Dory Fantasmagory pare copia fidelă a micuței mele. Au aproape acceași vârstă, aceeași imaginație debordantă și sunt sigură că folosesc aceeași sursă inepuizabilă de energie. Primele două volume din aventura Dory Fantasmagory au apărut la Hugs, imprintul Editurii Epica Junior. Și nici nu știți câtă bucurie au adus acasă la noi. Fetele le-au răsfoit îndelung și au citit fiecare detaliu atașat imaginilor simple, dar grăitoare. Mai bucuroasă a fost Amalia, mini Dory a mea. A început și ea aventura în lumea literelor și nu iubește foarte tare literele mici, buchisite și așezate ordonat pe pagină. De aceea, cărticelele astea au fost perfecte pentru ea. Literele mari, aerisite au atras-o instant. Și dacă găsim și o carte cu imagini, ce să mai, distracția e garantată!

Dory Fantasmagory
Dory Fantasmagory

Dory Fantasmagory este o apariție. Nu o uiți foarte repede, mai ales că știe cum să te poarte în aventuri neînchipuite! Nu m-ar mira foarte tare dacă mi-aș găsi fetele pitite în vreun fort, ticluind planuri pentru a o înfrunta pe Hoața – Cotoroanța.

Dory este mezina familiei și adoră să facă lucrurile în felul ei, spre disperarea fraților săi mai mari. Nu își găsește niciodată loc în jocurile lor, mai ales pentru că ea mereu își aduce și prietena imaginară, Mary. La grădiniță a purtat mereu aceleași haine, a luat-o în fiecare zi pe Mary cu ea la cursuri și asta a cauzat numai neplăceri.

În primul volum, Dory cade în capcana întinsă de frații săi mai mari. Pentru că ei credeau că la șase ani e vremea să renunțe la comportamentul de bebeluș, inventează un personaj diabolic, care răpește copiii gălăgioși. Doar că, Dory are propriile planuri și nu se lasă pradă fricii. Ticluiește un plan de răzbunare și are un aliat de nădejde! Pe cine? Nu vă spun! Se supără Dory pe mine!

Dory Fantasmagory și prietena ei cea mai bună 

Dory Fantasmagory și prietena ei cea mai bună este volumul doi, volum care ne-o arată pe Dory la școală. Nu știe ce o așteaptă acolo, dar toate pot fi mai ușor acceptate dacă ai o prietenă bună, una care are o imaginație la fel de bogată ca a ta.

Dory nu găsește cuvintele potrivite la început, nu avusese niciodată un prieten adevărat, dar o aventură nouă le unește pe cele două fetițe. Aflați voi ce se întâmplă, eu am promis să nu spun nimic! Mai ales că Hoața – Cotoroanța este din nou prezentă! ups, mi-a scăpat!

Dory este considerată de critici ca fiind: „cu o imaginație ieșită din comun”, „extrem de haioasă”, „isteață”, „năzdrăvană”, în două cuvinte, minunată și nemaipomenită. Și noi suntem perfect de acord cu toate!

Aventurile lui Dory Fantasmagory a apărut la Hugs, imprint al Editurii Epica Junior, și pot fi comandate de aici. 

Au mai apărut alte două volume, așa că, aventura continuă!

Seria Dory Fantasmagory, care a ajuns la a patra carte, a fost foarte bine primită de critică și de către micii școlari, primind numeroase nominalizări:

AN ALA NOTABLE BOOK

PUBLISHERS WEEKLY BEST BOOK OF THE YEAR

KIRKUS BEST BOOK OF THE YEAR

PARENTS MAGAZINE BEST BOOK OF THE YEAR

A GOLDEN KITE HONOR BOOK FOR FICTION

Data apariției: 25.11.2019
Număr pagini: 160
Traducere de Sorin Petrescu (ambele volume)
Gen: Carte pentru copii
Vârsta: 6+

Lasă un răspuns