E cineva la tine acasă. Și nu te așteaptă la cafea. Nici nu are gânduri bune. Deschide sertare și mută mobila, te face să te îndoiești de propriile acțiuni și plantează sămânța îndoielii. Nu simți că este cineva în casa ta, are el grijă de asta. Vezi doar obiecte care nu mai sunt la locul lor și începi să crezi că îți pierzi mințile. Până când ești atacat și vestea morții tale îi ia pe toți prin surprindere. Întrebări fără răspuns, altare ale durerii, un orășel traumatizat și un criminal în libertate.
Vai, ce roman bun ar fi ieșit din acest subiect! Cât de mult s-ar fi putut juca autoarea cu acest subiect și cu aceste scenarii. Iertate să îmi fie așteptările și exprimarea! Mi-am dorit cartea asta și mi-am dorit mult să îmi placă mult mai tare. Nu am plecat cu așteptări la drum, am plecat doar cu dorința de a găsi o carte bună, bună, bună! Numai că mi s-a părut că am primit un pumn de praf în ochi și niște explicații care ar fi putut fi răsturnate de o briză ușoară.
„Povestea de dragoste și crimele îngrozitoare își dau întâlnire pe bancheta din spate a mașinii, creând o lectură pe cât de stranie, pe atât de încântătoare.” Associated Press
Stephanie Perkins este cunoscută pentru romanele Anna și sărutul franțuzesc, Lola și băiatul din vecini, Isla și fericirea până la adânci bătrâneți. Nu le-am citit, am depășit un pic vârsta pentru ele. Până să mă certați, vă spun că îmi plac romanele romance, citesc și young adult, dar m-am săturat de tema băiat bun – fata rea & co. Sau de poveștile cu personaje care trăiesc drame după drame și își găsesc izbăvirea în brațele unui iubit care dau cu ele de pereți.
Am fost tare curioasă să văd dacă autoarea poate să scrie și un roman cu accente de thriller. Poate să scrie, sunt sigură de asta. Numai că alege să își concentreze atenția pe zona de confort, pe pătrățica bine cunoscută: dragostea. Și nu aș fi avut o problemă cu asta. Din contră. Dacă aș fi primit suficientă informație, nu aș fi spus nimic. Numai că, din punctul meu de vedere, crimele apar undeva, pe un plan secundar, și autoarea nu oferă acestor cadre suficientă atenție.
Fără legătură prea mare între cazuri, fără un tipar bine construit, fără mâna aia de fier care să stoarcă fiecare gram de tensiune. Crimele au fost destul de bine „aranjate” dar prinderea criminalului și motivația au fost foarte, foarte slab executate. Și cred că de aici a plecat dezamăgirea mea cea mai mare.
Fără teamă – răzbunare și sânge
Nu o să spun că și ancheta a înaintat extrem de greu. Mai ales având în vedere că vorbim de o așezare micuță, un loc în care toată lumea cunoaște pe toată lumea. De fapt, ancheta este impropriu spus. Nu avem un punct de vedere al polițiștilor și nici nu urmăm pas cu pas vreo anchetă a acestora. Tot adolescenții sunt cei care descâlcesc firele acestui caz. Da, ei ar fi putut ști mai multe, mai ales că victimele sunt alese din rândul lor. Dar au fost cam prea multe coincidențe și mi-a fost clar de la început cine va scăpa și cine nu.
„Un roman în care se regăsesc în mod egal groaza care face să-ți stea inima în loc și o poveste fierbinte de dragoste. Distracție sângeroasă din belșug!” HelloGiggles
Dar, înainte de a vă spune câte ceva despre acțiunea cărții, aș vrea să menționez că, dincolo de aceste „minusuri” legate de anchetă, cartea poate fi pe placul altor oameni. Eu fac parte din categoria celor care i-au dat trei stele. Și nu este vorba deloc despre faptul că am citit prea multe romane din sfera crime/thriller. Este doar o părere, voi vă puteți ghida după aceasta și altele pentru a vă forma o idee despre E cineva la tine acasă.
„Un roman captivant, care te ține cu sufletul la gură, cu un remarcabil ansamblu de personaje, un cadru al acțiunii savuros de înfiorător și un număr absolut nemilos de victime.” Courtney Summers, autoarea bestsellerului Sadie
Adolescenți uciși și teroare semănată cu cuțitul
Teroarea sosește în oraș, dar Makani Young se obișnuise deja cu ea. Viața ei se schimbase radical într-o seară. Și aceeași seară o obligă să meargă departe de casă. Ar fi putut fi fericită lângă bunica ei. Dar lăsase în urmă tot ce era legat de Hawaii: prieteni, ocean, familie. Și un trecut pe care nu-l voia descoperit. Și venise aici, departe de tot ce însemna normalitate, cu prieteni noi și forțată să își găsească locul.
Trecuse un an de când sosise în Osborne și trecutul ei rămăsese bine îngropat. Și așa voia să rămână, mai ales în fața lui Ollie, băiatul pe care îl plăcea. Exact câdn e pe cale să facă pași spre el, o veste zguduie liniștea așezării: o adolescentă, elevă și ea la liceul nou al lui Makani, este omorâtă. Criminalul este liber și nimeni nu știe nimic despre oribila crimă.
Mai mult, criminalul lovește din nou și începe să lase în urma sa un șir lung de morți sângeroase…. Cine era următorul de pe listă? Mai era cineva în siguranță? De ce îi omora? Toate aceste le veți afla voi, dacă alegeți să citiți cartea.
E cineva la tine acasă – moarte și dragoste
E cineva la tine acasă poate fi mult mai apreciat de adolescenți, sunt convinsă. Sau de cititorii care sunt la început de drum cu acest gen literar. Nu este o carte rea, dar aș spune că are planurile un pic prea nedezvoltate.
A apărut la Leda Edge și poate fi cumpărată de aici.
Limba: RomanaSubgen: ThrillerAutor: Stephanie PerkinsEditura: CorintCoperta: BrosataData aparitie: 2021Pagini: 336