Dar din suflet și hârtie poate fi un cadou diferit. Pregătit deja pentru a fi dăruit, ambalat foarte drăguț, sunt sigură că ar aduce câteva zâmbete celui care l-ar primi.

Dar din suflet și hârtie nu este un roman. Este o colecție de gânduri, imagini frumoase și atrăgătoare. Nu m-aș fi așteptat să primesc o așa carte în biblioteca mea, dar mi se pare o idee interesantă.

„Să trăim frumos, să dăruim înainte de a aștepta să primim, să zâmbim, să fim pozitivi și puternici! Diferența dintre unii și alții stă în atitudine.”

Dar din suflet și hârtie
Dar din suflet și hârtie

Dar din suflet și hârtie vă poate însoți în zilele mai cenușii sau vă poate aduce un zâmbet pe buze atunci când aveți nevoie de el.

„Ne punem singuri bariere când nu avem curaj… E nevoie de o secundă de încredere ca să le sărim! O secundă pentru o viață întreagă de împlinire.”

Trebuie să vă spun că nu sunt lucruri pe care nu le-am mai auzit. Pe unele le-am văzut sub alte forme în articole de suflet, pe altele le-am experimentat pe pielea mea.  Dar e plăcut să urmărești alegerile autoarei. E ca și cum te uiți pe un album foto și dai peste gândurile cuiva.

O colecție de gânduri

„Cei ce singuri își croiesc drumul în viață, aceia sunt adevărații oameni de succes.”

Am răsfoit când și când cărticica asta. Recunosc, nu am răbdare să citesc atât de mult gânduri răzlețe deodată. Personal, apreciez mai mult ficțiunea și nu aș spune nu unei cărți motivaționale dacă aș primi un alt gen de abordare din partea autorilor.

Cărticica asta este ca un album foto, cu coperți cartonate și gânduri care pot hrăni o minte, o zi, un om. Poate ar fi trebuit un pic mai mult, aș fi vrut să primesc mai mult din esența autorului. Nu i-aș fi cunoscut stilul Alinei Diaconu aici.

Sau poate fi vorba de un concept diferit adus de editură, lucru pe care îl apreciez, dar pe care îmi rezerv dreptul de a nu-l plăcea.

Fotografiile lui Marius Comănescu sunt absolut superbe și cred că au oferit și mai multă valoare acestei cărticele.

Gândurile Alinei Diaconu par să se dezvolte exact în direcția temei fotografiilor alese, lucru pe care l-am apreciat. Dar cred că frumusețea unei imagini este aceea că trezește amintiri și emoții diferite în gândurile fiecărui om.

Oricum ar fi, Dar din suflet și hârtie poate fi un cadou diferit, plin de emoție și gânduri pozitive.

A apărut la Editura Cartea Ta și poate fi cumpărat de aici.

Lasă un răspuns