Drowning În adâncul oceanului – ești pregătit pentru o cursă de coșmar? Cuplează centura de siguranță peste suflet, înfige bine picioarele în pământ și lasă-te purtat de poveste! Grijă mare! S-ar putea să îți rozi unghiile, să ai permanent un gol în plexul solar și să îți dorești să ieși de pe lista pasagerilor. Te avertizez, dragă cititor! Odată urcat la bordul cursei 1421, oricât de mult ți-ai dori să cobori, acest lucru nu va fi posibil! Adrenalina te va țintui în scaun, întrebările îți vor alimenta curiozitatea, instinctul de supraviețuire se va activa și vei dori să lupți alături de personaje. Iar dacă ei nu vor scăpa, tu îți vei dori să cauți răspunsurile în cutia neagră a avionului. Sau a poveștii.

Drowning În adâncul oceanului
Drowning În adâncul oceanului

Eu am fost pregătită psihic și emoțional pentru povestea asta. Am lăsat suficient spațiu între primul roman al autoarei – Falling În picaj – și o nouă cursă spre o altă destinație (unde nu știam sigur dacă voi ajunge întreagă). Dar tot am ajuns să fiu izbită de toate elementele care au venit spre mine. Am fost aruncată într-un vârtej de adrenalină și suspans, unde fiecare secundă conta și putea face diferența între viață și moarte.

„E un thriller autentic, unul pe care cititorii îl vor termina dintr-o singură lectură. Înzestrat cu un suspans necruţător, care va rămâne garantat în mintea cititorului mult după ce va întoarce ultima pagină. Cititorii vor descoperi repede că nici un personaj din această carte nu e în siguranţă. Experienţele pasagerilor prind viaţă cu o intensitate viscerală.” – The Washington Post

Dacă primul volum am fost la un pas să-l citesc chiar în primul meu zbor cu avionul (l-am citit după și nu știți cât de mult m-am bucurat pentru asta), pe al doilea m-am asigurat că-l citesc din confortul casei mele, cât mai departe de orice zbor/aeroport/avion/plan de vacanță. Asta nu înseamnă că nu-mi va țese mintea un milion de scenarii în următoarea călătorie cu avionul, că nu voi căuta semne în rândul însoțitorilor de zbor sau că-mi voi decupla vreun pic centura de siguranță.

Drowning În adâncul oceanului – miza personală, teamă și dorința de supraviețuire

T.J. Newman știe care sunt fricile călătorilor, unde sunt așezate punctele lor nevralgice și cum să se joace cu ele. Fiind ea însăși fostă însoțitoare de zbor, autoarea face ca fondul pe care își creionează poveștile să fie unul incredibil de real, de bine construit și de detaliat. Iar asta nu face decât să sporească și mai tare frica, sentimentul de prăbușire în gol și ghemul de ace care crește și tot crește în mijlocul pieptului cititorului.

Știam deja că poate să surprindă teroarea primului zbor, nesiguranta care înflorește în pieptul celor care urcă la bordul unui avion și a celor care rămân așteptând vești. Dar nu mă așteptam să descrie totul atât de real, într-un mod în care s-a asigurat că nu voi putea pleca, dar nici nu-mi voi dori să o fac. Am avut impresia că urmăresc un film de acțiune, că rândurile și cadrele descrise prind viață și se desfășoară aievea sub privirile mele. Am numărat minutele și mi-am aruncat de multe ori ochii spre ceas, de parcă aș fi putut număra secundele către deznodământul fatal.

O cursă de coșmar și o misiune contracronometru

Se spune că sunt cele mai sigure călătoriile cu avionul. Dar sunt și curse care nu se înscriu în aceste statistici. Avioane care se prăbușesc, avioane care sunt nevoite să aterizeze de urgență din cauza unor defecțiuni tehnice, zboruri întrerupte, uși care se desprind în timpul zborului, motoare care cedează. Asta nu înseamnă că oamenii nu aleg în continuare zborul cu avionul. Se încred mereu în „mie nu mi se poate întâmpla”, ignoră presimțiri și își continuă planurile.

„Drowning e primul thriller excepţional al lui 2023. E autentic. Prezintă cel puţin o duzină de situaţii limită valabile şi o duzină de personaje captivante cu care nu ai cum să nu ţii. T. J. Newman are tot ce-i trebuie. Şi ceva în plus.” – James Patterson.

Cursa 1421 trebuia să fie una absolut normală, cu pasageri drăguți, de toate vârstele, cu însoțitori de zbor bine pregătiți. Însă, la șase minute după decolare, avionul se prăbușește în Oceanul Pacific. Din fericire, experiența pilotului face ca amerizarea să fie una reușită, limitând astfel pierderile de vieți omenești. Deși avionul suferă daune destul de serioase, pasagerii care supraviețuiseră puteau fi salvați.

Prăbușirea este doar primul element dintr-un șir lung de ghinioane. Un motor explodează, flăcările cuprind o mare parte din resturile avionului, alimentate și de scurgerile de carburant. Trunchiul avionului se scufundă, ducând cu el pe fundul oceanului câțiva pasageri care nu reușiseră să iasă la timp. Din fericire, avionul „cade” pe o suprafață solidă, parte a unui vulcan subacvatic, dar nu are o poziție tocmai sigură și perna de aer din interior amenință și mai tare viața celor prinși înăuntrul avionului.

Drowning În adâncul oceanului – misiune de salvare

Prăbușirea avionului înseamnă un dezastru de nedescris în cuvinte. Pentru Chris, o tânără mamă, prăbușirea avionului are o miză personală. La bordul zborului 1421 erau soțul și fiica ei. Iar ea avea să facă orice pentru a-și aduce acasă. Chiar dacă asta însemna să înfrunte toate forțele de ordine. O să reușească?

Drowning În adâncul oceanului este o misiune de salvare contracronometru. Întâmplările nu te lasă să respiri normal, acțiunea se  răsucește și se complică. Iar un tic tac enervant se tot aude pe tot timpul lecturii…

Drowning În adâncul oceanului a apărut la editura Bookzone și poate fi cumpărat de aici.

Număr pagini: 352

Editura: Bookzone

Autor: T.J. Newman

Anul publicării: 2023

Traducere: Laura Drăghici

Lasă un răspuns