Hotel Magnifique angajează… Iată cel mai râvnit și mai așteptat anunț. Hotelul Magnifique nu este doar o clădire minunată, situată pe vreo stradă importantă dintr-un oraș anume. Hotelul Magnifique este un hotel magic! Apare odată la zece ani, locul fiind ales cu mare grijă dinainte, reușește de fiecare dată să producă vâlvă în oraș și se potrivește perfect arhitecturii locale. Fie că își face loc pe o alee întunecată, fie că se strecoară între alte clădiri impozante, Hotelul Magnifique apare și nu este om care să nu-și dorească să îi treacă pragul, ca invitat sau ca angajat.

Hopa, mi-a luat-o entuziasmul înainte și am uitat de introducere sau alte gânduri. Am „găsit” hotelul nepăzit (să fim serioși, în carte nu se întâmplă asta) și m-am gândit să ne furișăm împreună înăuntru. Nu vă pot descrie eu măreția hotelului, nici luxul și camerele schimbătoare, dar vă pot face rost de o invitație în hotel. Bine, nu eu. Cei de la Corint au posibilitatea de a vă trimite direct în mărețul hotel. Pașii sunt simpli: intrați pe site, căutați cartea, comandați cartea și bam! sunteți transportați direct acolo. Credeți-mă, aceasta este varianta de preferat. Nu știți ce clauze au contractele lui Alastair. Și vă mai spun un secret: voi vă veți aminti de hotel. Nu și ceilalți…

Hotel Magnifique
Hotel Magnifique

Hotel Magnifique – ești pregătit pentru magie?

„Hotel Magnifique a deschis ușa către o lume somptuoasă și strălucitoare, plină de magie și mistere, care m-a fermecat. Perfect pentru fanii unor romane precum Caraval și Circul nopții.” ERIN A . CRAIG, autoarea romanului Mici favoruri

V-am povestit zilele trecute despre seria pentru copii Aventuri pe colina colecționarului. Pentru că nu mă saturasem de porția de magie oferită, am tot căutat prin bibliotecă și alte cărți cu aceeași bază. Despre Hotel Magnifique nu citisem înainte nimic, nu-i citisem nici măcar descrierea. Am simțit un fior magic în legătură cu ea, un tremur în vârful degetelor și am zis că ăsta este momentul potrivit pentru a deschide ușa hotelului. Credeam că voi avea parte de un hotel obișnuit, doldora de secrete și bagaje pierdute, de istorii de amor și călători grăbiți.

Hotel Magnifique este plin de oaspeți și angajați. Are camere superbe, care au capacitatea de a se schimba pentru a se mula pe preferințele celui care le locuiește. Are geamuri fermecate care comunică între ele. Are jocuri speciale, camere secrete, concerte, portocali cu fructe magice. Hotel Magnifique poate călători și oferă celor cazați acolo o priveliște diferită în fiecare dimineață. Itinerariul este descoperit de oaspeți treptat, chiar în timpul călătoriei și șederii lor în minunatul hotel. Altundeva, Altundeva, Altundeva. Hotelul știe să atragă, să farmece și să păstreze magia vie.

Hotel Magnifique – e totul atât de roz?

După cum vă spuneam mai sus, aveam nevoie de o magie „adultă” și Emily J. Taylor mi-a oferit-o prin acest roman. Lumea creată de ea este un contrast fantastic între sărăcie și opulență, între obișnuit și bizar. Povestea asta este o altfel de luptă între bine și rău, una cu trimiteri către artefacte, puteri și magie, către lumi ghidate de superstiții și dorința de control absolut.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit a fost fluiditatea textului și modul absolut firesc în care ne-a fost prezentat întregul ansamblu. Parcă trăiam de-o viață alături de personaje, parcă așteptam eu însămi hotelul. Emoțiile mi se zbăteau în piept ori de câte ori apărea călimara cu cerneală mov și un contract urma să fie semnat. Eu știam, ei nu. Fie că erai angajat, fie că erai invitat, hotelul nu-și dezvăluia toate secretele. Invitații petreceau două săptămâni în acest hotel, plăteau un preț exorbitant și trăiau fericirea absolută. Vizitau, experimentau, trăiau magia sigură. Apoi, de îndată ce sejurul se încheia, amintirile le erau șterse. Ca prin magie, desigur.

De la angajatul doritor la pacoste

„Acest impresionant roman de debut este plasat într-o versiune deopotrivă fictivă și magică a Franței. Atenția autoarei la detalii este uluitoare, iar tușele sinistre ale secretelor hotelului îi vor ține pe cititori cu sufletul la gură.” Booklist

Jani avea doar șaptesprezece ani și trăia într-un oraș port, alături de sora sa și de niște visuri ce-i păreau uneori imposibile. Rămase fără părinți și fără familie, fetele munceau din greu pentru a se întreține. Munca din tăbăcărie îi distrugea interiorul lui Jani, dar nu renunța încă la planul său. Voia să ajungă acasă, acolo unde mai mirosea a copilărie și a posibilități. Pentru că aveau în față o călătorie lungă și o pungă goală, Jani se agață de ideea de a călători la „bordul” hotelului Magnifique. Zosa, sora ei, putea să cânte pentru invitații hotelului. Ea avea să facă orice trebușoară i se oferea. Important era să fie aleasă.

Din păcate, Jani nu este aleasă de personalul hotelului, însă găsește o metodă prin care este acceptată și este adusă și ea în rândul angajaților. În graba îmbarcării către Altundeva, lui Jani i se înmânează un contract de invitat, asta însemnând unele privilegii. Însă, sub ochiul atent al angajaților lui Alastair – maître d’hotel – Jani nu poate să facă mai nimic. Când contractului ei i se adaugă câteva clauze usturătoare, Jani descoperă că magia lui Alastair nu funcționează asupra ei. Bărbatul voia ca amintirile să-i fie șterse, dar uite-le pe toate acolo: mama, peria de păr, cântecele, portul, casa. Ce se întâmplă? De ce nu avusese Alastair succes?

Hotel Magnifique – secrete, minciună, magie

Acesta nu este singurul secret descoperit de Jani. Atentă la detalii și oameni, Jani descoperă că acest hotel nu călătorea la întâmplare. Alastair căuta artefacte. El spunea că le dorește pentru a păstra magia vie și în siguranță, însă Jani știe că nu întâmplător acesta dorea să țină oamenii supuși, închiși în hotel și cu amintirile șterse.

Călătoria celor două surori devine mai palpitantă cu fiecare pas și pericolul își ascute tot mai mult colții. Putea o simplă fată să se împotrivească magiei? Avea vreun sens lupta ei? Asta rămâne să aflați! Nu vă faceți griji, Alastair nu are putere asupra amintirilor voastre. Vă veți aminti multă vreme de cartea asta!

Hotel Magnifique este disponibil pe site-ul prietenilor de la Corint, chiar aici.

Autor: Emily J. Taylor

Traducere: Ionel Ghiragosian

Imprint: CorinTeens

Apariție: mai 2023

Softcover

Număr pagini: 384

Lasă un răspuns