16736379_1420706097992342_2130433646_nGENTLEMANUL SEDUCATOR
Lorraine Heath
Colecția ALMA -IUBIRI DE POVESTE
Editura Litera
Serie „Fetele din Fortune”( # 3) , alături de „Doamna și nelegiuitul” și „Cum să te însori cu o moștenitoare”
 

O visătoare se îndrăgostește de un realist – cam asta ar fi ideea principală a poveștii noastre de astăzi. Dar realistul ar putea cădea în lumea visătoarei? Păi hai să vă povestesc puțin. 🙂

 Ființele umane au o nevoie acută de dragoste, lipsa ei marcându-le sufletul pentru totdeauna. Sufletul este asemenea unei palete pentru pictura, deține atâtea culori, atâtea forme de iubire, trebuie doar sa o oferi.
Nu știu ce or fi mâncat fetele din Fortune, dar clar mă declar fan și vreau să comand pe undeva, dacă se accepta comenzi. Personajele feminine din cele trei cărți citite de pana acum, nu le pot încadra doar în categoria ” sexului frumos „. Tinere demne, hotărâte și determinate care au în comun punctul lor de plecare, rampa lor de lansare în viața. Un orășel prosper din Texas, lipsit de reguli și de opulența, unde nu totul era îmbrăcat în aur, dar unde găseai oameni încrezători și muncitori.

Ce au în comun Fortune și Londra? Pe Lydia. Tânăra născută și crescuta în Fortune, într-o lume plina de muncă, mergând la culesul bumbacului, apoi ajutând la muncile casei, dorește să guste din tentația luxului și a sezonului londonez. Convinsa că s-ar potrivi mult mai bine într-o lume în care mânuirea evantaiul era totodată o arta și un „limbaj”, Lydia studiază cărțile de îndreptarea comportamentului pentru doamne, visând cu ochii deschiși la Anglia.

Ocazia perfectă apare în momentul în care tatăl ei vitreg Grayson, este invitat în Anglia să își vadă tatăl pe patul de moarte. Grayson, era fiul ilegitim al ducelui de Blackhurst, care din căsătoria ulterioara relației pasagere, mai are doi fii: Quentin și Rhys. Fiind primul născut cu dreptul la moștenire aferent, Quentin este preferatul părinților săi, iar toată dragostea lor se revarsă asupra acestuia. Când Quentin se căsătorește cu Annie, toată lumea spera la moștenitor, însă ea era nefericită alături de violentul ei soț. Într-o seară, îl vizitează pe Rhys în dormitorul său, iar el încercand să o consoleze, ajunge sa facă dragoste cu ea. La 3 zile după noaptea aceea, Annie își ia zilele, dupa ce lasă un bilet în care își cere iertate lui Rhys. Era lesne de înțeles trădarea celor doi, iar Rhys este alungat și desconsiderat. Alergând aiurea prin Londra, lucrând orice putea pentru a reuși să supraviețuiască, Rhys ajunge pe mâinile Camilei, o văduvă a unui conte violent și ciudat. Convins fiind că nu are nici o șansă la titlul de duce, Rhys ajunge un fel de „curtezana” masculină, la care doamnele măritate, care doreau să se răzbune pe soț, apelau iar contra unei sume de bani, acesta le ajuta sa își ducă planul la bun sfârșit.

Moartea accidentală a lui Quentin, îl arunca pe Rhys direct în lumea încornoraților și a infidelelor soții, riscând oricând să piardă titlul dacă adevărul iese la iveala.

După ce Grayson, fiul bastard ajunge la conac, Lydia vede în fratele tatălui ei vitreg, șansa de a învață și de a -și însuși manierele înaltei societăți. După ce întreaga viață jucase teatru, Rhys descoperă inocenta Lydiei și îi cade în plasa, însă nici tânăra noastră nu rămâne imună la farmecele ” Marelui Seducator ” , așa cum îl numeau doamnele care apelaseră la serviciile lui.

După ce cad prada pasiunii născute între ei, după numeroase tachinari și priviri, Rhys conștientizează că trecutul lui i-ar putea pune în pericol viitorul Lydiei, așa că hotăraște împreună cu părinții ei, să o aducă la Londra pentru sezon, cu scopul precis de a-i căuta soț. Lydia însă, este îndrăgostită până peste cap de Gentlemanul ei, și nu știe ce strategie sa adopte pentru a-i forța mâna să o ia de nevastă.

Ce piedici apar în calea celor doi, după ce trecutul marelui seducator iese la iveală? Dar și ce metodă adoptă Lydia pentru a cuceri definitiv inima celui pe care îl iubește, veți afla doar dacă citiți singuri.

Lorraine mă surprinde încă o dată într-un mod plăcut. Personajele principale ale acestei cărți aveau în spate fiecare câte o poveste, o întâmplare tragică ce le-a marcat existența. Amândoi aveau nevoie ca să fie învățați: Lydia voia sa cunoască dragostea și poleiala Londrei, Rhys să simtă ca e iubit și respectat pentru ceea ce este. Amândoi și-au primit lecția, în doze mai mari sau mai mici,iar morala primita de Lydia de la tatăl ei: ” Ai grijă fetițo, nu tot ce stralucește-i aur” mi s-a părut ca o lecție și pentru mine.

Lasă un răspuns