21458196_1962986493968056_5538864759701711538_o.jpg
”Să îndrăznești înseamnă să îți pierzi pentru moment echilibrul. Să nu îndrăznești îmseamnă să te pierzi pe tine.” – Soren Kierkegaard 
Editura Amaltea ne oferă ”hrană pentru suflet”. Au trecut câțiva ani de la ultima carte motivațională citită. Am încercat să descopăr ceea ce contează pentru mine. Cât și cum pot schimba viața celor din jur începând cu mine.
În ultima vreme mi-au fost tot mai des recomandate lecturile motivaționale. Știți de ce îmi plac aceste cărți? Pentru că nu am nevoie să mă așez și să le lecturez din scoarță în scoarță. Le pot lăsa lângă mine pe noptieră și să apelez la ele ca la niște prieteni. Când mi-e sufletul încărcat și trist. când cred că viața mea nu are sens, când nu găsesc motivație pentru nimic. Deschid o carte și mă hrănesc cu vorbe alese, cu experiențe de viață și cu sfaturi pentru trup și suflet.
🌼Ne mințim uneori că le știm pe toate și că nu avem nevoie ca să ni se aducă aminte. Ne prefacem că am găsit sensul vieții și că știm deja ceea ce contează. Că nu avem nevoie de demonstrații. De cuvinte. De oameni.
Nimic mai neadevărat. Atâtea nuanțe are lumea, atâtea valențe poate căpăta sufletul. De ce nu încercăm să ”capturăm” cât mai multe?
Nu există o rețetă pentru fericire, dar există sute de metode pentru a încerca să o obții.
Știți…pe mine mă amuză zicala ”nu ești centrul Universului”. Ba ești! Ești centrul lumii tale! Ești punctul de plecare în călătoria schimbării tale. Și stii ce este cel mai important? Alți ”pasageri” te pot însoți. Puterea exemplului este ”biletul” gratuit pe care îl primesc.
Dacă ar fi să vă redau toate pasajele minunate, toate sfaturile și toate cuvintele ce mi-au făcut sufletul să vibreze…ar trebui să transcriu cam trei sferturi din conținutul acestei cărți.
Când aveam cinci minute libere răsfoiam cartea. Adunam tot ce puteam și îmi stabileam pașii pe mai târziu. De unii pași eram conștientă, la alții nu m-aș fi gândit. Sau dacă aș fi făcut-o, probabil nu aș fi conștientizat importanța lor.
 
Vrei să știi ”Cum să începi să scrii propria poveste plină de semnificație”?
 

  1. Fii personajul propriei povești
  2. Dă însemnătate propriei povești
  3. Folosește-ți atuurile în propria poveste
  4. Încetează să mai încerci și începe să acționezi

 
Astea sunt punctele cheie din începerea cunoașterii tale. Odată ce știi cine ești și ce vrei…lumea va avea altă culoare, vei înțelege mai mult cum funcționează și cât de mare este rolul tău în circuitul ei.

”Scopul tău în viață nu este să fii fericit. Ci să te faci util, să fii onorabil, să dai dovadă de compasiune, să faci o diferență în bine, care să le transmită celor din jur că ai trăit așa cum trebuie.” – Ralph Waldo Emerson

 

”Ceea ce îi învățăm pe copiii noștri să iubească și să aprecieze este mult mai important decât ceea ce îi învățăm doar ca să știe.” 

 
Cel mai mult mi-a plăcut la această carte faptul că autorul ne împărtășește din propria experiență, ne descoperă etapele conștientizării rolului său. E mai ușor să asculți de cuvintele cuiva când vezi că și el le urmează. Poate vei reuși și tu să schimbi viața cuiva.
 
” Un om care se trezește îl trezește și pe cel de lângă el.
Cel de-al doilea trezește și un vecin.
Cei trei pot trezi tot orașul,
Întorcând totul cu susul în jos.
Cei care s-au trezit pot provoca o asemenea dezordine
Încât într-un final ne trezim cu toții.
Un om care s-a trezit cu noaptea în cap
Reușește să îi trezească și pe ceilalți.”
Vezi… de tine depinde!
 
Cărți variate cu multiple teme găsiți pe site-ul editurii Amaltea, editura pentru suflet. Cartea o puteți găsi chiar aici. 
În curând urmează concurs cu o altă carte motivațională pe pagina mea de facebook!

10 COMENTARII

  1. Mi-ai făcut dor de cărțile motivaționale. Nu am mai citit demult, deși uneori este nevoie. pare o carte numai bună pentru suflet din descrierea ta… Felicitări pentru recenzie! <3

Lasă un răspuns