Dragonul cu inima de ciocolată a fost cartea care m-a ajutat să mă deconectez zilele acestea. „Dragonița” aceasta a fost atât de simpatică încât eu aș recomanda povestea tuturor copiilor. Mai ales celor care sunt încă la școală. Cred că ar fi foarte impresionați să vadă că și dragonii merg la școală, studiază filosofia și citesc despre obiceiurile altor „popoare”. Vestea bună este că un dragon scapă de cicăleala mamei în vreo treizeci de ani. Omul poate scăpa la optsprezece ani, teoretic.

   „Dragonul cu inima de ciocolată” – o aventură pe cinste

Trebuie să vă previn. Da, da, și eu. Cartea asta vă face poftă de ciocolată, de ciocolată caldă cu scorțișoară sau chili, de tarte cu ciocolată, de ciocolată sub toate formele ei. Aventurine este și ea atât de dulce încât dacă nu ar fi fost și niscaiva personaje ușor negative aș fi avut glicemia foarte ridicată.

„Dragonul cu inima de ciocolată” este o carte delicioasă. Pentru că maschează subiecte serioase în cupele cu ciocolată caldă, cartea este numai bună de citit și de părinți și de copii. Părinții pot învăța să îi lase pe copii să ia propriile decizii, să își aleagă singuri drumul. Copiii pot învăța să lupte pentru fiecare vis, oricât de nebunesc ar părea la un moment dat.

 

Dragonul cu inima de ciocolată
Dragonul cu inima de ciocolată – Stephanie Burgis

Dragonul cu inima de ciocolată – o carte despre curaj

Aventurine este o „dragoniță” foarte simpatică. Orice copil se poate identifica cu ea. Vrea să exploreze, să se joace, să vâneze și să își petreacă timpul cum dorește ea. Numai că și lumea dragonilor este plină de reguli și mama ei nu este dispusă să își lase regulile încălcate. În ziua în care se hotărăște să le demonstreze ceea ce poate face cu adevărat, Aventurine primește lecția vieții ei.

Plecată pe munte să vâneze, tânăra Aventurine întâlnește un om care își prepara o ciocolată caldă. Doar că nu era un om obișnuit, era un vrăjitor al mâncării care pe lângă ingredientele pentru minunata licoare amestecă și o vrajă. Aventurine se desfată cu băutura savuroasă, dar se trezește transformată-n om. Mai exact, devenise o copilă de doisprezece ani. Dinții îi păreau mici și tociți, gâtul prea scurt și nici fumul și răgetul nu mai erau cu ea. Cum avea să meargă doar pe două picioare? Cum puteau oamenii să facă chestia asta toată ziua?

 Dragonul cu inima de ciocolată – o aventură pe cinste

Aventurine știe una și bună. Acasă nu se poate întoarce. Familia ei păzea bijuteriile oamenilor, dar relațiile nu erau cordiale. Dacă tot este nevoită să trăiască în orașul oamenilor, măcar să fie după regulile ei. Vrea să lucreze cu ciocolata. era convinsă că există pe undeva o peșteră de ciocolată. Numai că lumea oamenilor este ciudată, plină de cutii colorate, oameni agitați, straie cernite și mult prea terne pentru gustul dragoniței.

Măcar ei îi rămăsese rochia colorată care arăta exact ca solzii pe care îi avusese înainte de transformare. Prima ciocolaterie o refuză, a doua nu pare să fie interesată de o copilă fără recomandări. Își găsește un loc abia în a treia, dar aici lucra un maestru ciocolatier cam ciudat. Era renumit pentru încăpățânare și reguli stricte. Și se pare că nu era iubit nici de oameni, nici de primarul orașului.

Aventurine primește multe lecții. Învață despre prietenie, despre arta răbdării, despre dragostea necondiționată și despre pasiune. Și despre ciocolatăăăăăăă. Lumea oamenilor era plină de înșelăciune și intenții ascunse, dar nici Aventurine nu spunea nimănui secretul ei. Cum credeți că se va termina aventura dragoniței încăpățânate?

Mi-a plăcut tare mult cartea! A fost o gură de aer proaspăt și singurul regret a fost acela că nu mai am vârsta la care să am genunchii juliți după aventura de peste zi. Da, te poți juca la orice vârstă. Dar are alt farmec în copilărie. Cum Maria a pus deja ochii pe ea, abia aștept să vorbim despre carte! Amalia mă întreba de ce zâmbesc în timpul lecturii și cum poate un dragon să aibă inima de ciocolată. I-am spus că în povești orice este posibil.

Este o cărticică tare dulce! Copiilor le poate smulge zîmbete și părinților le poate trezi nostalgii. Recomand! Musai cu ciocolată lângă.

 

Romanul a apărut la Storia Books și poate fi cumpărat de aici.

Despre carte:

Traducător: Cosmin Maricari
Titlul original: The Dragon with a Chocolate Heart
Data publicării: 2017
Suport: 336 pagini,

 

 

5 COMENTARII

Lasă un răspuns