Doar noi doi este unul dintre titlurile lansate de Editura Bookzone la finalul anului trecut. După ce am parcurs Un an nou fericit, despre care v-am povestit și pe blog, eram sigură că voi avea parte de un munte de suspans și în celelalte lecturi propuse de cei de la editură.

Nu știu ce se întâmplă zilele astea, dar simt o chemare foarte puternică spre genul meu preferat. V-am spus de atâtea ori că thriller-ul îmi condimentează viața și emoțiile, că am nevoie de poveștile astea pentru a analiza, ancheta și ameți de la atâta adrenalină.

Cum terminasem o carte emoționantă și încărcată de dramă și dragoste, am zis să schimb registrul și să mă lansez într-un joc al supraviețuirii și al răzbunării. Primul titlu care mi s-a ivit în minte a fost acesta. Nu mă întrebați de ce. Autoarea îmi era necunoscută, uitasem și descrierea de pe spate. A fost să fie, pur și simplu.

Doar noi doi
Doar noi doi

Doar noi doi – care pe care?

Sunt sigură că vi se întâmplă și vouă să vă lansați într-o nouă aventură literară cu așteptări fixate până aproape de stele. Pentru mine, asta funcționează în cazul autorilor pe care i-am mai citit, al căror „giumbușlucuri” literare le cunosc deja și al căror stil a mai născut foc de artificii în sufletul meu.

În cazul de față, după cum vă închipuiți deja, nu am putut fixa așteptări, dar aveam nevoie de o poveste incitantă, punctată de răsturnări de situație, mărturisiri și apariții șocante. Nu a fost așa. Am primit prea puțin și am rămas cu o așteptare pe care nu am știut cum să o accept, cu niște mărturisiri pe care nu le-am putut dilua pentru a le digera mai bine.

Primele pagini au fost ca un duș rece. Pline de niște concluzii șocante, detalii înfiorătoare și semne de întrebări tăioase, primele pagini au fost cele care m-au resuscitat și m-au îndemnat să citesc mai departe. Apoi, pagină după pagină, am simțit cum mă pierd, mă plictisesc și aștept să se încheie totul pentru a alege o altă carte.

Weekend romantic sau planul unei răzbunări?

De la dragoste la ură este un singur pas. Așa se spune. Dar dacă nu am avut niciodată de-a face cu dragostea? Dacă am avut de-a face doar cu oameni care au încercat să salveze aparențele, care s-au agățat de alți oameni pentru a da bine în societate, pentru a abate atenția de la ei?

Deși autoarea încearcă să ne sugereze ideea unei legături frumoase, ale unei povești de dragoste drăguțe, cu floricele și strat generos de sclipici, știm deja că avem de-a face cu doi mincinoși. El este un profesor universitar chipeș, cu o reputație incredibilă. Și cu mâini lungi. Cu pasiune și slăbiciune pentru sexul frumos. Ea este o tânără doctorandă care vrea să-l impresioneze. Și joacă bine rolul femeii îndrăgostite, vrăjite de farmecul profesorului chipeș și inteligent.

La aniversarea celor șase luni de relație, Ellie închiriază o pensiune și plănuiește un weekend romantic alături de Steven. În ochii lumii (și ai lui), weekendul ăsta trebuia să fie plin de iubire, pasiune și declarații incendiare. Steven simțea că Ellie este femeia care lipsea din viața lui, femeia care l-ar fi ridicat la standardele impuse de numele de familie pe care el îl purta. Dar Ellie are multe uși închise, uși spre un trecut tulbure și plin de răzbunare.

Doar noi doi – calea spre adevăr

„…, poate că și casele ar putea fi ca oamenii. Bântuite la orice vârstă.

… Poate că totuși casele nu sunt bântuite, indiferent de vechimea lor; poate că noi aducem propriile fantome și câteodată le lăsăm în urmă după ce am plecat.”

Jocul lor a fost antrenant în primele pagini. Dar a devenit plictisitor, obositor și apăsător. Aproape că nici nu mă mai interesa să știu mai mult. Primele pagini îmi dezvăluiseră un crâmpei din posibilul deznodământ și mă gândeam că mă pot mulțumi cu acesta.

Printre clipele petrecute de cei doi, autoarea a strecurat flashback-uri din trecutul lui Steven. Ele au venit separat, cu date precise și spațiu propriu. Frânturile din trecutul lui Ellie au venit strecurate printre clipele din prezent și au fost bulversante, amețitoare și greu de așezat în ordine.

Mi-a plăcut că autoarea a jucat cartea răzbunării. Știm că planurile nebune din asta se nasc. Numai că aș fi vrut un pic mai mult. S-a pierdut prea mult în spatele unui strat de detalii inutile, repetate. Destăinuirile din final și-au cam pierdut din importanță și cititorul simte nevoia să se rupă din acel cerc vicios și să iasă cât mai repede din zona contaminată de promiscuitate, minciuni și vicii.

Doar noi doi – un cuplu. Doi mincinoși

Doar noi doi a fost o lectură lejeră, care s-a citit repede și și-a dezvăluit prea repede dedesubturile. Poate fi o alegere bună pentru cei aflați la început cu acest gen literar.

Dacă sunteți curioși, o găsiți pe site-ul celor de la Bookzone, chiar aici.

Număr pagini: 376

Editura: Bookzone

Autor: Laure Van Rensburg

Anul publicării: 2022

Traducere: Mihaela Apetrei

 

Lasă un răspuns