Cum să ne încălzim sufletul toamna dacă nu cu o poveste de viață, de dragoste? Flacăra reaprinsă nu ne descrie doar o poveste de dragoste, Flacăra reaprinsă surprinde lupta unor oameni cu demonii propriului trecut, micile drame din viața celor care se dau bătuți, dar ne predă și o lecție frumoasă despre prietenie și iertare. Nu e ușor să răzbați prin încercările vieții, dar dacă ai credință și oameni frumoși în preajma ta, lucrurile grele vor căpăta altă lumină. 

Cu autoarea Tamera Alexander am făcut cunoștință acum ceva timp. Am citit Năzuințe spuse în șoaptă și am știut că am descoperit o altă autoare care scrie pe gustul meu. În seria „Plantația de la Belle Meade”, Tamera Alexander ne arată pasiunea ei pentru cai. Viețile personajelor se învârt în jurul acestor animale măiastre. În seria de față, Cronicile de Fountain Creek, accentul se pune pe dragostea pentru pământ. 

43851720_1388014498016133_3159090596740595712_n.jpg

Romanul debutează cu o scenă care pe mine m-a uluit. Curiozitatea deja mă rodea pe dinăuntru și primele întrebări își ițeau colții în mintea mea. Ne este prezentat Larson, un bărbat rănit care se întorcea acasă după cinci luni de absență. În micul ranch pe care îl lăsase în urmă nu era nimeni. Grajdurile erau pustii, casa era goală și soția lui nu era pe nicăieri. Se decide să meargă în oraș, era sigur că acolo va găsi răspunsurile potrivite. Acolo, ajunge din întâmplare la o înmormântare. O zărește pe soția lui sprijinită de un bărbat, observă că este însărcinată și că numele de pe cruce era al lui: Larson Robert Jennings, 1828 – 1868. Era clar că locul lui nu mai era aici, dar cum de întârziase atât? De ce plecase de acasă? 

Flacăra reaprinsă – povestea unei lupte cu trecutul

Povestea se mută cu cinci luni în urmă pentru ca noi să îl cunoaștem mai bine pe Larson. Ambițios și mare cât un munte, Larson o cucerise ușor pe Kathryn. Deși ea provenea dintr-o familie înstărită care avea alte pretenții de la viitorul ei, Kath îl urmează pe Larson în mijlocul ținutului de nicăieri și pune umărul la construcția celui mai mare vis al soțului său. Ranchul micuț le înghițise ultimii zece ani din viață și problemele se țineau scai de ei. Animalele dispăreau sau mureau și Larson se vedea tot mai îndatorat la bancă. Presiunea pe care o simțea pe umeri îi afecta și relația cu soția sa. 

Deși era ambițios și hotărât când venea vorba de fermă, Larson părea că pășește pe nisipuri mișcătoare când venea vorba de căsnicia sa. Demonii trecutului îi rodeau din suflet și îi știrbeau încrederea în soția sa. Nu fusese capabil să îi dăruiască un fiu și vedea lucruri acolo unde nu erau. Era gelos pe oricine și nu aștepta prea mult până își ridica pumnii. Kath încercase în zadar să îl schimbe sau măcar să îl facă să înțeleagă că ei îi era de ajuns puținul pe care el i-l oferea. 

Larson este nevoit să plece cu afaceri și viața lui se schimbă pentru totdeauna. Prins pe nepregătite de o ninsoare abundentă, se refugiază într-o peșteră unde este atacat și împușcat. Este dezbrăcat de atacatorul său, dar reușește să fugă în pădure unde găsește o colibă abandonată. Prins într-o ambuscadă, este victima unui incendiu devastator și suferă răni grave pe toată suprafața corpului. Este salvat de un cuplu neobișnuit și repus pe picioare în câteva luni. Despre salvatorii lui aș vrea să citiți voi. Mi-a plăcut tare mult povestea lor! Sunt un adevărat exemplu de oameni care au învins totul prin dragoste și dăruire. 

Kath are de dus cea mai grea luptă. Rămăsese singură. Larson nu se întorcea și îndatoririle sale nu puteau fi îndeplinite fără oameni. Cine ar fi dispus să muncească pentru o femeie? Mai ales când ea nici măcar nu avea bani pentru plata cuvenită. E o luptă grea care o prinde în corzi tot timpul. Este nevoită să închidă ranchul după ce trece prin câteva episoade dure și se mută într-un bordel. Nu exista alt loc care să îi deschidă ușa sau care să îi ofere un pat cald. Deznădăjduită și presată de datorii, va ști Kath să aleagă drumul cel bun? 

Pe cei doi protagoniști îi așteaptă un drum lung și anevoios, drum presărat cu lupte, dragoste și prieteni care știu să le fie alături și să le alunge singurătatea. Mi-a făcut plăcere să le cunosc povestea, să merg umăr la umăr cu ei prin încercările la care au fost supuși. I-am îndrăgit pe amândoi în partea a doua a cărții. Kath mi-a fost dragă tot timpul, dar Larson m-a exasperat cu purtarea lui de catâr. Abia în lipsă cei doi soți s-au cunoscut cu adevărat. Era oare prea târziu? 

Anabelle este un personaj secundar, dar are un rol bine gândit în acest tablou. Am aflat că ea va fi personaj central în următorul volum. Presimt că va fi o lectură minunată!

Abia aștept să citesc volumul al doilea! Dacă v-am făcut curioși, vă spun că romanul a apărut la Editura Casa Cărții și poate fi comandat de aici. 

Despre carte: 
Autor: Tamera Alexander
Categoria: Literatura Universala
Editura: CASA CARTII
Nr. pagini: 390
Traducere: Mihaela Tocuț

9 COMENTARII

  1. […] Tamera Alexander este o autoare foarte dragă sufletului meu! Poveștile ei sunt mereu presărate cu dragoste și multă emoție. Are un talent magnific când vine vorba de descrierea locului în care alege să își plaseze acțiunea. Cititorul simte că este parte integrantă a poveștii și relațiile de prietenie se înfiripează foarte ușor. Personajele ei au voci puternice și caractere care se modelează până ajung la cea mai bună variantă a lor. Frumusețea poveștilor ei este aceea că sunt ușor de crezut. Pare că sunt rupte din realitate, aproape că poți vizualiza întreaga lume creionată de mâna fermă a autoarei. […]

Lasă un răspuns