Cu siguranță va primi 5 steluțe pe Goodreads, pentru că până acum este preferata mea!!
”Dincolo de timp ” este al treilea volum al seriei Nemuritor.
Niciodată nu am simțit mai mult sintagma „cartea potrivită la momentul potrivit”.  „Ultimul viking” a fost pentru mine primul pas spre o lume fascinantă, plină de creaturi supranaturale, vampiri, blesteme și magie.

Pentru incursiunea în lumea supranaturalului,  pentru încrederea acordată și pentru șansa de a citi manuscrisul volumului 3 al seriei Nemuritor,  trebuie să îi mulțumesc autoarei Oana Arion. Un om ca o explozie solară: colorat, optimist și natural! Ii doresc mult succes și inspirație în tot ce face!

„… dacă noi nu suntem capabili să percepem anumite lucruri,  nu înseamnă că ele nu există. „

Să vă spun că volumul 3 este absolut minunat și că nu îl puteți lăsa din mână?  Vă spun, pentru că așa am pățit eu.

Eram curioasă să văd ce se mai întâmplă cu personajele noastre dragi, ce rețea de magie a mai creat Oana și ce personaje noi mai apar,  căci complicate sunt căile supranaturalului. 🙂

     ” Aventurile noastre au implicat, în cele nouă luni de când ne cunoaşteam, blesteme străvechi, răpiri, lupte şi situaţii care păreau fără ieşire. Dar am supravieţuit şi mi-am câştigat dreptul de a face parte din această lume întunecată şi plină de secrete. ”

      Am avut parte de o lectură captivantă,  de întrebări, îndoieli, mister și suspans. De ocazii de a cunoaște creaturi noi dar și de a-mi lua ” la revedere ” de la unele mai vechi.

Recunosc, la un moment dat, eram atât de revoltată încât aproape că am strigat: ” Stop! Gata, ajunge! Lăsați -o în pace pe Victoria!( nu că ea nu își mai merita cele câteva palme pe care i le-am promis încă de la volumul doi.)
Trecuse un an, un an de  când micuța moneda de argint îi spulberase liniștea.  Fusese aruncată într-o cursă în care fusese la un pas să moară mai întâi,  apoi murise și fusese salvată, avea un wyvern pe post de animal de companie, un vampir drept iubit, un Nemuritor viking drept prieten, niște puteri pe care nu le înțelegea si nu le ceruse.  Fusese vânată, hăituită,  dăduse mâna cu moartea și pericolul,  se temea veșnic pentru cei dragi, iar acum își punea alte semne de întrebare… stop! Victoria pare să pună în balanță ultimele întâmplări, cum i se schimbase viața?

Ii era dor de Victoria cea normală, hotărâta și empatică. Era prea mult?

Urăște grija obsesivă a lui Arrio și a lui Ian, dar era în centrul atenției fără să știe. O muritoare care era gata oricând să înfrunte pericolul și să sfideze legile normalului, de dragul persoanei iubite. Curajul, nebunia și mirajul irealului par ca o constantă în viața ei de acum, amplificate de puterile care încep să se dezvolte în cea supranumită ”Stăpâna argintului”.

Odată cu atingerea monedei și uciderea Demetrei în volumul doi, puterile Victoriei se intensifică. Un lucru bun, ați spune voi, dar un pericol dacă erau folosite haotic în lumea Nemuritorilor: putea citi gândurile, învia sau pune capăt unei vieți din lumea aceasta paralelă.

În volumul trei, alte personaje ” ies la lumină ” și odată cu ele, noi pericole pentru Victoria și prietenii ei speciali. Un lucru e cert… în lumea reală și în cea fantastică, tot iubirea este motorul care pornește acțiunea.

Dorința lui Erden   de a-și reînvia iubita moartă de multi ani, îl aduc în Wind Cross, unde îi înscenează Victoriei o crimă,  în încercarea de a o constrânge să îl ajute.  Asta va însemna distrugerea prieteniei ei cu Liam, unul din liantele ei cu lumea reală. Îl prețuia pe Liam pentru prietenia, onestitatea și devotamentul lui.

Bineînțeles,  nu era floare la ureche, ea neștiind să își folosească noile puteri. Victoria fie că acceptă sau nu,  avea de pierdut. Dacă nu era de acord, cei dragi aveau de suferit,  dacă încerca să o reînvie,  putea sa moară în încercarea ei.

În lumea Victoriei nimic nu este realizabil fără vreun preț, astfel că din nou este supusă sacrificiului, compromisului,  fapt care îi readuce senzația de sațietate. Și dacă la început, am crezut că o face pe eroul de sacrificiu, mai târziu am înțeles de fapt că ea încerca să pună capăt tuturor problemelor care nu îi mai dădeau pace.
Știe ca nu poate trăi fără Arrio, dar știe și că nu mai poate continua astfel. Dorința ei parcă este auzită undeva acolo sus pentru că Victoriei i se dă o vraja care ar putea rescrie finalul, o vrajă care ar însemna un nou început. Vraja vampirismului, care aruncă o noua perspectivă asupra poveștii ei de dragoste.

Însă… este nevoie de Arrio și de consimțământul lui  .

Până unde poate sa ajungă sacrificiul iubirii? La cât sunt dispuși să renunțe?

Cine pierde, cine câștigă?

Va spun doar că pentru Victoria, nimic nu are limite, ea este dispusă să iubească până DINCOLO DE TIMP.

Dacă cineva mi-ar cere să descriu cărțile Oanei, nu știu cum as putea. Ai senzația că irealul este real, că viața bate uneori supranaturalul, că privești dintr-o dată lumea cu alți ochi.
   Umorul presărat printre rânduri, acțiunea alertă și captivantă, par să fie rețeta perfectă pentru o serie …nemuritoare. Autoarea are talentul de a crea această lume fantastică atât de lejer, încât eu m-am întrebat : Oare ultimul viking o va găsi dincolo de timp?  Ce să găsească?  Liniștea și calea de a împleti în continuare firescul cu nefirescul, realul cu irealul, umanul cu magicul. Două lumi diferite unite de o punte comună: Victoria Grey.

                                                 
                 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns