Imagini ascunse a fost o nebunie de carte! Sincer, am încetat să mai plec la drum cu așteptări și am ales să mă las surprinsă, înconjurată de personaje, acțiune și fluiditatea poveștii. Jason Rekulak a obținut un lucru uimitor, un triunghi antrenant între dinamica poveștii, desenele menite să stârnească fiori și să continue curba aceasta extrem de fluctuantă și cititorii săi.
„Pură perfecțiune paranormală!“
BOOKLIST
Un trio perfect, după cum vă spuneam, un trio care își predă ștafeta și continuă la nesfârșit această cursă nebună, nebună! La final, exact atunci când simți că nu mai poți de atâta tensiune, primești încă o lovitură (una pe care ai fi putut să o vezi dacă nu ai fi fost foarte atent la desene și semnificații).

Imagini ascunse – fenomene paranormale, oameni și conjuncturi
Dacă mă cunoașteți bine, literar vorbind, atunci știți că romanele fantasy sau cu accente paranormale/SF nu se numără foarte des printre alegerile mele literare. Îmi doream cartea asta, mă și temeam un pic de ea. Sinceră să fiu, anchetez alături de detectivi orice caz sângeros, dar nu mă pune să citesc horror. Noaptea. Singură în cameră.
Numai că, din fericire, cartea asta nu mi s-a părut horror. Și de episoadele bântuite nu m-am temut. Aproape că pot să spun că le așteptam cu nerăbdare. Doamne, chiar eu am scris asta? Chiar eu așteptam aparițiile alea? Da, eu! Știam că voi primi și desene noi și abia așteptam să încerc să găsesc ordinea corectă, cronologică a lor. Eram convinsă că aveau o logică, un rol și o ordine bine stabilită.
Episoadele astea au fost cele care au condimentat povestea. Trecerea de la un prieten imaginar la o fantomă care te poate „obliga” să întreprinzi anumite acțiuni a fost subtilă, extrem de bine gândită și plasată strategic, chiar în punctul în care ar fi putut părea repetitivă. Mi s-a părut că Jason Rekulak a stors până la ultimul strop de suspans, de mister și de stare. Și-a folosit personajele în acest carusel antrenant de dezvăluiri, pericol și vulnerabilități. Evident, talentul cel mai mare l-a dovedit atunci când a îmbrăcat toate acțiunile poveștii sale într-un strat de normalitate. Zici că am trăit numai înconjurată de spirite și de entități care au mesaje de transmis, așa mă simt după lecturarea acestui roman.
Imagini ascunse – planuri bine ticluite și mesaje transmise din lumea de dincolo
Cred că Anya a jucat în rol și printre noi, cititorii care am ales să descifrăm misterul desenelor. Cred că puterea ei a ajuns până la mine și mi-a așezat o ceață fină peste gânduri. Nu am mai văzut praful de cărbune care s-a așezat prea evident peste anumite secvențe, nici momentele în care au gafat. M-am lăsat plutind pe aripile poveștii, prin fumul dezvăluirilor și ceața secretelor. Nu au mai contat nici evenimentele la care m-am strâmbat ușor, nici cele pe care le voiam contorsionate diferit.
Trebuie să vă spun și că încredere nu am avut în aceste personaje. Am simțit că nu există cineva care să merite pe deplin încrederea mea. Și aici mă refer la personajele mature. Micuțul Teddy a fost doar victima întâmplărilor și canalul prin care toată energia aceasta s-a descătușat. Nu știu cum veți simți voi, dar eu am trăit permanent cu nevoia de a-l îmbrățișa.
Simțeam cum vine pericolul peste el, valuri întregi de teroare și trăiri, neputințe și neliniști. Voiam să strig la orice entitate să se oprească. Era doar un copil… Iar mai târziu, când lucrurile au fost mai puțin neclare, am simțit cum mi se rup toate baierele sufletului și cum valuri de căldură mă inundă. Înțelesesem bine, intuisem deznodământul și iar nu mă mai temeam. În loc de gheață și fiori, prin vene îmi curgea adevăr și liniște.
Imagini ascunse – jocuri inocente sau strigăte de ajutor?
Mallory Quinn era pe ultimele locuri pe lista persoanelor de încredere. Așa simțea ea, așa o plasa societatea. Fostă consumatoare de droguri, aflată în plin proces de recuperare, Mallory aplică pentru un post de babysitter. Desigur, șansele erau micuțe, dar prima întâlnire cu Teddy, micuțul de care trebuia să aibă grijă, și experiența mamei acestuia cu dependenții sunt atuurile care cântăresc cel mai greu în obținerea jobului.
Mallory trebuia să aibă grijă de Teddy câteva luni, să se joace cu el și să fie mereu gata pentru aventuri noi. Familia îi oferea o locuință, libertate și șansa la o viață normală.
Teddy era un băiețel cuminte, pasionat de desen (pasiune pe care o descoperise de curând) și dornic de aventuri. Îi dăruia desenele sale lui Mallory și abia aștepta să primească aprecierile ei. Desenele lui Teddy se transformă treptat și bona știe că trebuie să tragă semnalul de alarmă. Știa că părinții lui Teddy erau mai liberi în tot ce ținea de parenting, dar desenele erau parcă desprinse din filmele de groază.
Imagini ascunse – cursă contra lumea de dincolo
Deși explicația ei sfidează normalul, Mallory îndrăznește să o expună părinților micuțului. Știa că ar putea fi catalogată drept ridicolă, dar știa foarte bine ce auzea ziua în casă. Mallory simte nevoia să îl salveze pe Teddy din mijlocul acestei nebunii, dar nu știe de unde să înceapă și la cine să apeleze.
Mi-a plăcut povestea. Mi-a stârnit fiori, mi-a antrenat imaginația și mi-a adus o poveste diferită. Recomand!
Imagini ascunse a apărut la Editura Nemira și poate fi cumpărată de aici.
Data apariției: 8 nov. 2022
Titlu original: Hidden Pictures
Autor: Jason Rekulak
Traducător: Roxana Brînceanu
Editura: Nemira
Imprint: Armada
Colecția: Armada
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 400