Din dragoste. Sau din ură? Eu aș zice că avem aici un strop din amândouă. Primul volum din Saga familiei Adair mi-a adus o poveste plină de emoție, dragoste, suspans și dramă.

Poveștile de dragoste îmi plac (cui nu-i plac din când în când?) și le caut mai mult toamna, iarna. Am atunci nevoie de povești calde, emoționante, dulci și ușor siropoase. Știți deja, dar tot vă spun: cărțile erotico-romantice nu sunt preferatele mele. Dar pot trece cu vederea scenele spicy dacă am o poveste bună și bine închegată în spatele lor. Avem parte de dragoste și scene hot aici. Samantha Young știe și cum să le scrie, dar eu eram infinit mai interesată de anchetă, de rezolvarea dramelor de tip daddy issues. Eh, iese anchetatorul din mine la orice carte.

Din dragoste. Sau din ură?
Din dragoste. Sau din ură?

Adevărul are întotdeauna două versiuni

Fiind o combinație între Downton Abbey și Dynasty, te va transpune într-o atmosferă tensionată, pe alocuri idilică, în ținuturile Scoției, la castelul Ardnoch, care ascunde istorii și secrete vechi de peste două secole.

Nu mă pot pronunța asupra stilului de scriere al autoarei (având în vedere că aceasta este singura carte pe care am citit-o scrisă de ea), dar am observat că scrie extrem de vizual, de cinematografic. Știe să pună în lumină fiecare întâmplare și redă fidel toate elementele de care cititorul are nevoie pentru a-și forma o imagine de ansamblu. Personajele sale par reale, rupte din viața oricăruia dintre noi și acțiunile lor sunt credibile.

Așa cum v-am spus, îmi plac poveștile de dragoste. Adaugă un strop de mister, un pic de dramă și vreo anchetă și mă ai la degetul mic. Samantha Young le aruncă pe toate pe moșia de la Ardnoch, adaugă și puțin farmec scoțian și rezultatul este un cocktail îmbietor.

Deși sunt multe povești cu final previzibil, istoriile de dragoste își îndeplinesc oricum misiunea. Îți amețesc simțurile, îți dezleagă toate nodurile emoționale și te încarcă garantat cu trăiri intense, pozitive și dătătoare de speranță.

Dramă și polițe de plătit

Robin este polițistă și, în cadrul unei descinderi, viața îi este pusă în pericol. Cu întreaga viață trecându-i prin fața ochilor și convinsă fiind că e vremea să încheie o dată pentru totdeauna polițele trecutului, Robin pleacă în căutarea tatălui său. Avea multe să îi reproșeze. O lăsase singură, o abandonase în favoarea carierei sale și nu mai păstrase legătura cu ea.

De ce îl căuta acum? Pentru că amintirile de până la vârsta de 14 ani erau motorul care întreținuseră dragostea pentru tatăl ei. Își aducea aminte de dragostea lui, de apelativele pe care i le adresa. Era supărată pe el dar îl iubea, e clar. Nu-l putea ierta însă pentru toți anii aceia de abandon și de tăcere. Întreaga ură a lui Robin se îndrepta și spre Lachlan Adair, șeful tatălui său. Pentru el își abandonase Mac familia, pentru siguranța acestuia și a familiei Adair.

„Umor, dramă, pasiune. Toate ingredientele necesare unei lecturi captivante.” – The Reading Cafe

Ajunsă pe domeniul Ardnoch, Robin este martora unor situații încărcate de pericol. Cineva amenința liniștea familiei Adair și părea să fie capabil de orice, chiar și de crimă.

Dramă și pericol. Din dragoste. Sau din ură?

Pentru că Lachlan Adair fusese el însuși vedetă la Hollywood, știa cât de multă nevoie aveau starurile de liniște și intimitate. Crease la Ardnoch un spațiu vast, cu servicii speciale, perfecte pentru cei care doreau relaxare, lux și intimitate. Dar cum le poate asigura siguranța oaspeților săi când propria viață îi este amenințată?

În ciuda măsurilor de siguranță, a camerelor de luat vederi și a agenților speciali, cineva ajunge întotdeauna în preajma lui Lachlan și îi lasă mesaje de amenințare.

Robin nu s-ar fi amestecat deloc în treburile lui Adair, mai ales că nu nutrea tocmai sentimente de prietenie pentru el, dar tatăl ei este atacat de o persoană mascată și viața acestuia este pusă în pericol. Cum mesajele de amenințare încă sosesc și sunt tot mai acide și mai pline de detalii, Robin știe că e nevoie de intervenția ei. Fusese polițistă până la urmă, știa cum să creioneze o listă de suspecți și cum să așeze niște dovezi în ordine.

Din dragoste. Sau din ură?

Ciocnirile dintre Robin și Lachlan provoacă întotdeauna scântei și fac deliciul acestei povești. Robin are de încheiat niște polițe personale cu Lachlan și Mac, dar știe că mai întâi trebuie să înlăture pericolul. Dar habar nu avea că era chiar ea în pericol de a-și pierde capul sau inima.

Mi-a plăcut povestea. A fost exact așa cum mă așteptam. Acidă, aspră, caldă, catifelată. Personal, consider că autoarea putea să fie mai atentă la descrierea personajelor (vârsta lui Lachlan nu mi-a fost clară) și povestea ar fi putut fi mult, mult mai scurtă. Deși sunt convinsă că autoarea urmărește să dezvolte mai mult partea de dragoste, nu ar strica să acorde mai multă atenție anchetelor și cazurilor pe care le amestecă în acest cocktail.

Per total, primul volum a fost o lectură plăcută, comodă și accesibilă.

Dacă v-am făcut curioși, vă spun că găsiți acest titlu pe site-ul celor de la Bookzone.

Număr pagini: 544

Midnight Books

Autor: Samantha Young

Anul publicării: 2022

Traducere: Daria Laurian

 

Lasă un răspuns