Felix este un personaj tare simpatic și noi l-am cunoscut prin intermediul cărților de la Carusel Books. 

Ca orice copilaș care se respectă, Felix are și el un partener de nădejde: Gustav, un ursuleț moale de pluș. Alături de el, dar îndrumat de atenția și dragostea părinților săi, micuțul Felix descoperă lumea, învață despre fiecare etapă a vieții sale de micuț explorator și își cizelează personalitatea.

Sunt etape prin care am trecut și eu alături de fetițele mele, etape cărora le duc dorul foarte des, mai ales atunci când „pupă mama și trece” nu se mai aplică.

Felix - lumea copilăriei
Felix – lumea copilăriei

Felix și Gustav merg la grădiniță

Amalia mea este clasa zero, a trecut de perioada grădiniței, dar ne întreabă des de colegii săi, de prima zi de grădi și de aventurile de acolo.

Din fericire, procesul adaptării sale a fost unul foarte ușor și nu am avut parte de tantrumuri sau de refuzuri de a merge la grădi. Mai greu a fost pentru mine, cea care s-a învârtit pe lângă curtea grădiniței vreo jumătate de oră.

Felix și Gustav este o poveste numai bună pentru copilașii care pun întrebări despre grădi sau se pregătesc pentru această nouă etapă din viața lor. E greu de ambele părți, un pas peste care suntem nevoiți să trecem împreună.

Felix are o mulțime de întrebări: va întâlni copii cunoscuți? Cui va putea cere ajutorul la nevoie? Ce se întâmplă dacă i se face brusc dor de mama?

Cu ilustrații vesele și atractive, autoarea ne oferă o poveste caldă, asemenea coconului de acasă. Un ritual de pregătire, explicații simple și drăgăstoase, un personaj care trece prin același etape și care poate deveni un prietenul bun al oricărui copilaș.

Ami a iubit cărticica asta de la prima vedere. A citit-o singură, i-am citit-o și eu și a renunțat foarte greu la ea. Am pasat-o lui Matei, nepoțelul meu de doi ani. El merge la grădi și procesul de adaptare a fost unul greoi, nu reușit complet la ora actuală. Pentru el, sunt aproape sigură, Felix va deveni un fel de model la scară mică. Super-eroii pot purta scutec și bea lapte din biberon, nu-i așa?

Felix și Gustav învață bunele maniere

Nu există excepții de la bunele maniere. Sau nu ar trebui să existe. Și e foarte bine ca acestea să fie deprinse de la vârste fragede. Așa cum am spus și mai sus, e mai bine când modelul de la care ne inspirăm are vârsta noastră. Conexiunea este mult mai puternică și lucrurile se pot însuși mult mai rapid.

Te rog, mulțumesc, bună ziua, la revedere. Nu sunt doar niște cuvinte. Sunt chei de acces către un soi de regat, un regat unde locuiesc numai formulări politicoase și apreciate de toată lumea.

Felix trebuie să învețe despre super puterea cuvintelor și despre rolul puternic al acestora. Și nu-l lasă nici de data asta pe Gustav acasă. Îl ia cu el peste tot și sunt sigură că ursulețul de pluș ar ști să mulțumească. Voi nu credeți la fel?

Chiar dacă nu oferă întreaga paleta de bune maniere, cărticica asta poate fi punctul de plecare al discuțiilor pe această temă. Copiii ar trebui să învețe regulile clare și concrete ale vieții în comunitate, astfel încât să se poată adapta în societate la vârsta adultă.

Cele două cărticele niște ilustrații foarte drăguțe, pline de culoare și de detalii. Atractive, prietenoase și vesele, ilustrațiile dau farmec lumii lui Felix și pot da farmec și lumii copiilor voștri.

Le puteți cumpăra de pe site-ul celor de la Carusel Books, aici și aici. 

Pssst! să vă spun și un secret: au 20% reducere!

Tip copertă: Hard cover
Număr de pagini: 48
Limba: Română
Traducător: Cătălin Georgescu
Vârsta recomandată: 2-5 ani
Autor: Katarzyna Kozłowska,

Marianna Schoett

Editura: Carusel Books
Serie/Colecție: Felix și Gustav

Lasă un răspuns