An nou, obiceiuri vechi. Mi-era dor de rubrica „De vorbă cu…” și m-am gândit foarte bine la cine să fie primul autor intervievat în 2020. Andrada Rezmuves este o autoare foarte dragă mie, știți deja. Are stilul ei de a scrie povești și eu îmi doresc să o văd cât mai departe.

Vreți să vedeți întrebările și răspunsurile ei? Sper să vă aducă și vouă la fel de multă bucurie!

Andrada Rezmuves
Andrada Rezmuves

 

1.Cine este Andrada Rezmuves? Este omul același cu scriitorul?
Răspuns: În viaţa reală, sunt o persoană destul de optimistă, adesea cu glumele deja pe buze, pe când în cărţile mele sunt, aşa cum am fost numită: „Drama Queen”. :))
Omul Andrada e simplu, timid şi temător, pe când scriitorul nu deţine niciuna dintre aceste caracteristici. Îmi place să cred că sunt puternică în momentul în care scriu. Mă debarasez de realitate şi trăiesc alături de personajele mele.

2. Ce faci în viața de zi cu zi? Are legătură cu pasiunea pentru scris?
Răspuns: În viaţa de zi cu zi sunt mamă, soţie şi fiică. Încerc să îmi fac timp de scris cât de des pot, însă nu mereu îmi iese aşa cum plănuiesc. 🙂

3. Ești scriitor. dar ai vreun autor preferat? Ce cărți citești de obicei?
Răspuns: Colleen Hoover, cu siguranţă! Iubesc felul în care scrie, iar editura Epica este preferata mea! 😍

4. Ți se face vreodată dor de personajele create? te gândești să le mai „aduci” în vreo carte?

Răspuns: Am momente în care mi se face dor. Chiar acum scriu la un spin off al seriei ieşite de pe piaţă. Am iubit personajele de acolo şi îmi doresc să le ofer tuturor o poveste. Nu promit că toate vor fi cu happy-end, dar, dacă aş promite, unde ar mai fi suspansul?

Un final fericit?

5. Le împrumuți personajelor din calitățile tale sau din cele ale oamenilor din jurul tău?
Răspuns:  De obicei, le împrumut defectele, nu calitățile. Sunt genul de om care observă mult mai repede partea mai puţin frumoasă a persoanelor din jur.

6. Care ar fi cea mai mare provocare literară pentru tine?
Răspuns:  Să scriu fantasy. Horror. Orice nu are de-a face cu dragostea. Dragostea am simţit-o, o simt, dar cum mă pot avânta într-o lume despre care nu ştiu nimic?

De vorbă cu Andrada Rezmuves

7. Ce nu ai scris și ți-ai dori să o faci? Ce te motivează să scrii?

Răspuns:  Am poveşti la care am renunţat, pentru că nu a fost timpul pentru ele. Nu ştiu dacă mi-aş dori să mă întorc, când sunt atâtea noi de creionat. Motivaţia mea sunt cititorii mei. Cei care îmi trimit mesaje minunate prin care îmi susţin munca. 🥰

8. Dacă am face un decalog al scriitorului, care crezi că ar fi cea mai importantă poruncă?
Răspuns: Scrie cum simţi, despre ce simţi!

9. Cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut este…
Răspuns: În acest moment, îmi vine un singur lucru în minte: Bebe numărul 2! :)))

10. Și pentru că vorbim despre cărți, există piață de carte în România? Ce ai schimba? Ce crezi că nu avem?
Răspuns:  Nu pot spune că nu există. Editura Stylished chiar munceşte şi îşi dă silinţa ca fiecare autor să ajungă cât mai aproape de ceea ce şi-a propus. Cu siguranţă, nu ne putem compara cu alte ţări străine, însă, fiind autor în trecut la o altă editură, acum chiar nu am de ce să mă plâng.

11. Care crezi că ar trebui să fie cartea de căpătâi a unui cititor?
Răspuns: Femeilor le-aș recomanda romanul „Totul se termină cu noi”, mi se pare că autoarea oferă o lecţie importantă de viaţă. Dacă mă gândesc mai bine, aş recomanda-o, de asemenea, şi bărbaților.

12. Te lași influențat de părerile cititorilor tăi atunci când creionezi personajele?
Răspuns: Nu. Am învăţat să scriu pentru mine şi să le public fără să dezvălui nimic înainte. Surprind cititorul şi scriu exact cum simt.

13. Unde te pot găsi oamenii interesați de romanele tale și ce ți-ai dori să le transmiți?
Romanele mele se găsesc pe site-ul editurii Stylished, Cărtureşti şi în aproape toate librăriile online.

Vă mulţumesc pentru susţinere! Pentru că aţi transformat omul Andrada în scriitor și pentru cuvintele minunate pe care le primesc. Nu există cuvinte care să îmi dezvăluie adevărata recunoştinţă. Vă cuprind cu drag!

Draga mea Andrada, răspunsurile tale mi-au adus muuuuultă bucurie! Îți mulțumesc mult pentru că ai fost exact cum credeam că ești: modestă și sinceră! Te felicit!

Bătăile inimii mele frânte
Bătăile inimii mele frânte

5 COMENTARII

Lasă un răspuns