Imposibil poate fi doar un cuvânt. Chiar și atunci când vine vorba de dragoste. Și mie mi-ar fi fost imposibil să nu îndrăgesc această poveste, mai ales că simțeam că aveam mare nevoie de o istorie drăguță, siropoasă, efervescentă și plină de căldură! Imposibil a fost exact ca un cocktail colorat, plin de replici amuzante, frânturi de dragoste și întâmplări mai mult sau mai puțin obișnuite.

„Un roman imposibil de lăsat din mână.” – Jennifer Saint

Imposibil
Imposibil

Imposibil – dragoste condamnată?

Ce bine s-a așezat cartea asta pe sufletul meu! A picat la fix în brațele mele și mi-a dat un boost de energie. Nici nu mai contează că mi-a ros nerăbdarea din suflet, nici că m-am îmbufnat pentru că nu puteam ticlui planul perfect pentru a-i aduce pe oamenii ăștia împreună.

Vă jur, aproape că-mi venea să îmi verific constant adresa de i-mail (intenționat am scris așa, m-am inspirat de la Nick) și să văd dacă nu cumva discuțiile lor continuau acolo. Dacă nu cumva, pe la spatele meu și prin vreun alt colț de lume, povestea lor continua nestingherită și ferită de ochii curioșilor.

Este cu dragoste, nu avea cum să fie altfel! Dar este o poveste diferită, cu niște nebunii de universuri paralele, căutări, renunțări, îndrăgostiri de aceeași persoană (sau nu?!?!). Ce să mai, o nebunie delicioasă! Și cât am mai râs! Nu v-am spus asta, nu?

Doi străini, o poveste și niște mesaje cu destinatar greșit

Ce poate merge prost atunci când doi oameni maturi își dau întâlnire? Locația este exactă, detaliile sunt bine stabilite și dorința mușcă adânc din sufletele celor doi îndrăgostiți. Numai că, fix atunci când credeau că știu cum se va scrie de aici încolo povestea lor, totul se întoarce pe dos. Hei, stai puțin! Tocmai am realizat că am ratat cea mai faină parte: începutul poveștii lor.

„O poveste de dragoste extraordinară.” – Gillian McAllister

Bee este designer de rochii și nu are prea mult noroc în dragoste. A trăit câteva povești interesante, să zicem, și nu spune niciodată pas unor întâlniri amoroase. Bine, nu prea are noroc să întâlnească oameni alături de care să facă planuri serioase de viitor. Dar asta nu înseamnă că nu visează la familia perfectă, la soțul ideal și la un loc numai al lor.

Nick este o figură! Nick, să mă ierți, te rog! Îți dau chiar voie să mă transformi în vreun personaj secundar în cărțile tale. Unul negativ, ca să fie totul pe picior de egalitate. Scriitor ratat, soț ratat. Așa spune el despre el. Și așa ajungem și noi să credem atunci când vedem cum bate pasul pe loc și pare să nu-și găsească deloc drumul în viață.

Însă, într-o zi, Nick decide să ia „i-mail-ul” de coarne și trimite un mesaj acid unui ins antipatic. Nick îl ajutase cu redactarea unei cărți (teoretic. Practic  fusese nevoit să o rescrie) și nu fusese remunerat pentru munca sa. Numai că, printr-o conjunctură favorabilă (o extorsiune al unui degajament, cum ar spune un clasic în viață), mail-ul lui Nick ajunge la Bee.

Dragoste sau jocul nebun al destinului?

Deși știe că nu ar trebui să dea curs discuțiilor cu un străin, Bee nu se poate abține. Mesajul lui Nick fusese răutăcios, dar avea și niste replici amuzante, suficiente pentru a o atrage pe Bee într-un schimb de mesaje. Deși își propun de la început să nu facă schimb de detalii personale, curând își vor da seama că amândoi așteaptă cu nerăbdare cuvintele celuilalt. Pentru Bee, lucrurile ar fi fost mai ușoare. Nu avea acasă niciun angajament amoros, era liberă ca pasărea cerului și căuta o relație serioasă.

Nick avea deja o relație cu Poll, un fiu vitreg și un cățel. Era ușor nefericit, rătăcit în propria viață și nesigur pe puterile sale. Poate că se amăgea singur, dar mesajele de la Bee păreau singurele care îl mai animau. Se îndrăgostește fără să-și dea seama de ea, în ciuda faptului că nu o văzuse niciodată și simte că poate folosi această poveste pentru a-și schimba întregul destin.

„O poveste de dragoste extraordinară.” – Gillian McAllister

Imposibil – povești care rămân doar povești?

Convinși că sunt suflete pereche, cei doi prieteni potențial iubiți își dau întâlnire într-o gară. Ea trebuia să poarte un pardesiu roșu. El avea să fie îmbrăcat într-un costum de tweed. Da, nu întrebați și nu râdeți prea tare! E un fel de pariu simpatic. Însă, în ziua care putea deveni hotărâtoare pentru destinul lor, ceva se întâmplă și întâlnirea nu are loc.

Și acum, cititorule, crezi că știi adevărul despre ce a urmat, despre motivele care au stat în calea fericirii lor?  Fii pregătit să îți accepți eșecul! Ești foarte, foarte departe de adevăr. Bine, nu trebuie nici măcar să mă crezi pe cuvânt! Citește cartea și lasă-te învăluit de dragoste, amuzament și neobișnuit! Sau, stai! Poate au luat trenul și au fugit în lume! Și eu încerc acum să te duc de nas pe căi greșite.

Imposibil a fost o lectură extrem de simpatică, plină de prospețime, senin și alegeri. Mi-au plăcut personajele și încercările prin care autoarea a tot ținut să le treacă pe acestea. Este o lectură perfectă pentru vara aceasta! ❤️

Imposibil a apărut la Storia Books și poate fi cumpărată de aici.

Nu e o poveste de dragoste, e … imposibil.

Titlul original: Impossible

Traducător: Oana Dușmănescu

Suport: 512 pagini, paperback

Lasă un răspuns