13719474_1414161135278506_5788738082587425797_o

Până să descopăr grupurile de pe Facebook, cele dedicate cărților, citeam cam ce îmi pica în mâna. De când cu ele ba descopăr căr?i bune, ba sunt tentata de promo?ii, ba descopăr autori noi. Până nu demult, eram reticentă când venea vorba despre autorii români. Descopăr însă cărți minunate semnate de ei, de diferite genuri. Așa am aflat de Raluca Butnariu. Fetele, cu bloguri sau nu, au lăudat cărțile ei și mi-au stârnit curiozitatea. Mai ales prin faptul că ea scrie alt gen literar: historical romance.

Fiind cititoare de romance, trebuie sa mărturisesc faptul ca am purces la drum cu oarecare scepticism. Dar, trebuie să o felicit din toată inima. Am parcurs povestea cu zâmbetul pe buze, cu dragoste emanata prin toți porii și trebuie sa punctez faptul că autoarea a fost originală, că i-am simțit amprenta și stilul. Iar lucrul acesta m-a bucurat enorm.

Personaje cu un munte de personalitate, ambiție, dragoste și putere. Atenția către detalii, un stil „neaglomerat”, o poveste foarte frumos construită – ce să mai, m-a cucerit. 🙂

Nu vreau să vă dau prea multe detalii, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt. Mai ales că mi-am propus să fiu cât mai sinceră în prezentările mele.

Morgan Davenport era un exemplar masculin alcătuit din forțăă, ambiție și frumusețe. Însă de 9 ani fugea. De cine? De o roșcată cu ochi verzi, cu pistrui, care pe deasupra mai era și soția lui.

În urmă cu 9 ani fusese obligat să se căsătorească cu Jessica, o copilă de numai 12 ani. Tatăl lui își dăduse cuvântul tatălui fetei, înainte ca acesta sa moară, că îi va căsători odorul cu unul din cei trei băieți Davenport. Năpasta căzuse pe Morgan, cel care în ciuda împotrivirii vehemente a sfârșit căsătorit cu fetița aceea smiorcăită și pistruiată.

Pentru că ea trebuie să stea la mănăstire până la 18 ani,urmând să fie educată de carmelite, Morgan prinde momentul oportun și dispare.

Obligat să se întoarcă la Marham, domeniul unde Jessica locuia deja de 2 ani, pentru o petrecere, Morgan are parte de șocul vieții lui. Hotărât să obțină divorțul și sa fie liber, Davenport plănuiește alături de fratele lui, Michael, modul în care va scăpa de obligații. Până la urmă, nimeni din înalta societate londoneză nu știa de căsătoria lui. Cu promisiunea unui debut în cadrul sezonului lung și cu o remunerație, avea sa scape.

Însă cu lovitura de ușă cu care îi rupe nasul soțului ei, Jessica își deschide drumul spre inima celui pe care -l așteptase și -l iubise de atâta timp. Tânăra se transformase într-un fluture frumos, cu forme rotunjite, cu replici acide și cu o inteligență remarcabilă.

Cum karma are un mod amuzant de a învârti roata, Morgan va lupta pentru cucerirea soției lui. Dar poate oare să șteargă durerea și umilința din inima tinerei soții? Îi poate ea ierta infidelitățile și absența, mai ales acum când gustul libertății o tentează?

Tachinările, jocurile de seducție, flirturile, compromisurile și cele două atentate la adresa Jessicăi, țin cititorul conectat la poveste. Geloziile, fostele amante, jumătățile de cuvinte și replicile spumoase asigură deliciul lecturii.

Replicile de dragoste, modul în care el încearcă să o cucerească pe ea, pe mine m-au făcut sa oftez în pumni, precum o adolescentă care visează cu ochii deschiși la marea dragoste… iar pentru asta, autoarea primește bilă albă!

Recomand cu drag iubitorilor acestui gen literar!

1 COMENTARIU

  1. Am cartea aceasta pe lista de ceva timp dar nu am reusit sa o iau iar acum nu mai este pe stos. Am citit „Regasire”, am luat-a „Privilegii” si vroiam si continuarile. Imi place stilul Ralucai si sunt sigura ca o sa imi placa toate cartile ei.

Lasă un răspuns