16731068_1420666591329626_1392627138_n

După atâtea cărți fantasy aveam nevoie de relaxare. Și ce puteam alege mai potrivit dacă nu o poveste de dragoste fascinantă? Seria Viking Haardrad aștepta cumințică de mult timp pe rafturi. Acuma nu știu să vă spun ce m-a uimit mai tare: obiceiurile vikingilor sau povestea celor doi protagoniști care mi-au ținut vie curiozitatea?

Este prima carte pe care o citesc având protagoniști vikingii și obiceiurile lor mai mult sau mai puțin barbare. I-am admirat pentru voința de fier, pentru putere și ambiție. Dar modul în care se comportau cu sclavele lor, sau cu bebelușii nou născuți care li se păreau prea slabi m-a determinat numaidecât să adaug și oarece antipatie. 🙂

La început, în primele pagini cel puțin, m-a amuzat asemănarea Brennei, personajul principal cu o prințesă Disney: Merida. Sunt mamă de fete, ce să faci? O tânără care nu dorea să se comporte ca o fată, îi plăcea mai mult să călărească, să vâneze și să tragă cu arcul.Tatăl ei îi permitea un astfel de comportament, deoarece nu avea băieți iar orgoliul lui masculin era gâdilat. Înțelegem, nu?

Când tatăl ei caută un soț pentru Brenna în ciuda voinței acesteia, habar nu are de răul pe care îl va face. Dorind să facă pace cu prădătorii vikingi, îi promite mâna ei fiului unei căpetenii, lui Garrick Haardrad. Un viking cu inima rece, rănit de o tânără ambițioasă care fugise cu primul bărbat înstărit.

Familia Haardrad, în frunte cu Anselm, atacă conacul Brennei a doua zi după moartea tatălui ei. Călcaseră pactul de căsătorie. Au prădat, au omorât și au capturat prizonieri printre care Brenna, Cordelia- sora ei vitregă și Linete, mătușa lor. Adusă în casa vikingilor ca sclavă și nu ca soție, tumultuoasa Brenna se împotrivește sorții mai rău ca un catâr. Avea și de ce , nu?

Ascunde faptul că vorbea și înțelegea limba lor, Brenna își petrece zilele încercând să găsească modalitatea potrivită pentru a evada. Până atunci însă trebuia să îl suporte pe Garrick și modul lui afurisit de a fi. Un război al cuvintelor, o tachinare continuă și încăpățânare în doze letale- cam așa putem descrie relația lor și cu cât afară era mai rece, cu atât se aprindeau flăcările dragostei care poate să îi mistuie și să îi distrugă deopotrivă.

Garrick se încăpățânează să rămână ascuns în spatele zidurilor ridicate în jurul inimii sale, pe când Bernna se chinuie să își învingă condiția de sclavă.
Orgoliile însă sunt departe de a fi dărâmate iar în lupta lor continuă nu fac altceva decât să adâncească prăpastia dintre ei.

Tachinările, neîncrederea, taberele diferite din care fac parte, obiceiurile și ambiția se pare că sunt piedicile constante care nu le permit celor doi să apuce același drum.

Este oare suficient curajul și determinarea lui Garrick pentru a aduce pacea în căminul și în viața Brennei?

Sunt de ajuns ambiția și frumusețea celtei cu ochi de culoarea furtunii să aducă dragostea în inima vikingului puternic?

Care este călătoria până la fericire? Când cad barierele?

Doar nu credeați că o să vă spun tot… sau credeați?

Cartea va primi 5 steluțe pe Goodreads deoarece m-a atras, nu m-a plictisit o clipă și nu am putut anticipa acțiunile protagoniștilor. Brenna este un personaj feminin care îmi va rămâne în suflet datorită faptului că a înlocuit ura cu dragostea, a evoluat pe parcursul cărții iar dragostea ei a înfrânt măreția vikingului.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns