Fiica regelui pirat, primul volum din seria Fiica regelui pirat, mi-a cam intrat la suflet. Deși nu mă așteptam să îmi placă atât de tare, sinceră să fiu, iată-mă gata să mă înscriu pe lista membrilor echipajului corabiei Ava-Lee. Cu o singură condiție, Căpitane! Să îmi permiți să aduc la bord și cărți obișnuite, nearanjate în stilul tău. 😉

Dacă mă citiți din când în când, atunci știți că poveștile Young adult așteaptă pe noptiera mea o stare sau un moment anume. Nu știu cum reușisem să uit că am cartea asta acasă și aproape că se scufundase printre alte cărți necitite.

Căpitane, eu zic că este tot vina ta. Trebuia să trimiți un mus după mine, să strige cineva „Ahoy, marinar!”. Și imediat urcam la bord! Am ajuns acum, aproape când Fiica reginei sirenă m-a ajuns din urmă. Dar am ajuns și mi-am pierdut puterile în fața farmecelor Alosei. Și a lui Riden, m-ați prins!

Fiica regelui pirat
Fiica regelui pirat

Fiica regelui pirat – misiune importantă

Nu poți avea încredere în pirați. Mai ales în fiica regelui pirat, cel cunoscut pentru curajul și dârzenia sa. Alosa, frumusețea cu părul roșu, este singura fiica recunoscută de Kalligan, temutul lup al mărilor. Acest statut nu îi aduce o viață tihnită și nici una departe de apele tulburi și înșelătoare.

Bine, fie vorba între noi, Alosa este făcută să stea la bordul corabiei. Mi-o și închipuiam acolo, atârnată de funii, cu hainele ei feminine, strânse pe corp, cu pletele fluturând în briza mării.

Să revenim la apele noastre. Oricât ar fi el de renumit și de bogat, Kalligan își dorește mai mult. Și pentru a ajunge la comoara lui mult visată, regele pirat o trimite pe prețioasa lui fiică într-o misiune riscantă.

” – Dar tu ce ai spune despre el?

– E tatăl meu. Ce mai e de zis?

– Sunt multe tipuri de tați. Cei care iubesc necondiționat, cei care iubesc cu condiții și cei care nu iubesc deloc. Care dintre ei ai spune că e el?”

Alosa – curaj și determinare

Alosa se lasă capturată de alt echipaj de pirați. Ați citit bine: se lasă capturată. Deși îi lasă impresia căpitanului navei adverse că este mai puternic și a prins-o la înghesuială, acesta îi fusese planul roșcatei de la început. Știa ea că va găsi la bordul rivalilor săi o bucată dintr-o hartă prețioasă, hartă care avea să îl ghideze pe tatăl său către insula comorilor.

Desigur, viața de femeie nu este ușoară pe o barcă plină de bărbați. Și viața unei femei prizoniere pe o navă plină cu bărbați este de două ori mai dificilă. Dar Alosa nu are de gând să se plângă. Are ea alte planuri ticluite în minte.

„Nu e nevoie să-mi reprim amintirile. Asta-i tot ce sunt: amintiri. Nu mă pot răni. Au trecut. Nu mai contează că în copilărie tata mă punea să lupt cu băieți mai mari și mai puternici. Acum îi pot înfrânge pe toți. Nu mai contează că m-a împușcat odată ca să-mi arate cum se simte o rană de glonț și să fiu nevoită să lupt rănită. Pentru că acum o pot face. Nu mai contează că mă înfometa ca să devin slăbită și apoi îmi dădea de lucru. M-a învățat ce înseamnă rezistența. Acum pot înfrunta orice.”

Fiica regelui pirat – o misiune și niscaiva piedici

Alosa este specială, dar nu vă spun de ce. Și a devenit și mai deosebită în ochii mei atunci când am înțeles că avea la îndemână și alte mijloace pentru a ajunge la scopurile sale și nu le-a folosit.

Alosa este un personaj efervescent. Exact ca marea. Este puternică, frumoasă, caldă, blândă și liniștită. Până o superi un pic. Și atunci o sa vezi cum se dezlănțuie un uragan și o tornadă în același timp. Și Riden și echipajul lui cam au această „abilitate”.

Doar nu credeați că vom avea petreceri scăldate în rom și-n muzică, nu? Este o navă de pirați, așa este. Dar misiunile nu le lasă timp de respiro și prizoniera nu îi lasă să coboare armele. Îl avem aici și pe Riden, cel care o tulbură un pic pe frumoasa Alosa.Nu o poate întoarce nimeni de la misiunea sa, dar Riden îi cam apasă butoanele de frână și asta poate fi periculos.

„Imaginează-ți că ai bătut lumea-n lung și-n lat, căutând fericire și extaz. Imaginează-ți că ai văzut tot și tot nu ai găsit fericirea. Ei bine, asta ți-ar da o perspectivă cam sumbră asupra vieții, nu?”

Aventură și pericol

Viața la bordul navei de pirați este un amestec delicios de pericol, replici spumoase și caractere colorate. Nu mă așteptam să fiu luată prin surprindere și nici nu mă așteptam să simt cum înfloresc zâmbetele în colțul gurii.

M-am distrat alături de Alosa și Riden, asta pot să o garantez. Și jur că nu este nici o sirenă amestecată în treaba asta. Nu mi-a cântat nimeni la ureche, nu mi-a promis nimeni aur și bogății. Mi-a promis Tricia Levenseller o poveste inedită cu pirați și sirene. Și mi-a oferit-o.

Dacă e să mă întrebați pe mine, povestea asta trezește în fiecare dintre noi un spirit de aventurier. Îți vine să îți aduni hainele și să pleci pe mare (indiferent că ai rău de mare sau că nu știi înota). Sfat: ia cu tine niște suveniruri în jurul cărora să țeși niște povești în prealabil, pirații sunt niște superstițioși.

Fiica regelui pirat – fii pregătit de aventură

Să fii pregătit de aventură, asta ți-o mai spun o dată. Nu vei avea parte de furtuni nemiloase, dar capete de spart și niște escapade nocturne găsești din belșug. Da, da, Alosa ține cap de afiș în toate problemele. Dar asta-i Alosa: suflet bătrân și încercat de lup de mare, visătoare, imprevizibilă și îndrăzneață până în măduva oaselor

Mi-a plăcut mult Fiica regelui pirat, mi-a adus așa o nostalgie în suflet (nu sunt fiică de pirat și nu am colindat mările, dar am simțit că sunt din nou copil, tânără cutezătoare și de nestăpânit). Recomand! Veți vedea că veți fi și voi fermecați!

Fiica regelui pirat a apărut la Storia Books și poate fi cumpărată de aici.

Titlul original: Daughter of the Pirate King

Traducător: Maria Magdalena Costea

Suport: 272 pagini, paperback

Lasă un răspuns