Recenzii

How i read books (cum citesc cărțile) – tag

„How i read books – tag” este cea mai fresh leapșă primită. Vreau să îi mulțumesc Oanei de la Crâmpeie de suflet pentru această provocare!

Pe cai, oștenii mei! pardon, să atacăm cuvintele!

Cum afli despre noi lecturi interesante?

Bine că s-au inventat paginile și grupurile! Și avem mici bibliofili care sunt cu ochii peste tot! Grație partenerilor media, aflu despre noutăți via email. Urmăresc paginile editurilor care mă interesează, vânez orice colțișor și aduc informațiile în fața cititorilor mei. Mai aflu de la prieteni. Nu caut pe blogurile din afară, nu citesc știri despre cărțile care umează să apară la ei. Vă dați seama ce cutremur de mari proporții s-ar naște în sufletul meu? Nu, nu. Stau cuminte. Pe plaiuri mioritice, să fie clar!

Cum ai ajuns să citești?

Long story short cum ar spune un filozof în viață, nu aveam altceva la îndemână. Mama ne mai citea, dar asta numai până la clasa întâi și numai de câteva ori. Pentru că mă săturam de puricii bulgărești, de Actualități și numai Teleenciclopedia prezenta interes, am ales să merg pe calea literelor. Am citit pentru că voiam să aflu mai mult. Pentru că mi-a plăcut. Și eram în clasa a doua când doamna m-a pus să citesc un text. Nu îmi aduc aminte numele lui. Dar știu că doamna mi-a zis de două ori să stau jos și eu tot citeam cu voce tare. A fost prima oară când m-am deconectat și m-am afundat de tot în poveste.

How i read books – tag

Cum s-a schimbat gustul în materie de lectură pe măsură ce au trecut anii?

S-a schimbat. Și eu m-am schimbat. Cum am spus și altă dată, lectura e ca diversificarea la bebeluși. Nu îi dai carne din prima, corpul lui nu e pregătit. Nu îi dai nici ouă sau căpșuni, riști să facă alergii. Mintea ta știe când este pregătită să facă saltul către lecturile de bază, ca să spun așa. Și dacă nu o face, nu te condamna! Viața este atât de grea la români. Dacă vrei să citești numai pentru a te relaxa, atunci asta să faci! Caută ce ți se potrivește, ce te face să uiți. O să vezi că vine vremea când te vei sătura de același fel de mâncare. Ciorbă, ciorbă…da nu intră bine și câte o bucată de carne din când în când?

Cât de des cumperi cărți?

Mai des decât îmi cumpăr haine. Da nu la fel de des precum îmi cumpăr șosete. Sau sunt la egalitate? Ai mei mă știu drept mare iubitoare de șosete. Nu știu câte perechi am. Colorate, ciudate, mici, lungi, groase. Am o plăcere nebună să le cumpăr. Cam așa e cu cărțile. Cumpăr, cumpăr. Și nu le număr, bate inima de zece ori în plus. Cumpăr lunar, săptămânal și aș cumpăra zilnic. Nu e des. E regulat. 🙂

Cum ai ajuns să faci Booktubing (Bookblogging)?

Bookblogging am început să fac atunci când eram în căutare de prieteni cititori. Așa am dat peste un grup, am început să postez acolo părerile mele. Adriana Ivan mi-a propus să scriu alături de ea, am scris 8 luni. A fost bine, da tot mai bine e să fii proprietar în loc să stai chiriaș toată viața. Ceea ce a fost un capăt de drum atunci s-a materializat în unul dintre cele mai frumoase lucruri din viața mea. Anca și cărțile este locul meu, terapia mea.

 Cum reacționezi când nu îți place sfârșitul unei cărți?

Dacă mi se pare potrivit, nu reacționez în vreun mod anume. Plâng dacă e trist. Accept dacă e realist. Încerc să înțeleg viziunea autorului. Și optimista din mine încearcă să vadă dacă există o breșă pe unde se poate strecura volumul doi.

Cât de des arunci o privire la finalul unei cărți să vezi dacă e fericit?

Niciodată. Nu pot trage cu ochiul la final. Nu aș mai putea citi cartea la fel. Sunt foarte tipicară când vine vorba de asta.

Cui îi dai tag-ul?

Cine dorește un tag? Hai la tag! Să îl preia cine dorește să se distreze. Am zis!

 

How i read books - tag
How i read books – tag

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *