16650404_1417104888352463_559634848_n
NUME : Destine înlănțuite
NUME ENGLEZA : BlackBerry Winter
EDITURA : LITERA / LIRA
COLECȚIA : CĂRȚI ROMANTICE
NUMAR PAGINI: 281
Nota mea : 5/5

Se pare că în ultima vreme am fler. Îmi aleg din micuța mea biblioteca numai cărți bune. Astăzi am ales Sarah Jio. Nu am mai citit nimic scris de ea, dar am descoperit un autor bun, pe placul sufletului meu. Unul înclinat către întâmplările reale din viață, către situațiile mai puțin favorabile care subliniază fragilitatea și efemeritatea omului, egalitatea tuturor în fața necazurilor.

Lumea nu a fost niciodată un loc plin de dreptate, dragoste și pace. Întotdeauna au existat bogați și săraci, privilegiați și suferinzi iar limita pusă de condiția materială era greu de depășit.

Vera Ray, o tânără vitregita de soartă, fiică de pescar, rămâne orfana de ambii părinți și nevoită să se descurce singură. Simplitatea, modul ei diferit de a fi, îl fac pe Charles să se îndrăgostească profund de ea.

Alături de Charles, Vera începe să aibă o viață diferită, însă simte că este inferioară și trăiește mereu cu teama de a nu greși.

Charles o iubește așa cum este, însă părinții lui o vor accepta?

Mamă singură, Vera e nevoită să lucreze din greu pentru a își crește băiețelul, pe Daniel, centrul universului ei. Nevoită să plece la muncă în tura de noapte, îl lasă pe Daniel dormind în patul lui. Dimineața, la întoarcerea acasă, copilașul ei dispăruse și întreaga ei lume se prăbușește.

Pierderea unui copil ia cu ea și inima și sufletul unei mame dar și toate amintirile pe care le-ar fi putut avea: prima zi de școală, primul dinte căzut, prima căzătură cu bicicleta, prima cursă cu bicicleta. Câte compromisuri și sacrificii poate face o mamă numai ca să nu piardă toate astea? Prea săracă pentru a fi băgată în seamă, Vera se va lovi de indiferența autorităților, va căuta înnebunită și înghețată pe străzile orașului pe micuțul ei cu păr blond și gropita în barbă.

80 de ani mai târziu, printr-o coincidență stranie, exact pe data de 2 mai, are loc un fenomen meteorologic ciudat: afară ninge. Zăpada mieilor, cum era supranumită, exact ca în ziua în care Daniel dispăruse. Obligată de șeful ei să scrie un articol, Claire, o ziaristă tânără, căsătorită cu unul din șefii ziarului nu prea este atrasă de subiect.

Caută pe net informații despre ziua de 2 mai din urma cu 80 de ani și vede știrea despre dispariția copilului. Un accident teribil pe care îl trăise în urma cu numai un an, o împinge pe Claire să vrea să descopere mai mult în legătură cu acest caz.

O serie de coincidențe și un pic de cercetare amănunțită, o duc pe Claire tot mai aproape de adevăr, convinsă fiind că secretele vor găsi mereu o cale să iasă la lumină.

Cum va înfrunta Claire fantasmele trecutului, dar mai ales pe cele ale prezentului?

Cât de aproape de adevăr va fi Claire?

Va descoperi adevărul despre dispariția lui Daniel? Îi va face dreptate Verei?
Deși începusem să „ghicesc” un pic deznodământul, autoarea m-a surprins la final. Ultimele pagini ale cărții sunt atât de încărcate de emoții, încât rezerva mea de lacrimi intră în colaps din nou.

Clar voi mai căuta cărți de-ale autoarei iar vouă v-o recomand cu drag pe aceasta!

5 COMENTARII

Lasă un răspuns