16729602_1419737181422567_1582137352_n

Amanda Quick are în palmares numeroase premii literare, cărțile sale vânzându-se până în prezent în peste 35 milioane de exemplare…Și am și înțeles de ce: cu această autoare nu te plictisești niciodată și ești mereu luat prin surprindere, nu știi la ce să te aștepți. Toate poveștile semnate de ea nu se înscriu în vreun tipar, fie că le insuflă personajelor ei puteri paranormale, fie că atinge subiectul alchimiei, fie că are un scenariu care include crime, Amanda te captivează, te ține în suspans iar în final rămâi conectat la poveste cel puțin câteva ore, declar pe propria răspundere!

TITLU: DRAGOSTEA NU ARE REGULI
TITLU ENGLEZĂ: TRUST NO ONE
AUTOR: AMANDA QUICK
EDITURA: LITERA
COLEC?IA CĂRȚI ROMANTICE
AN APARIȚIE: 2016
NUMĂR PAGINI: 287
TRADUCERE: LAVINIA ?ERBAN

Grace Elland lucra pentru Sprague Witherspoon, un vorbitor motivațional care schimba viețile oamenilor, ea era ”creierul” din spatele blogului care îl propulsase pe Sprague, dar și autoarea cărții de bucate care avea rețete inspirate din câte un citat care era menit să aducă speranța. Deși se pricepea de minune să îi motiveze și să îi salveze pe alții, Grace nu se putea salva pe sine.
Când găsești un cadavru, salvezi un băiețel și pe tine, omorând agresorul, s-ar putea spune că ai un ghinion teribil, dar când descoperi și cadavrul șefului tău devii suspect.

” Ca să-ți descoperi viitorul, trebuie să ieși și să te plimbi prin ploaie.”

Grace fusese la locuința lui Sprague pentru că el nu apăruse la birou, iar acolo îl descoperă pe acesta decedat și dă alarma. Când descoperă și o sticlă de votcă identică cu cea pe care o folosise când îl lovise pe agresorul ei și îl salvase pe micuțul Mark , Grace este la un pas de colaps. Să fie coincidență?

Descoperirea macabrei întâmplări și sticla de votcă îi readuc în memorie atât întâmplările care îi marcaseră viața, cât și coșmarurile pe care mult timp luptase pentru a le depăși.
Din pură curiozitate adolescentină, intrase în ruinele unui fost azil, unde prietenii ei teribiliști mai dădeau petreceri. În subsolul clădirii, descoperă un băiețel legat care plângea și cadavrul unei femei, victimă a agresiunii domestice. Trager, agresorul, urma să revină la locul faptei și să scape de corpuri, însă Grace dă dovada de prezență de spirit și salvează copilul, însă îl omoară pe bărbat când acesta dorea să o prindă. Se salvase, dar avea un preț uriaș de plătit: liniștea ei. Ani de zile de consiliere psihologică, cursuri de apărare și nopți de nesomn.
Și ca și cum toate astea nu ar fi suficiente, devine și suspectă în acest caz.

Prietena ei, Irene, îi aranjează o întâlnire cu Julius Arkwright, fost pușcaș marin, actualmente investitor de succes. Nici că se puteau nimeri mai bine două firi atât de diferite: Grace- vedea partea plină a paharului, dorea mereu să își ”repare” iubiții, credea și inventa citate motivaționale și nu își dorea pe nimeni în viața ei, mai ales datorită atacurilor de panică ce o apucau în mijlocul nopții.
Julius era realist. Nu avea încredere în nimeni și știa că nimic nu este ceea ce pare. Doar când venea vorba de implicarea într-o relație părerile lor coincideau.

”Acceptă necunoscutul! Este singura certitudine.”

Însă, în ciuda tuturor diferențelor, Julius nu poate sta deoparte când vede că Grace primește emailuri de amenințare, culmea de pe adresa șefului ei decedat, iar când noi informații apar în urma anchetei poliției, este clar că bărbatul va rămâne lângă ea să o protejeze.

Fie că tânăra primește un mesaj îngrozitor de amenințare, fie că prietena ei Millicent este victima unui atac, mereu este plasată la locul faptei și o sticlă cu votca, aceeași sticlă care îi declanșa atacuri de panică. Cineva lasă această ”semnătură” pentru a o tulbura și pentru a induce suspiciunea asupra ei.

Deși la început o acuză și o bănuiește pe Nyla, fiica șefului ei, Grace va afla în curând că într-adevăr nu se putea încrede în nimeni.
Lista suspecților este pe zi ce trece mai lungă. Este bănuit Burke, alias Domnul Perfect, logodnicul Nylei, cel despre care Witherspoon spusese că nu este potrivit pentru ea. Următorul pe listă este Larson Rayner- inamicul numărul 1 în domeniul în care activa Sprague, relația lor fiind destul de tensionată, mai ales că în trecut împărțiseră și aceea?i afacere și aceeași femeie. Nici Millicent, contabila firmei, nici Kristy, secretara angajată de ceva timp,nu scapă fără să fie trecute pe lista neagră.
Millicent, Kristy și Grace mai aveau ceva în comun: ura Nylei, aceasta era geloasa pe relația de prietenie dintre tatăl ei și cele trei femei, iar ura ia amploare când Nyla afla și de suma fabuloasă de bani deturnate din contul tatălui său.

Delapidare de fonduri, crime, atacuri și suspiciuni, o sticlă de votcă , două lumi fuzionate și doi oameni care au puterea de a se îndrăgosti în tot haosul creat.
În timp ce imperiul lui Sprague se prăbușește, Grace află că mentorul ei nu fusese omul pe care îl admirase. Dimpotrivă, acesta avea propriile schelete ascunse în dulapul la care altcineva ajunsese și îl șantaja cu ele.

Care sunt legăturile dintre trecutul și prezentul ei? Cine o dorea dată la o parte și cine i-a înșelat încrederea?

Dar mai ales cum i-a schimbat viața lui Julius, aflați singuri dacă alegeți să citiți cartea.

”Nu te poți întoarce în timp pentru a schimba lucrurile, dar poți merge mai departe pe o cale diferită.” .

*****

Aș cam merita o pedeapsă. De ce? Păi am atâtea cărți semnate de Amanda pe rafurile bibliotecii și eu le las să mă aștepte? Mmm, uitasem cât de mult îmi place stilul autoarei, uitasem de cât de mult mă bucur de fiecare dată când aleg să mă delectez cu o poveste de a ei. E ca și cum pleci într-o călătorie în care știi că vei simți o doză mare de adrenalină, de suspans dar mai rămâne doar să identifici sursele. Eu vă recomand cu drag cartea și dau fuguța, fuguța să îi dau cele 5 steluțe pe Goodreads!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns