greselile-mirandei
 
 
NUME: GREȘELILE MIRANDEI
NUME ENGLEZĂ: MIRANDA S BIG MISTAKES
AUTOR: JILL MANSELL
EDITURĂ: LEDA
AN APARIȚIE: 2012
TRADUCERE:LILIANA COJOCARU
NUMĂR PAGINI: 511

Știți perioadele acelea de nostalgie, de butoiul cu melancolie în care mai cădem cu toții? Și ne gândim la parcursul nostru, la alegerile mai bune sau mai puțin bune pe care le-am făcut?

Eeeee, eu tocmai m-am supus unui proces de auto- analiză în urma citirii acestei cărți. Nu pentru ca ar fi una psihologică, una nemaipomenită, ci pentru că personajul principal, Miranda prin stîngăcia ei și prin alegerile greșite pe care le face, m-a făcut să îmi readuc aminte de propriile mele erori.

Miranda e ca un fluturaș colorat, atât prin prisma coafurii ei non conformiste în combinația negru-verzui-albastru de coțofană, cât și prin spontaneitatea si nestatornicia ei.

Era o tânără aspirantă la cariera strălucită de hair -stilist, având șansa să lucreze în salonul unui hair stilist al vedetelor, Fenn.

Miranda locuia alături de o bătrânica simpatică , pe nume Florence, care îsi mai uita amarul creat de unicul ei fiu, Bruce, fiu nerecunoscător care dorea banii
bătrânei.

Deși este o tipă inteligentă, empatică si super sociabilă, Miranda are un defect: se îndrăgostește rapid! Așa că atunci când la o petrecere , dă peste Greg, simte că și-a întâlnit sufletul pereche, spre disperarea prietenei ei Bev, vesnica fată bătrână.

Ce nu știa Miranda , este că Greg este tare departe de perfecțiunea întruchipată . Tocmai îsi abandonase soția, pe motiv că aceasta rămăsese însărcinată, contrar doleananțelor lui. Mai are rost să vă spun că i-am dorit, în gândul meu, disfuncționalități ale aparatului reproducător??

Situația lor devine super amuzantă , când logodnica actuală -Miranda-, alături de soția abandonată- Chloe- , pun la cale o mică răzbunare care îl vizează pe domnul Iubăreț.

Bineînțeles că Miranda nu îl vede pe cel care îi era hărăzit, nici dacă se împiedica de el sau dacă își lipea o etichetă cu numele ei pe frunte.
Așa că va continua să facă ce știe ea mai bine, să greșească. Dar până când?

Va ști Miranda să facă alegerea potrivită? Va recunoaște iubirea?

Ce mi-a plăcut la această carte, pe lângă stilul amuzant în care este scrisă, a fost faptul că nici personajele secundare nu au fost lăsate uitării. Toate se cam încadrau în categoria celor care au greșit, dar cam toate și-au găsit fericirea și calea.

S-a pus accentul și pe prietenie, pe oamenii buni pe care îi primești de la viață ca un fel de compensație pentru pierderile suferite. Personajele au avut o doză de nebunie, de spontaneitate iar eu am fost captiva acolo în acțiune, atentă , privind ca la un film bun, unde totul pare real, nimic fantastic, nimic exagerat.

Miranda pot fi eu, sau tu, sau vecina de la 3. Toate am ales greșit la un moment dat, toate ne-am împiedicat de destin.

Dacă doriți să vă relaxați, vă recomand cartea!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns