fi făcut orice femeie să se îndrăgostească fără scăpare. Dar ea este o traficantă și viața ei este acoperită strat după strat de minciună. Nici măcar identitatea ei nu era reală.

Charlie este bucuroasă să aibă prieteni pentru prima dată în viața ei, dar știe că totul va dispărea ca un miraj pentru că ea nu putea prinde rădăcini într-un loc, nu mai zicem de dragoste și relații stabile. Și cu aversiunea lui Cain față de cercurile în care se învârtea ea este cu atât mai greu să spere la normalitate. 

Va reuși să fugă de Sam? Poate Cain să accepte toți demonii trecutului ei? 

”Ai doar câteva secunde. Câteva secunde ca să o cucerești. Și câteva secunde să o pierzi.”

Cartea a fost perfectă pentru weekend. Este o carte ușoară care vă binedispune și vă face să zâmbiți. Nu este o capodoperă literară, nici nu cred că a ieșit pe piață cu o astfel de pretenție, dar este un roman care reflectă realitatea unei lumi pe care noi nu o cunoaștem prea tare. Mi-a plăcut tare mult stilul alert în care este alcătuit romanul și dinamica firului narativ. 

Este fix genul de carte de care am nevoie din când în când. Este spumoasă și mă deconectează de la monotonia în care mă aruncă rutina. Mă ține cu sufletul la gură și îmi redă optimismul! 

Cartea a apărut la Epica Publishing House. O puteți găsi aici: librex.ro, elefant, libris.ro
Detalii: 
Nume original: Four seconds to lose
An apariție: 2017
Număr pagini: 461
Traducere: Gabriela Stoica
 
 

1 COMENTARIU

  1. Eu am toate trei volumele acasă, dar încă nu am ajuns la ele… Sună extrem de tentant și cred că sunt numai bune pentru citit la gura sobei în nopțile geroase de iarnă.

  2. Hey, mă bucur ca ți-a plăcut cartea! Eu am devorat-o de cum a apărut! Mi-a plăcut foarte mult, a fost alertă, pe muchie de cuțit și cu un final superb!
    Felicitări pentru recenzie!

  3. o serie care mi-a placut foarte mult ,chiar daca abunda in erotism mie mi-au placut povestile de viata ! absolut superba recenzia ta Anca ,felicitari ❤

Lasă un răspuns