19956224_1938215356445170_8783163935433369669_o.jpg
Am terminat cartea azi dimineață. Am spus cartea? Ups…am vrut să spun că am terminat aventura. Da, da citiți bine! Am avut parte de o aventură savuroasă în orașul iubirii și spre deosebire de prima carte din serie, aceasta a fost mult mai antrenantă, mai dinamică și nu prea mi-a permis să o las pe noptieră. Nu îmi venea să cred că o carte care se nuanța într-un roman siropos cu tentă romance ar putea să mă surprindă atât de tare, că voi avea parte de o multe răsturnări de situații care îmi vor pune emoțiile la grea încercare.
Dacă în prima carte accentul a fost pus mai mult pe sentimente, pe consecințele morale ale faptelor noastre, iată că în cel de-al doilea volum al seriei, autoarea țese mult mai complex acțiunea, brodează pe marginea subiectului și conferă puținelor personaje din volum mai multă consistență.
Să vă mai spun că mi-am pus pardesiul și pălăriuța a la Sherlock Holmes și am încercat să dezleg ițele încurcate?
 
 
Chloe Turner alias Chloe pentru orice eventualitate, era organizatoare de evenimente și organizatoarea vieții propriei familii. Era cea mai mare și rămăsese astfel stâlpul familiei după decesul mamei sale. De opt ani de zile trăia o poveste de dragoste alături de Paul, bărbatul care îi va deveni soț în numai o săptămână. Însă un email primit de la șefa ei bolnavă va zdruncina din temelii toate planurile sale și va împiedica buna desfășurare a organizării marelui eveniment.
Angela, șefa ei, o roagă să îi țină locul la o conferință la Paris. Întâlnirea aceasta ar fi avut loc peste weekend, iar duminică, dacă totul era bine, Chloe ar fi fost acasă îngropată în planurile nunții sale.
Pentru că își iubea munca tare mult, Chloe acceptă chiar dacă asta înseamnă să îl pună pe Paul față în față pentru cîteva zile cu surorile ei, fetele nebunatice care nu erau pe aceeași lungime cu logodnicul ei.
La Paris o regăsim pe Chloe chiar în dimineața de duminică, ziua în care trebuia să ia avionul către casă, singură, îmbrăcată doar în lenjeria intimă, cu dureri de cap și cu prea puține amintiri din seara precedentă. Încercând să pună totul cap la cap, lui Chloe îi revin ca niste flashback-uri secvențe din seara precedentă. Restaurantul hotelului, o voce senzuală, un francez pe nume Claude și un pahar cu vin. Sau mai multe pahare cu vin?
Nu știe cum a ajuns înapoi în camera și nici dacă bărbatul acela a dormit cu ea. Știe doar că valiza ei a dispărut o dată cu poșeta și inelul său de logodnă. Găsește doar o rochie roșie minusculă și pantofii ei cu tocuri înalte. Hotărâtă să reclame furtul celor de la hotel îmbracă rochița aceea și merge la cei de la Securitate. Numai că în hol o așteptau doi polițiști care o iau la întrebări. Se pare că ea căzuse victima unui escroc care se semna tocmai cu acea rochita roșie și ”așeza” în așa fel lucrurile încât victimele lui să pară complicii săi. Le urmărea, le fura cardurile bancare, extrăgea sume de bani din conturile lor, iar a doua zi le fura și actele și bagajele.
Polițiștii nu cred nimic din tot ce încerca ea să le explice. Chloe nu știa ce explicații avea să îi dea lui Paul, cum avea  să justifice întâlnirea ei cu Claude și dispariția banilor din cont. Așa că în încercarea ei de a pune totul cap la cap, cere voie la toaletă, moment de care Julien, un alt francez aflat pe urmele ei, profită pentru a o ruga să îl însoțească dacă mai vrea să își recupereze pașaportul și să prindă zborul către casă.
Pentru că nu știa în ce sau în cine să creadă, Chloe acceptă să se urce în mașina lui. Julien se prezintă ca fiind agent guvernamental sub acoperire. Misiunea lui era să îl prindă pe Claude, îi știa deja toate șmecheriile și modul de operare, ba mai mult, știa și unde se află acum. De aici începe călătoria lui Chloe alături de șarmantul bărbat prin Franța pe urmele escrocului. Cu cât stă mai mult lângă el cu atât lista minciunilor pe care va trebui să i le spună lui Paul crește, cu atât se mărește durata vizitei sale la Paris și cu atât mai multe întrebări legate de natura relației sale cu Paul se nasc.
Chloe devine dintr-o dată din fata ascultătoare, organizată și cu rezultate excepționale, o infractoare căutată de poliție și bănuită de escrocherii financiare. Nu știa de ce Julien o ajuta, și toate astea din banii lui, și nici nu înțelegea de unde avea el atâtea informații, mai ales că la cunoștințele despre limba franceză ea nu excela.
Nevoiți să înnopteze la un hotel din Annecy din cauza unei greve, Chloe profită de timpul în care Julien se află la duș și trage cu ochiul în telefonul acestuia. Descoperă un mesaj în franceză și o poză de-a ei. Nu înțelegea de ce și nici ce spunea mesajul, dar continuă să aibă încredere în el, măcar până avea șansa să îl întrebe.
Sunt recuperați de Camille, sora lui Julien, care îi duce la moșia familiei lor. Chloe află că un tablou valoros fusese furat de Claude din casa lor și că Julien se lupta să îl recupereze pentru a-l vinde și a salva moșia familiei. Ce va afla Chloe în scurt timp de la nimeni altul decât Claude, este faptul că tot ce știa acesta despre escrocherii îi fusese predat de însuși Julien, cel care acum se dădea de partea legii.
Nu-i așa că totul devine și mai interesant? Da, da! Mai ales că tânăra noastră Chloe se hotărăște să….doar nu vă așteptați să vă spun, nu? Vă spun însă că veți trăi fiecare rând din aventura aceasta delicioasă cu aromă de romance și savoare de Paris!
 
Dacă vreți să aflați urmarea poveștii, vă informez că puteți achiziționa cartea de pe site-ul celor de la Corint, cărora le mulțumesc tare mult pentru exemplarul oferit! A fost o carte plăcută, antrenantă și numai bună pentru o zi de vacanță!
 
Ps: așa poftă mi s-a făcut de un croissant ciocolătos!!
 
12191624_921948034565677_9005455948702566962_n
 
 
 

10 COMENTARII

Lasă un răspuns