Seria Plantația Belle Meade este o serie minunată! O serie care îmbină dragostea pentru Dumnezeu, pentru oameni și pentru cai. E o desfătare să călătorești pe câmpurile plantației, aproape că am putut simți vântul prin păr și m-am bucurat teribil să mă pierd printre colibele negrilor de pe plantație. Negrii din romanul ăsta sunt oameni simpli, dar care au atâta dragoste de oferit dacă le este permis. 

Am citit volumul unu al seriei Plantația Belle Meade dintr-o întâmplare. Năzuințe spuse în șoaptă m-a fermecat! Simți pasiunea răzbătând din fiecare rând și aștepți cu nerăbdare să afli și alte povești minunate! În grațiile ei nu este doar o poveste de dragoste. Este povestea unui om care dorește să fie acceptat și iertat, povestea unei femei care a luptat dintotdeauna cu prejudecățile, povestea unor oameni a căror unică vină este culoarea pielii lor. Pot să spun că volumul doi mi-a plăcut și mai mult? Am simțit o legătură mai strânsă cu personajele acestui roman, am empatizat mai mult cu suferințele lor și mi-au bucurat sufletul cu tot devotamentul și spiritul de sacrificiu de care dau dovadă. 37736698_2144211489178888_5714073865542434816_o

Maggie Linden fusese o luptătoare dintotdeauna. Viața o învățase să fie și tot ea îi oferise cele mai mari piedici. Linden Downs, conacul în care crescuse, era pe cale să fie scos la licitație datorită împrumuturilor pe care le luaseră pentru a supraviețui. În mod normal, astea nu ar fi fost grijile ei, dar războiul îi luase pe cei patru frați mai mari, apoi pe mama lor care își pierduse viața datorită durerii pierderii lor. Maddie rămăsese doar cu tatăl ei bolnav și bătrân. Singura ei bucurie era Belle Bourbon, iapa ei pursânge pe care o antrena. Cutumele vremii nu acceptau un spirit atât de deschis cum era al lui Maddie, dare ei nu îi păsa. O călărea bărbătește pe Belle și preda lecții de călărie pe plantația Belle Meade. Visul ei era să participe la o cursă de cai. Dacă nu s-ar fi putut ca ea să fie jocheul, atunci, măcar Belle să participe. Premiul ar fi garantat salvarea moșiei Linden Downs.

În grațiile ei – o poveste despre devotament și onoare 

Cullen McGrath este un irlandez pribeag. Drumul lui nu fusese unul ușor și o situație care îi amenința renumele îl împinge tot mai departe de casă. Venise în Nashville cu gândul de a cumpăra pământ și de a rămâne, dar irlandezii nu sunt prea iubiți în micuțul oraș. Peste tot existau afișe cu „interzis irlandezilor și negrilor” și se pare că îi va fi tot mai greu să își atingă țelul. 

Tatăl lui Maddie este singurul care observă strălucirea și determinarea din ochii lui, astfel că îi face o propunere greu de refuzat. Îi vindea Linden Downs pentru suma care ar fi putut achita datoriile fermei, sumă care înseamnă cam jumătate din cât valorează cu adevărat, doar dacă o lua pe Maddie de soție. Evident, fata nu știa nimic, dar el era convins că pentru salvarea conacului ar fi acceptat propunerea negustorească. Maddie este ușor rănită în amorul propriu, dar este conștientă de importanța unei mâini ferme. Nimic nu mai era ca odinioară la Linden Downs. 

Cullen are două misiuni grele: să salveze moșia de la ruină și să o cucerească pe Maddie. Niciuna nu era prea ușoară și amândouă implicau riscuri. Dacă pentru salvarea conacului începe să angajeze oameni negri pentru muncile câmpului, pentru dragostea lui Maggie va avea mult de luptat. 

În grațiile ei – între dragoste și ură.

Ferma înflorea în mâinile lui, dar existau oameni care considerau nefirească purtarea lui față de negri și inutilă prezența lui în Nashville, așa că atacurile nu lipsesc. Ura este fățișă, dar nu știe cine este și răspunzător pentru toate furturile de la fermă sau pentru incendierea colibelor. 

Plasată într-o epocă a conflictelor rasiale și a luptei pentru egalitate, povestea este una demnă de atenția noastră. Scrisă cu multă pricepere și construită cu multă migală, acțiunea înflorește sub ochii noștri și ne ia cu asalt sufletul. Vă recomand cartea dacă sunteți iubitori de astfel de povești, dar mai ales dacă sunteți pasionați de cai. 

Romanul a apărut la Editura Casa Cărții și poate fi achiziționat de aici
Despre carte:
An apariție: 2017
Număr pagini: 423
Traducere: Narcisa Țiurlete

19 COMENTARII

Lasă un răspuns