„Această poveste spumoasă, dar nu frivolă, este visul pe care dorește să îl trăiască orice adolescentă în căutarea faimei și a dragostei.ˮ – Kirkus Rewiews

Leda Edge a făcut o bucurie fanilor și a tradus romanul „Faimoasă și îndrăgostită”, ce pare că a stat la baza serialului cu același nume. Recunosc, nu știam serialul și am căutat să aflu câteva păreri. Am văzut că sunt o grămadă de fani și părerile sunt pozitive. Dacă aș fi avut timp, poate într-o altă viață, aș fi urmărit și eu serialul. Aș fi fost curioasă să aflu cât de mult urmărește linia cărții.

Dacă sunteți în căutare de o cărticică drăguță, bună pentru un weekend aglomerat sau pentru luna iubirii, asta este numai bună! Nu se întâmplă lucruri nemaipomenite, nu te solicită foarte tare, intriga nu are nu știu ce întorsături. Din punctul meu de vedere, ar fi fost și mai reușită dacă autoarea ar fi insistat mai mult pe viața de dinainte și după celebritate. Mereu m-am întrebat care sunt etapele, dacă pot să spun așa, prin care trece un om care ajunge star peste noapte.

Faimoasa și îndrăgostită – confuzie sau adevăr?

Nu cunosc nicio vedetă, dar eu cred că tare obositoare este viața aceasta. Pentru mine, un actor rămâne actor și în viața de zi cu zi (rămânem la actori pentru că acesta este domeniul în care activează Paige, personajul central al romanului). E tare greu să mai ai intimitate. Semnezi contracte cu anumite firme. Trebuie să te îmbraci cumva și să te prefaci că îți place. Ieși din casă nemachiat, ești taxat. Grea, grea viața asta. Eu nu cred că i-aș putea rezista. Cum sunt tare curioasă de felul meu, am tot așteptat să se atingă și acest punct, dar nu a fost așa. Cel puțin nu pe gustul meu. Autoarea a rămas pe făgașul sentimentelor și a pus în balanță trăirile actorului și pe cele ale persoanei reale. Unde se trage linia? Este posibil să le amesteci?

Paige și-a dorit întotdeauna să fie remarcată. Își dorea să fie actriță. Toată viața crescuse în umbra celor trei frați mai mari și pare că vrea toată lumea numai pentru ea. Paige este o fată liniștită, comună, dar are un strop de noroc. Când în orașul ei are loc o preselecție, Paige o trece cu brio. Rolul ei era cel principal, serialul în care avea să joace era așteptat de mii de fani. Avea la baza lui o serie de cărți foarte apreciată, se credea că povestea dintre cei doi protagoniști ar fi o reinterpretare modernă a poveștii dintre Romeo și Julieta.

Despărțită de prieteni și familie, Paige învață din mers cum este cu actoria și ce înseamnă să fii recunoscut pe stradă. Numai că nu se aștepta să piardă atât. Și nici să se îndrăgostească de perechea ei din film. Era posibil să se simtă atrasă de Rainer/Noah doar fiindcă juca asta zi de zi? Era oare dragoste sau confuzie?

Nesiguranța și neliniștea ating cote alarmante când își face apriția și Jordan, actorul care îl interpreta pe iubitul lui August, personajul imterpretat de Paige. Atracția dintre ei doi este aproape tangibilă și tânăra noastră este prinsă între adevăr și confuzie. Pe cine iubea? Ce rol jucau în toate astea rolurile lor?

Mi-a plăcut să o urmăresc pe Paige în încercarea ei de a-și da seama de ceea ce și dorește cu adevărat. Finalul nu prea m-a convins, nu a fost ceea ce am dorit eu. A fost o lectură foarte ușoară, bună pentru starea mea de acum câteva zile. Voi ați citit cartea?

Romanul a apărut la Editura Corint și poate fi achiziționat de aici.

În luna iubirii, pe site-ul Corint aveți reduceri de 40 % la anumite titluri! Promoție valabilă până pe 25 februarie, numai la comenzile online.

Descriere:

Ce ai sacrifica pentru iubire? Iată întrebarea la care meditează adolescenta Paige Townsen atunci când este distribuită, pe neașteptate, într-o producție hollywoodiană. Din nefericire pentru ea, va trebui să găsească un răspuns, și încă repede.

Imediat ce primește rolul, viața visătoarei și inocentei Paige se schimbă peste noapte. Locuiește într-un hotel de lux, filmează în Hawaii și se distrează de minune în compania lui Rainer Devon, unul dintre cei mai sexy tineri din lume, care nu știe ce să mai facă pentru a-i intra în grații. Când însă pe platourile de filmare poposește Jordan Wilder, un actor misterios, cu un trecut tulbure, Paige se trezește implicată într-o poveste de iubire cel puțin la fel de complicate precum a personajului pe care îl interpretează în film. Lipsită de experiență, tânăra trebuie să își dea seama cine este și, mai ales, cine vrea să fie, lucru care se dovedește a nu fi tocmai ușor atunci când fiecare mișcare îi este urmărită.

An aparitie: 2019

Autor: Rebecca Serle

Editie: Necartonata

Editura: LEDA

Nr. pagini: 272

Traducator: Iulia Dromereschi

12 COMENTARII

  1. […] Romanele young adult nu se numără printre poveștile pe care le caut foarte des. Să zicem că am cam depășit etapa fluturilor în stomac, a băiatului rău care face inima să pompeze mai repede et cetera (chiar puteți completa voi cu alte subiecte tip clișeu). Le aleg când sunt în perioada de trnziție dintre două cărți mai solicitante sau dacă descrierea mă convinge. În cazul de față, Un an fără tine m-a convins prin descriere, dar coperta a fost vinovata principală. Îmi place tare mult simplitatea ei, albastrul acesta reușind să îmi transmită o stare de calm. Am pus-o pe noptieră, conștientă fiind de faptul că nu o să stea prea mult în gașca „fetelor necitite”. […]

  2. Am tot admirat și eu cartea în online și nu eram sigură dacă mi-o doresc sau nu. Cred că o voi lua și eu pentru mai la vară, când merge o lectură ușurică. 🙂

Lasă un răspuns