V-am spus că bucuroasă aș accepta să fiu din nou copil? V-am spus. Pe lângă lipsa grijilor, timpul liber și mult somn (dușmanul copilăriei și fata morgana vieții de adult), mai am și un alt motiv puternic: romanele pentru copii. Cărțile pentru copii sunt din ce în ce mai frumoase, mai colorate și rivalizează cu volumele dedicate cititorilor mai mari, atunci când vine vorba de coperți.

Adaug cât de des pot cărți pentru copii în comenzile mele. Pentru fetele mele și pentru copilul din mine. Sunt numai bune atunci când ai nevoie să îți descrețești fruntea, când vrei să mai crezi în frumusețea basmelor și în posibilitățile nenumărate, dar mai ales când ți-e dor de aventură și de genunchi juliți ( mie îmi e dor, poate suna ciudat, dar niciodată o durere nu a fost mai „delicioasă” și mai plină de semnificații).

Cartea despre care vă voi vorbi astăzi ( mai mult mi-ar plăcea să spun „cartea cu care ne vom juca astăzi”) este Domnișoara Goth și fantoma șoricelului. Cartea are o copertă foarte atrăgătoare, este cartonată și se bucură de un interior grozav. Are multe ilustrații și cu siguranță ar atrage micuții cititori.

Pe lângă frumoasele ilustrații ne putem bucura de o aventură pe cinste. Curioși?

Dacă într-o seară în dormitorul tau ar apărea fantoma unui șoricel, ce ai face tu? Eu m-aș speria teribil, dar nu și micuța Ada Goth, fiica lordului Goth și a acrobatei din Salonic, pe nume Parthenope. Din nefericire, mama Adei murise în timp ce exersa mersul pe sârmă, așa că fetița se simțea tare singură în conacul Ghastly-Gorm Hall ( în traducere „Casa Lugu – Bleagă”).

Era și tatăl ei pe acolo, nu? Da, dar tatăl ei considera că pe copii este mai bine să îi auzi decât să îi vezi, așa că Așa era nevoită să poarte niște ghete greoaie și butucănoase și care mai și făceau un zgomot infernal în timpul mersului.

Ada avea doar o cină în cursul săptămânii în compania tatălui său, o cină în care se simțea aproape normală. Cum să se fi considerat o fetiță normală dacă locuia în ditamai conacul care avea fantomele proprii (călugărița în straie albe și preotul în straie bej), o grădină la mama naibii (neterminată), un îngrijitor urât că noaptea care creștea căprioare ornamentale și o bucătăreasă ce avea ditamai catastiful în care nota rețete care mai de care mai ciudate.

Asta nu era tot. Se apropia cursa metaforică de ciclism și vânătoarea de interior în cadrul căreia Maltravers, îngrijitorul conacului, slobozea animale micuțe care erau prinse cu ajutorul unor plase de fluturi. Distracție mare! Se strângea lumea din sat și se uita pe ferestrele înalte la nobilii invitați în fiecare an în casa lordului Goth.

Anul ăsta era ceva diferit. Ada simțea. Nu numai pentru că apăruse fantoma șoricelului prins în cursă de Maltravers, dar apăruseră și doi copii la conac, bucătăreasa era tot mai nervoasă și era mai limpede decât un cer de vară că Maltravers ticluia un plan secret. Să fie asta legat de cuștile pe care le văzuse? Sau de dispariția alimentelor din bucătăria conacului? Ada nu îl vedea ocupându-se de animalele pentru vânătoarea interioară și în plus apăruse și o guvernanta nouă!! Guvernantele nu rămâneau prea mult în viața Adei, dar asta nu înseamnă că Ada era o fetiță neascultătoare!

Singura care poate rezolva misterul ce planează asupra conacului este Ada, dar ea are nevoie de ajutor, așa că apelează la cei doi frați, Emily și William, care o și prezintă celor din Clubul din Pod. Împreună formau o echipă puternică, așa că e timpul să înceapă aventura!

Deși este o carte pentru copii, Domnișoara Goth și fantoma șoricelului m-a fermecat și pe mine! Nu mă așteptam la așa încrengătură de detalii și de întâmplări. Îmi place tare mult fontul ales pentru scris. Îți dă o senzație de lejeritate, de spațiu, iar asta e foarte potrivit pentru un copil aflat la începutul aventurii lui în lumea literelor și a cărților.

Dacă sunteți în căutare de lecturi noi sau de cadouri pentru copilași nu ocoliți cartea asta! E o aventură pe cinste!

Cartea a apărut laCorint junior și poate fi achiziționată de pe site-ul grupului Editorial Corint, adică de aici.

1 COMENTARIU

  1. Imi plac mult cartile pentru copii. Cred ca ele ne tin ,, tinere,, si ne fac ,, cool,, , asa incat ne ajuta sa fim apropiati de copii. Eu citesc cvartile pentru copii in paralel cu fiul meu – ne amuzam imrpeuna, le discutam , ne antrenam . Iar daca acea carte asa si o ilustratie inspirata, succesul ei e garantat. Multumim pentru sugestii !

  2. Cartile de la corint junior sunt superbe…atat eu cat si sotul le citim cu mare placere…chit ca avem o varsta mult prea mare pt ele…dar parca ne aduce copilaria un lic mai aproape de noi…sper ca si copiilor mei sa le placa!

  3. Foarte frumoasa recenzie 🙂 !! De la un timp de vreme si pe mine ma atrag cartile pentru copii si nu voi ezita sa cumpar una pentru a trezi copilul din mine!! Inca odata, imi place tare mult cum scrii!! 🙂

  4. Frumoasă recenzie, recomandare, mi-a adus aminte de copilărie. Cum spunea marele Brâncuși: „Când ai încetat să mai fii copil, ai murit de mult.”

Lasă un răspuns