16699757_1419714641424821_614450681_nNUME : DRAGOSTE REGĂSITĂ
NUME ORIGINAL: THE LEGACY
AUTOR: LINDA LAEL MILLER
EDITURA : MIRON
Număr pagini : 383
Nota mea: 4/5
 

Cartea asta mi-a mers direct la suflet…nu neapărat prin povestea ei cât prin simplitatea ei, prin naturalețea și normalitatea pe care mi-a insuflat-o.

Este prima carte pe care am citit-o de la aceasta autoare, deși eram curioasa de mult timp în privința ei.

” Dragoste regăsită este o poveste uimitoare despre dragostea adevărata.
O urzeala complicată, cu personaje pe care le îndrăgiți, umor, emoție intensă- toate acestea, precum și finalul exuberant vă vor face sa fiți fascinați de acest roman.” Publishers Weekly

Dintotdeauna am visat sa trăiesc într-o comunitate din acea tipic americana, unde membrii comunității merg la biserica împreună, sunt prieteni, se susțin, își fac griji unul pentru celălalt și intervin atunci când unul are probleme. Exact feeling-ul asta l-am simțit în timp ce am citit cartea, doar că acțiunea se petrece în Australia, ținutul tufișurilor.

După ce trăiseră o frumoasă poveste de dragoste adolescentină, amândoi având pe atunci 18 ani, Ian și Jacy se despart brusc. Prea mândră să asculte explicațiile lui Ian după ce o tipa din comunitate îl anunță că va fi tata, Jacy părăsește Australia și merge în America pentru a locui cu mama ei și cu tatăl vitreg.

Ian resimte destul de dur despărțirea însă era prea mândru ca să o caute. Ah, mândria asta bat-o vina!

10 ani i-au trebuit lui Jacy să se reîntoarcă în Australia, obligată fiind de starea de sănătate a tatălui său . Nici Jacy, nici Ian nu își regasiseră dragostea lângă alta persoană.

Ian era un om al pământului, îl iubea și îl respecta. Avea oi și îmblânzea cai sălbatici. Era un om dintr-o bucată, foarte  respectat în Yolanda. Mai ales după ce isi luase copilașul de la spitalul din orașul alăturat, după ce cea care îi dăduse viață anunțase că nu e gata să aibă grijă de micuț. O iubea pe Jacy, însă fusese crescut într-o lume în care femeia nu are nimic de spus, unde bărbatul conduce iar singurul bar din oraș nu primea doamne în interiorul lui.

Jacy, era australiancă pe jumătate – iubea pământul rosu și cangurii, însă faptul că trăise printre yankey îi adusese pe lângă libertate si un spirit deschis către nou. Nu putea concepe stilul de viață din Yolanda și își dorea tare mult sa facă ceva schimbări.

Reîntâlnirea lor fusese una cu scântei, una în care nici unul nici celălalt nu e dispus sa lase garda jos, însă atracția dintre ei nu poate fi tăgăduita.

Bătrânul tată a lui Jacy, pune la cale o ” capcană” prin care îi va lega pe cei doi unul de celălalt, nu neapărat prin dragoste cât prin parteneriat și chestiuni de afaceri.

Mândria lor, dorința de a nu se lăsa subjugat de celălalt dar și o firma care dorea să ocupe întreaga comunitate și să o transforme într-o uriașă parcelă de grâu, fac acțiunea destul de captivanta și de plăcută.

CE MI-A PLĂCUT :

Personajele construite cu grija, cu accent pe personalitate și folosirea unui subiect rupt din realitate mă conving pe mine să mai încerc și altă carte semnată de Linda.

CE NU MI-A PLACUT :

– În primul rând greșelile din carte( au greșit numele lui Ian încă din primul rând, pe prima pagină)

Și poate pe alocuri, aș fi vrut să se pună mai mult accent pe acțiune, să se dezvolte un pic, mai ales finalul.

3 COMENTARII

  1. Frumoasă recenzia, felicitări! eu am citit vreo două cărți scrise de această autoare si îmi place stilul ei. Pe aceasta insa nu am citit-o, poate în viitor.

Lasă un răspuns