23
 
Aș începe chiar cu ceva ce am găsit în roman și nu se potrivește numai autoarei (eroina principală a cărții) ci și Monicăi Ramirez.
   Monica Ramirez – ”scriitoare de romane de dragoste, istorice (sper să citesc și unul din ăsta :))  sau contemporane, de spionaj ori cu iz de fantasy” … se pliază perfect după personajele sale. Am vrut de când am terminat de citit seria Alina Marinescu să citesc altceva ce îi poartă semnătura. Cumva, voiam să o ”văd” dincolo de lumea agenților speciali și departe de tot ce însemna Elite. Nu am pus nicio clipă sub îndoială măiestria ei, dar vă spun sincer că am rămas impresionată de această carte.
Suspans, acțiune, fluiditate, dinamism, mister și o Ashley White, un fel de Sherlock Holmes feminină, mânată de curiozitate și de un impuls mult mai puternic decât ea. O fantomă care bântuie orașul, o crimă nerezolvată și un ucigaș care se ascunde foarte bine chiar și după douăzeci de ani. Deja sună tentant, nu?
Ashley White era scriitoare. Cumpărase o căbănuță în Spearmint Lake, statul Michigan, pusese suflet în redecorarea ei și își crease refugiul perfect. Spera să își găsească aici inspirația pentru a termina ultimul său roman și puterea de a depăși tot ce se întâmplase rău în viața ei în ultimul timp.
Spearmint Lake era un orășel liniștit pe marginea unui lac, unde trona mirosul de mentă și o briză răcoroasă. Oamenii păreau pașnici, dar Ashley avusese neșansa de a face cunoștință cu doi tineri libertini mereu puși pe scandal și răutăți.
     Ashley se simțea parcă atrasă cătrec ceva ce nu putea explica. Avea o premoniție sumbră că ceva rău avea să se întâmple în viața ei. Se certa singură în gândurile ei, dând mereu vina pe imaginația ei debordantă de scriitoare. Habar nu avea că în curând avea să pătrundă tainele locale.
Într-o dimineața încercând să fugă de premonițiile sale și de zgomotul unui susur de apă pe care îl auzea în căsuța ei, Ashley descoperă în cimitirul local o femeie rănită, inconștientă. Femeia avusese noroc să fie găsită la timp, iar pentru Ashley este șansa perfectă de a interacționa cu localnicii care rămăseseră o enigmă până atunci.
Îl cunoaște pe Jeff, un domn simpatic care avea grijă de cimitirul local și care planta flori pentru a înfrumuseța locul. Acesta îi spune și despre Frank Stanton, fantoma locală, un polițist local ucis în urmă cu mulți ani. Frank era un om bun, un om pe care toată comunitatea îl respecta, recent căsătorit cu o tânără frumoasă, dar care avusese parte de un sfârșit care îngrozise tot orășelul. Sora lui a declarat ulterior că îi văzuse fantoma, apoi Clara, soția lui, susținuse același lucru. Frank era văzut mereu în pădurea unde fusese ucis sau pe malul lacului. Acum se apropia data de 27 august, data la care fusese omorât iar aparițiile și misterele se adâncesc.
 
Ashley simțea că trebuie să afle adevărul, mai ales când descoperă pe fundul unui sertar o fotografie a lui Frank alături de o femeie frumoasă, care era clar că nu era soția lui. Durează ceva timp până să își dea seama că femeia din fotografie era chiar Megan, femeia pe care ea o salvase în cimitir. Întrebarea era ce rol juca Megan în această tragedie? De ce se întorsese tocmai acum? Cine știa de aventura lor?
 
O altă crimă zguduie liniștea orașului, misterul se adâncește cu fiecare pagină iar Monica nu ne menajează deloc. Construiește cu măiestrie și ușurință un cadru idilic și propice pentru suspans și apariții fantomatice care ne pun imaginația pe jar. Mi-am dorit să o însoțesc pe Ashley în toată ancheta ei șă să încerc să descopăr care era legătura dintre un accident de mașină care se soldase cu moartea unei fetițe și moartea polițistului. Ce îmi scăpa? Clara, soția lui Frank, avea un comportament ciudat și a și mințit în prima ei întâlnire cu scriitoarea noastră. Aflase ea oare de aventura celor doi?
Zeci de întrebări și dorința de a afla adevărul. Aveam nevoie de răspunsuri și eu și fantoma care colinda neobosită țărmul lacului.
 

   Oare își va găsi liniștea?

 
Nu ar fi fost cartea a la Monica dacă nu am avea și un touch romance. Mi s-a părut fix atât cât trebuia. Nu s-a pus accent pe povestea lor, pentru că la urma urmei nu ei doi erau legendele locale. Dar idila romantică ce se înfiripa subtil între Ashley și veți-vede-voi-cine, mi-a mers la suflet. Mi-a mai detensionat mușchii și mi-a lăsat la final de carte starea aia mișto în care te lasă o carte bună.
O poveste bună, un autor complet și o stare de al naibii de bine… vreți mai mult?
 
Îi mulțumesc mult pentru carte Monicăi Ramirez căreia aș vrea doar să îi mai spun… You are still the best. 

Cartea o puteți găsi pe site-ul Librex în această ediție minunată!

Trailerul cărții (care este fantastic) îl puteți vedea aici.  16299377_1594081110609210_6276547766781817853_n
 
 
 
 

1 COMENTARIU

  1. Ce rapidă ești! Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Mă bucur mult că am cartea, altfel aș fi dat iama pe la librărie, sună foarte bine…

Lasă un răspuns