16652771_1416818311714454_1314803576_n

„Iubirea şi magia au foarte multe în comun. Ele îmbogăţesc sufletul, încântă inima. Şi ambele necesită practică.”-Nora Roberts

„Dacă nu te îndrepţi spre ceea ce-ţi doreşti, nu vei avea acel lucru niciodată. Dacă nu ceri, răspunsul va fi întotdeauna nu. Dacă nu faci nici un pas înainte, vei rămâne mereu în acelaşi loc.”-Nora Roberts

NUME: DALIA ALBASTRA(VISUL STELLEI)
AUTOR-NORA ROBERTS,
EDITURA – LITERA
COLECTIA – CARȚI ROMANTICE
SERIA IN THE GARDEN(VOL.1)

Cartea debutează cu o istorisire din anul 1892, august , când ne este prezentată o tânără amanta a unui domn important al epocii respective. Aflând că este însărcinată, lucru deloc dorit de o curtezană, tânăra cade dintr-o extremă în alta. Supărată și speriată de gândul că va fi mamă, extrage din această situație numai partea economică. Va fi întreținută de tatăl copilului pentru toata viața iar ăsta era singurul lucru bun. Asta până când bebelușul mișca iar tânăra simte noua viața din pântecele ei. In momentul acela nimic nu mai contează, iar întreaga ei existență se mută acum asupra copilului. Convinsă fiind că va fi baiețel, începe să amenajeze camera copilului și să îi procure toate cele necesare. In momentul nașterii însă, deși îl aude plângând, înainte de a leșina, află că de fapt a avut o fetița care s-ar fi născut moartă. Disperată și deznădăjduită, tânăra leșină în nenumărate rânduri, fiind abandonată și de tatăl copilului.

SOUTHFIELD,MICHIGAN,SEPTEMBRIE 2001

Ce îți rămâne de făcut atunci când afli de la un buletin de știri că ai rămas singură, cu doi copii mici? Ce mai poate fi spus când omul în jurul căruia ți-ai construit viața și lumea ta, nu mai vine acasă? Când toate planurile tale s-au terminat chiar înainte de a începe? Ce să le spui celor doi baieți care își asteaptă acasă propriul lor erou, cel care atârnă luna pe cer în fiecare seară?

Păi, nu prea multe ați fi tentați să spuneți. Te așezi într-un colț și îți plângi de milă, sau poate te ‘târăști’ prin viața din inerție, sau poate te ridici si realizezi că ai pierdut ceva important, dar ți-a mai rămas ceva: tu si copiii tăi cărora le esti datoare să le dai o viața plină de bucurii și nu de lamentări.

Cam așa poate fi prezentată viața Stellei, cea care până în momentul morții soțului ei, avea tot ce își putea dori:familie ,cariera si doi copii minunați. Insă, iată că ceva din mica ei lume s-a prăbusit iar acum e obligată să ia cele mai bune decizii.Fiica unica a unor parinti ce nu au ptut face mai mult impreuna, dupa nasterea ei, nascuta in sud, dar obligată de mama sa mearga în nord, Stella hotărăște acum că e timpul sa se reîntoarcă în locul natal, oferindu-le baieților ei , șansa de a cunoaste doi bunici care îi adoră, tatăl ei și mama ei vitrega, o femeie joviala si sinceră, mai caldă decât ar fi putut fi mama ei biologica.

Suferind întodeauna în urma alegerilor mamei sale, Stella hotărăste ca lumea ei se va învarti in jurul copiilor sai si nu va face greselile mamei sale. Tocmai de aceea, speriata pana peste poate de toate schimbarile ce ar putea surveni in viata ei, isi construieste ziduri de aparare si de protectie, care constau intr-o planificare strategica a tuturor pașilor pe care ii va face. Nimic nou nu o poate surprinde , deci implicit, nu o poate rani.

Ajunsă in orasul natal, aplica pentru o slujba de manager , la Harper House, la Rosalind(Roz)Harper, cea care ridicase afacerea ‘In the Garden’de la zero. Dupa ce trece de interviul cu Roz, aceasta fiind o persoana care aprecia anumite calitati atunci cand le întâlnea, Stella primeste postul, dar ultima condiție era aceea de a locui in casa lui Roz, alături de copiii săi si de Parker, cațelușul lui Gavin si Luke (copiii Stellei,acum in varsta de 6 si 8 ani).

După ce copiii dau semne că se adaptează foarte usor în noul cămin, lucrurile se aseaza pe cursul lor normal, Stella incepand sa se ocupe de lucrul pentru care fusese angajata. Asadar, schimbarile din viata ei coincid cu schimbarile pe care ea le face la pepiniera lui Roz, bucurandu-se de tot suportul si prietenia celei din urma. Dar toata determinarea si planificarea ei dispar ca prin farmec o data cu aparitia domnului Aratos, Logan Kitridge, peisagistul firmei,cel care era aflat la extrema cealalta a Stellei-imprevizbil si dezorganizat.

Dupa cateva ciocniri repetate, tachinari si lupte verbale, sunt dispusi sa faca pace de dragul afacerii lui Roz, incununand astfel noua lor relatie cu o vizita la Graceland, la casa Regelui Muzicii Rock, Elvis. Departe de locul de muncă, cei doi realizează cât e de plăcut să ai o companie atât de agreabilă și tocmai de aceea seara lor se încheie cu primul lor sărut. Deși, amândoi au pierdut oamenii cei mai dragi din viața lor, moartea în cazul Stellei și divorțul în cel al lui Logan, știu că dragostea poate primi o a doua șansă dacă i se deschide o portiță.

In casa Harper, apare si Hailey , o tânăra însărcinată în 6 luni, mama singura, care decide să paraseasca orasul natal dupa ce afla ca tatal copilului ei are o relatie serioasa cu alta fata.Tanara era verisoara cu Roz , din partea primului ei sot, iar aici primeste o mana de ajutor: o slujba, un acoperis deasupra capului si doua prietene de nadejde.Trei femei unite de suferinta pe care au trait-o, parca retraind fiecare drumul celeilate, au de invatat permanent lucruri noi si nu le este greu sa se simta ca intr-o mare famillie.

Dar linistea aparenta a casei Harper, este tulburata de aparitia fantomei supranumita Mireasa Harper, cea care li se arata doar mamelor si copiilor. De aceea, toti ajung la concluzia ca sunt lucruri neterminate in legatura cu viata tinerei blonde imbracate in camasuta gri care apare seara sa le cante un cantec de leagan celor doi copii.

Aparent, toata lumea stie despre fantomă si niciodata nu s-au speriat de ea. Era pasnica si buna, fara sa vorbeasca niciodata cu cineva. In copilaria membrilor casei, toti se ‘bucurasera’ de vizita nocturna a fantomei, care canta ‘lavanda albastra’.

Dupa o invitatie la cina si o vizita la Logan acasa, lucrurile se indreapta spre o relatie serioasa intre Stella si domnul nostru Aratos.Castigand afectiunea celor doi pici zburdalnici, Logan doreste sa se implice in viata lor. Exact atunci Fantoma noastră devine agresiva, si prin puterea ei incearca sa il arunce pe acesta pe scari. Le este clar tuturor, ca vrea sa il indeparteze de copii si de mama lor, motivul insa fiindu-le necunoscut. De aceea, hotarasc toti ca e momentul sa afle cine e fantoma.

Cine este fantoma?Ce lucruri neterminate a lasat? Vor avea Roz si Hailey o sansa precum cea a Stellei, de a-si gasi fericirea dupa atatea esecuri? Vom vedea în „Trandafirul negru”,a doua carte a seriei…

to be continued….

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns