Duelul inimilor – Mirela Oprea

Am avut câteva zile de primăvară autentică și simțeam că am nevoie de o carte de dragoste, o carte care să mă emoționeze și să îmi hrănească spiritul de romantică. Cu romanele semnate de Mirela Oprea nu dau niciodată greș. Ea are o doză mare de sensibilitate, transmite foarte ușor emoțiile pe care le transpune cu ajutorul personajelor sale. Ce am apreciat foarte tare la toate cărțile Mirelei, asta pe lângă sensibilitate, emoții și stilul de scriere, este faptul că autoarea este super talentată când vine vorba de răsturnări de situație. Personajele ei nu se îndrăgostesc foarte ușor și situațiile prin care sunt obligate să treacă îmi dau furnicături în mâini și o doză mare de suspans. Nu spun nimic de semnele de întrebare. Am refuzat să mi le mai pun. Nu mă mai gândesc la ce vor face personajele și nici la ce idei i-au mai trecut prin căpșor autoarei, mă bucur doar de ceea ce văd. 

Duelul inimilor – Mirela Oprea este cartea care a venit mănușă pe starea mea. Eram într-o pasă proastă și am avut nevoie de o lectură plină de speranță, de dragoste și de romantism. Să nu vă așteptați să fie o lectură ușoară sau doar o simplă poveste de dragoste, pentru că nu este. Este o poveste presărată cu necunoscut., aventură și momente tensionate. Aaaa, să nu uităm de personajele încăpățânate și vulcanice. 

20180301_112243.jpg

În primul volum al seriei închinate familiei Drumville, autoarea a creionat niște personaje pe care eu le-am purtat multă vreme în suflet. Dragoste eternă a fost prima mea întâlnire cu stilul Mirelei Oprea și m-am declarat îndrăgostită de amprenta și poveștile pe care ea le țese. Dragoste eternă este povestea de dragoste dintre Adam, ducele de Drumville, și minunata Sienna. Caractere înfocate, încăpățânate și puternice. Adam avea nevoie de o soție, era convins că nu ar putea să stârnească sentimente de iubire nimănui, dar a întâlnit-o pe dulcea Sienna, persoana care i-a dat sentimentele peste cap și l-a făcut tată. 

Duelul inimilor – Mirela Oprea – parfum de dragoste și pasiune

Autoarea ne aduce aminte de legătura lor frumoasă în primele pagini ale acestui volum și asta m-a bucurat teribil. Nu am resimțit „ruptura” dintre cele două volume, mai ales că, deși Alexandra este personajul central al acestui volum, o regăsim alături de ea și pe fiica lui Adam și a Siennei. 

Alexandra este sora lui Adam și un personaj care pe mine m-a încântat. Extrovertită, liberă, încăpățânată și fidelă principiilor sale, Alexandra mi-a dat câteva emoții în plus. Avea aproape douăzeci de ani, aproape fată bătrână pentru standardele vremii, și era convinsă că dragostea nu e de ea. Nu avea prea multă încredere în purtătorii de pantaloni și era convinsă că tinerii care s-ar fi apropiat de ea ar fi făcut-o numai pentru renumele și averea familiei ei. Aventura este cuvântul cel mai potrivit pentru tânăra noastră. Iubea să călărească, iubea caii și era gata să își apere principiile mult iubite. Nici nu bănuia Alexandra că aventura vieții ei este pe cale să înceapă! 

Ethan Lahman Farid este personajul exotic care a condimentat întreg volumul. Când credeam că nimeni nu va intra în grațiile mele ca Adam, apare Ethan și înclină furtunos balanța în favoarea lui. Ethan este exemplul potrivit pentru omul dintr-o bucată. Devotat, corect, cinstit și prietenos, Ethan este un exemplu de masculinitate și forță. Era pe jumătate arab, pe jumătate englez și crescuse alături de fratele său vitreg, fratele moștenitor. Când a simțit că relația lor era pusă în pericol de cea care avea să îi devină cumnată, Ethan s-a retras în deșert și și-a dedicat viața creșterii cailor pur sânge. Vizitase Anglia, tărâmul matern, dar nimeni nu știa acolo că tatăl lui era atât de puternic. Își construise un renume din nimic și se împrietenise cu Adam, ducele de Drumville. Relația lor de prietenie este cea care îl obligă cumva pe Ethan să o salveze pe micuța Eleonor, fiica lui Adam, din mâinile maleficei Caro, viitoarea soție a fratelui lui vitreg. 

Caro își dăduse arama pe față, dar asta nu înseamnă că Ethan nu rămâne stupefiat de răutatea ei și de planurile sale malițioase. Împreună cu bunul lui prieten, Ethan reușește să o răscumpere pe fetiță și este hotărât să îi facă acesteia viața mai ușoară înainte de a o înapoia familiei sale. Aici mi s-a părut că a scârțâit un pic povestea. Nu am înțeles de ce nu a putut să o ducă de îndată în sânul familiei, mai ales că oricând Caro ar fi putut să o vadă pe copilă. Aș fi vrut mai multă atenție la modul în care povestea a fost construită, atenția la detaliile acestea i-ar fi conferit mai multă credibilitate. Părerea mea. Am înțeles că ținând-o pe copilă în custodia lui Ethan, autoarea a putut crea spațiul propice pentru întâlnirea dintre Alexandra și Ethan, dar am simțit că pe undeva s-a pierdut inspirația și am resimțit asta. 

Duelul inimilor – Mirela Oprea Polițe de plătit, secrete și răzbunare

Pentru că Eleonor este tristă, Ethan hotărăște să îi aducă micuței ceva familiar din Anglia și ce era mai potrivit dacă nu dădaca? Printr-un concurs de împrejurări care mie mi-a smuls zâmbete, cea răpită este Alexandra, nimeni alta decât mătușa fetiței. Bineînțeles că Ethan va da piept cu un munte de încăpățânare și o erupție de personalitate, dar se pare că exact asta începe să îi atragă atenția. Alexandra îl antipatizează deja, așa că vă dați seama de reacția ei când va descoperi că nesuferitul acesta de bandit o avea și pe nepoata ei. 

Nu vă spun ceea ce urmează, dar trebuie să vă spun că veți avea parte de scene pline de acțiune, de răsturnări de situație și de polițe ce se vor plătite fără întârziere. Spre deosebire de primul volum, acesta are un număr mai mic de pagini și nu mi s-a părut la fel de bine alcătuit. Mi-a plăcut povestea, mi-au fost dragi personajele, dar au fost pasaje când aș fi vrut mai multe detalii sau scene mai bine alcătuite. Una peste alta, m-am bucurat de lectură și am devorat cartea într-o singură zi. Îi mulțumesc autoarei pentru romanul oferit. Dacă sunteți curioși, găsiți cartea aici. Eu vă recomand și celelalte cărți ale autoarei dacă sunteți în căutare de povești sensibile, pline de dragoste și acțiune.

Despre carte: 

An apariție: 2017, noiembrie
Număr pagini: 244
Colecția: Cașmir
Editura Tritonic.

6 COMENTARII

Lasă un răspuns