16683140_1419727918090160_134473302_n
 
TITLU: DRAGOSTE SUB PRESIUNE
TITLU ORIGINAL: FRICTION
AUTOR: SANDRA BROWN
EDITURA: LITERA
COLECȚIA: CĂRȚI ROMANTICE
AN APARIȚIE: 2016
NUMĂR PAGINI: 404

Sandra Brown – este una dintre cele mai cunoscute autoare americane contemporane. Cele peste 70 de cărți scrise de ea au fost publicate în 33 de țări, în peste 80 de milioane de exemplare.

Îmi place Sandra… atât latura ei romantică din cărțile de dragoste, unde scenele fierbinți poartă amprenta ei, cât și noua Sandra- cea care lasă la o parte poveștile mai siropoase și ne aduce cărți polițiste, cu acțiune bună și personaje bine gândite. ”Dragoste sub presiune” este a doua carte semnată de ea ,(în stilul acesta mai nou)pe care am citit-o și mi-a plăcut la fel de tare ca ” Păcatele trecutului”.

******************

Pentru Crawford Hunt venise ziua cea mare. Era ziua procesului pentru stabilirea custodiei fetiței lui, Georgia. Era ranger texan, unul de temut, unul puternic și inteligent- dar toate astea păleau în fața zâmbetului dulce încadrat de bucle blonde. Fetița lui era centrul lumii, îi pregătise o cameră complet roz, un tutu si balerini, dar socrii săi nu prea erau pregătiți să renunțe la tot ce le aducea aminte de fiica lor, Beth.

Însă , exact în momentul în care tânăra judecătoare este pregătită să anunțe verdictul, intră în sala de judecată un tip mascat, îmbrăcat în salopetă de zugrav care trage cu arma , rănindu-l letal pe aprodul din sală. Evident, adrenalina îl împinge pe Crawford să prindă făptașul, chiar dacă asta e posibil să îl coste încredințarea fetiței sale.

Curioși de cum s-a ajuns în punctul acesta?

Crawford Hunt ajunsese un ranger bun. Nimeni nu îi ghidase pașii, poate doar dorința lui din subconștient de a face ordine într-o lume dezordonată. Crescuse într-o familie prea ocupată de altceva, în afară de copil. Mama plecase cu alt bărbat, iar tatăl ajunge treptat dintr-un procuror de temut -un bețiv notoriu.

Avea o doză prea mare de curaj, de nebunie , astfel că atunci când i se oferă ocazia anihilării unei rețele pe care o supravegheau de mult timp, nimic nu îl ține deoparte de orașul Halcon și de Fuentes, capul rețelei. Dorind să pună o dată pentru totdeauna capăt actiunii, Crawford face o mișcare de ultim moment, care însă îl costă un glonț în picior și doi oameni căzuți , dar operațiunea fusese un succes până la urmă.

Înnebunită că soțul ei intra în opera?ie, Beth se grăbește să ajunga la el, împreună cu fetița lui, însă are un accident de masină , în urma căruia femeia își pierde viața.

Presat de vină, Crawford ajunge el însuși o copie a tatălui său: un bețiv. Fetița este încredințată bunicilor, iar acest lucru pare să fie singurul care îl determină pe Hunt să redevină ce a fost: acceptă că nu e vina lui că Beth nu mai este, după ce urmează cu strictețe vizitele terapeutice de la psiholog și își reia munca, chiar dacă acum stă mai mult în spatele unui birou.

Dar oare este suficient? Este el gata să o crească pe micuța Georgia?

Holly Spencer- nu avusese parte de un start prea bun în viață. Dar ajunsese avocat, iar acum , la recomandarea unui judecător bătrân , prieten al tatălui ei, candida la funcția de judecător. Cursa se dovedea extrem de greoaie, mai ales că rivalul său, Greg Sanders , abia aștepta o ocazie să o facă praf.

Ea prezida completul de judecată pentru stabilirea custodiei micuței Georgia , dorind din răsputeri să ia decizia corectă pentru binele minorului. Totul este lăsat în aer, după ce atacatorul năvălise în sală și începuse să tragă.

Crawford anticipează oarecum miscările agresorului, așa că îi salvează viața judecătoarei, după care aleargă după bărbatul mascat pe scări.

Crawford surprinde pe acoperișul judecătoriei un bărbat înarmat  și este convins că acesta este agresorul. Dat fiind faptul că barbatul se pare că nu renunță la pistol, ofițerii care îi sar în ajutor rangerului texan, îl împușcă pe presupusul agresor.

Un polițist zelos, Neal, mânat mai mult de dorința de răzbunare , decât de dreptate va încerca să îi pună întreaga acțiune lui în spate, prezentând diverse scenarii.

Când Crawford realizează ca bărbatul de pe acoperiș nu era același cu atacatorul din sala de judecată, începe adevărata acțiune. Luptând cu socrul lui, care îl crede prea vulcanic și nesocotit pentru a fi tatăl micuței, dar și cu Neal, ce pare să îi pună bețe în roate la fiecare mișcare, Crawford este mereu prins la mijloc.

Cine o vrea anihilată pe Holly? Care este motivul atacului?
Dar dacă nu judecătoarea fusese în pericol? Dacă atacatorul dorise să ucidă pe altcineva??

Acțiunea cărții se dezvoltă și apar personaje cheie, iar intriga se complică și mai mult datorită atracției dintre judecătoare si ranger. O relație care nu favoriza nici ancheta, nici procesul pentru custodie.

Care sunt dedesubturile atacului? Dar și legătura cu operațiunea din Halcon, vă invit să descoperiți singuri.

Cartea face parte din colecția Cărți romantice, apărută la Editura Litera.

Lasă un răspuns