Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri este o carte pe care aș fi preferat să o citesc în preajma sărbătorii de Halloween. Dar m-am bucurat de aventurile ei și acum, la început de decembrie.

Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri a fost o lectură interesantă, cu un subiect inteligent și extrem de captivant. Nu are sens să vă spun cât de așteptată este și de Maria. Intenționează să o citească în vacanța de Crăciun.

Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri
Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri

Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri – frici reale și monștri înspăimântători

Monștrii cei mai înspăimântători nu locuiesc în lumi fantastice, în sfere paralele așezate nu știu pe unde. Monștrii cei mai fioroși locuiesc în dulapurile noastre, sub pat, în colțurile întunecoase ale camerei. Mai ales când ești copil, nu credeți?

Tare mult m-au îngrozit lumea de sub patul meu și întunericul. Nu suportam să rămân singură în cameră, mai ales atunci când citeam o carte care mă speria. Au trecut anii, am învățat să citesc fără să mă sperii foarte tare, dar de întuneric tot mi-e frică. Și mai ales după cartea asta. Ei, ce să fac? Eu încă mai cred că este ceva acolo, în întuneric, care mă privește.

Monștri, broaște orăcăitoare și copii înzestrați

Veți privi altfel lumea monștrilor după această carte, dar la fel veți proceda și cu dădacele. Dragilor, dacă v-aș spune că dădacele fac parte dintr-un ordin bine pus la punct? Structurate în categorii precise, mereu pregătite să salveze copiii pe care îi au în grijă, mereu gata să rezolve o mică dilemă sau să repare o jucărie.

Înspăimântătoare, amuzantă, inteligentă și plină de căldură.” Gabrielle Zevin, autoarea romanului Viața de poveste a lui A.J. Fikry

Dar și la fel de pregătite pentru a salva micuții răpiți de Marele Păpușar, omul capabil să transforme toate coșmarurile în realitate. Marele păpușar nu este singur. Are o armată de creaturi fioroase, înspăimântătoare și crude care îi pot face orice muncă murdară. Are nevoie de copii. Iar Jacob este victima perfectă… Pentru oamenii normali, Jacob era un copil obișnuit. Pentru Marele Păpușar, Jacob era liantul dintre realitate și coșmar.

Kelly – o dădaca nemaipomenită?

Kelly are doar 13 ani și o nevoie disperată de a ajunge în tabăra de vară. A făcut orice muncă, a acceptat fiecare sarcină primită de la cei din cartier. Își dorește neapărat să strângă banii ( o sumă exorbitantă pentru un copil) pentru a se bucura de experiența de neegalat din faimoasa tabără.

Viața ei se va schimba radical…

Chiar în noaptea de Halloween, noapte în care Kelly trebuia să meargă la o petrecere tematică și să-l întâlnească pe băiatul pe care-l place, tânăra primește prima slujbă ca dădaca. Și nu pentru oricine. Kelly trebuia să aibă grijă de băiețelul doamnei Zellman, nimeni alta decât șefa mamei sale.

Micuțul Jacob avea o listă luuuuungă de restricții, dar asta ar fi trebuit să fie ultima dintre grijile părinților. Jacob era pe lista Marelui Păpușar, creatura care voia să schimbe pentru totdeauna lumea reală…

Aventura începe

Seara lui Kelly începe cu stângul și habar nu are de pericolul care o pândește. Micul Jacob este răpit de niște broaște hidoase și e nevoie de forțe proaspete pentru a-l recupera. Liz, fosta dădaca a lui Jacob, este cea care apare pentru a salva situația. Liz era dădacă recunoscută, personal calificat, cum ar spune cei care fac parte din Ordinul dădacelor.

Cele două fete pornesc în aventura vieții lor și nimeresc fix la petrecerea organizată de colegii lui Kelly. Risca ea să fie percepută drept o ciudată? Sau risca slujba mamei sale și viața micului Jacob?

Multă tensiune, dar și multă violență. O carte încărcată de tensiune, de lupte între două lumi care par să meargă în paralel de muuuulți ani de zile.

Mă bucur tare mult de cărțile de la Corint Junior. Îmi retrăiesc copilăria și îi permit copilului din mine să se bucure.

Dacă sunteți curioși, cartea a apărut la Corint Junior și poate fi comandată de aici. E numai bună de pus sub brad, mai ales dacă aveți un aventuros sau o aventuroasă acasă.

An aparitie: 2020

Autor: Joe Ballarini

Categoria: Literatura Universala

Nr. pagini: 368

Traducator: Antonia Girmacea

Varsta: 7-10 ani

Varsta+10 ani

 

Lasă un răspuns