Parteneri

Fetița prietenei mele/My best friends girl – Dorothy Koomson Colecția Chic

download-2
NUME: FETIȚA PRIETENEI MELE
NUME ENGLEZĂ: MY BEST FRIENDS GIRL
AUTOR:DOROTHY KOOMSON
EDITURA: POLIROM
COLECȚIA : CHIC
Număr pagini: 535

Cărțile din colecția Chic, reprezintă pentru mine rețeta garantată pentru relaxare. În această carte am întâlnit un amalgam de emoții, lecții de viață, iertare, dar am învățat încă o dată despre efemeritatea vieții dar și de cât de nedreaptă poate fi viața uneori.

************************

Kamryn și Adele erau atât de diferite din punctul lor de vedere, dar un proiect le adusese împreună în vremea școlii.
Adele era o blondă superbă, care își dorea cu disperare să fie ceea ce nu era. Privea lumea cu îngâmfare, dar sufletul ei era atât de zdrobit. Avea o viață grea alături de tatăl său și de mama vitregă : bătută cu cureaua, vânătă, arsă cu țigara. Nimănui nu îi păsa de ea.

Kamryn era diferită. Nu îi păsa de nimic, sau mai bine zis învățase să nu îi pese, învățase să nu aibă așteptări de la nimeni. Era negresă- iar asta îi aducea o mulțime de injurii și de ocheade.

Deși s-au arătat ostile la început, fetele au realizat că își puteau lăsa măstile jos una în prezența celeilate și că nu mai era nevoie de ziduri de apărare.
Familia lui Kamryn devine și familia Adelei care era mai hotărâtă ca niciodată să înceapă o viața nouă departe de căminul în care trăise cele mai groaznice clipe.

Trăiesc împreună totul, astfel că atunci când Adele rămâne însarcinată , Kamryn o ajută să crească micuța creatură blondă, îi devine nașă și acceptă tacit hotărârea lui Adele de a nu spune nimic presupusului tată.

Doi ani mai târziu, cu câteva săptămâni înainte de nunta lui Kamryn cu Nate, iubitul ei, viața ia o altă turnură. Sub influența pregătirilor pentru marele eveniment, dar și a câtorva pahare de vin, dintr-o greșeala, Adele îi mărturisește lui Kamryn că tatăl lui Tegan, minunea blondă, era nimeni altul decât Nate, viitorul ginere.

Surprinsă și îndurerată de trădarea celei pe care o considera cea mai bună prietenă și a iubitului, Kamryn pleacă din Londra , la Leeds pentru a pune distanță între vechea și noua ei viață.

Doi ani de zile trimite cadouri pentru micuța Tegan, refuzând însă orice apropiere cu prietena ei.

Până când , chiar în ziua în care Kam împlinește vârsta de 32 de ani și își imagina că va îmbrăca o rochie aurie și va petrece o seară în club, când primește o scrisoare scurtă de la Adele, care o anunță că este grava bolnavă și că era internată într -un spital la 300 de kilometri depărtare.

Deși este tentată să nu dea atenție scrisorii, prietenia frumoasă care fusese odată între ele pare mai puternica.
Scena revederii este dureroasă, pentru că Adele era la în pas de moarte, iar corpul ei firav conectat la aparate era o umbra a celei ce fusese cândva o frumusețe cu bucle blonde.

Adele îi cere lui Kamryn să o adopte pe micuța Tegan, nu putea să părăsească lumea știind că micuța ei se afla în casa bunicilor ei, având aceeași copilărie ciuntita ca a ei.

Kamryn nu era pregătită sa mai aibă grija de încă o persoană, susținând întotdeauna că nu își dorește copii, dar de dragul prieteniei promite că va merge să o viziteze pe micuță.

Condițiile mizere în care o găsește pe micuța Tegan, vânătăile de pe mânuțele ei slăbuțe, o împing pe Kamryn să ia decizia instantaneu. Tiga, finuța ei, nu putea să rămână acolo și să aibă aceeași viața ca și Adele.

Adele moare după câteva zile, împăcata cu gândul că fiica ei era în siguranță și o lasă pe Kamryn mai speriată ca oricând cu un copil fără instrucțiuni.

Kamryn nu învățase treptat cum e să fii mama și acceptase ideea că nu va avea copii, iar acum la 32 de ani se părea că va trebui să facă câteva sacrificii pentru a deveni mama lui Tegan, i-o datora atât micuței cât și mamei ei.

Cu un serviuciu solicitant, un șef care o privește cu dezgust și un copil sensibil, care încă nu a depășit trauma morții mamei ei, Kamryn va trăi mereu la limită, speriată de gândul că va da greș.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, află că pentru a o adopta pe Tegan, are nevoie de acordul tatălui fetiței. Nate era trecut în actele ei, dar habar nu avea că este tată.
Așa că îi revine sarcina de a îi povesti și de a-l convinge să îi cedeze drepturile asupra micuței cu zâmbet lipicios și bucle blonde.

Este ea pregătită să înfrunte trecutul? Poate să își îndeplinească rolul de mami Ryn?

Mi-a plăcut mult puterea lui Kamryn…fetița era o amintire constantă a ce-ar fi fost dacă… a vietii ei de soție, a trădării prietenei sale. Dar dragostea ce i-o poartă micuței și lui Adele au făcut-o să treacă peste orice.

Am admirat-o pentru strădania ei de a-i dovedi lui Tegan că vor fi fericite, pentru faptul că era responsabilă și nu dorea să aducă bărbați în viața lo, va fi unul și bun, unul care ar fi gata să fie tătic.

Cartea este foarte frumoasă, plină de emoții, de întâmplări hazlii, de dragoste. Mulțumesc celei care mi-a recomandat-o și m-a îndemnat să o citesc!

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *