Dă culoare clasicilor – Jane Austen, Mândrie și prejudecată – este  o carte specială!

„Lady Catherine, o comoară mi-ați trimis!” Adaptat la ce avem noi aici ar fi: „Editura Rao, o comoară ați gândit!” „Dă culoare clasicilor” este o carte pe care o puteți cumpăra pentru voi sau pe care o puteți dărui oricui: oamenilor care au trecut prin aceste lecturi și se vor bucura să revadă personajele din romanele clasice, adolescenților care se feresc de cărțile clasice. Limbajul folosit, situațiile care astăzi par simple și ușor depășite, povestea lipsită de acțiunea după care alergăm toți. Acestea sunt motivele pentru care ei ar putea evita aceste lecturi. Dar Dă culoare clasicilor ar putea schimba acest lucru!

Dă culoare clasicilor - Jane Austen, Mândrie și prejudecată
Dă culoare clasicilor – Jane Austen, Mândrie și prejudecată

”Fiecare dintre noi se simte câteodată foarte mulţumit de sine însuşi din diferite motive. Orgoliul şi mândria sunt noţiuni opuse, deşi unii le întrebuinţează cu acelaşi înţeles. Poţi fi însă mândru fără să fii neapărat şi orgolios. Mândria este o caracteristică a firii noastre, pe când orgoliul ţine de impresia pe care am dori s-o creem în jurul nostru.”

Dă culoare clasicilor – un cadou minunat

Întotdeauna realizez în mintea mea un portret al personajelor. Parcă altfel simt legătura cu romanul pe care îl citesc. Și când vine vorba de romane clasice, imaginația fuge și brodează ținute. Farmecul acestei colecții exact acesta este. Vine în întâmpinarea noastră cu schițe ale personajelor sau ale momentelor importante, cărora noi trebuie doar să le dăm culoare. Nu mai este nevoie să trasăm tușe, nu mai este nevoie să alergăm după trăsături. Toate se desfășoară sub ochii noștri. Și nu doar schițe. Primim bonus, cireașa de pe tort, aș spune, și fragmente din text.

Dă culoare clasicilor, Mândrie și prejudecată – Jane Austen, este o întâlnire plină de dulceață și candoare. Roman care subliniază foarte bine atenția pentru detalii a lui Jane Austen, Mândrie și prejudecată a cucerit inimile multor cititoare. Căsătoria din dragoste, inechitatea socială, problemele economice și sociale sunt doar câteva dintre temele care fac din acest roman o bijuterie literară.

„Gândeşte-te la trecut numai în măsura în care amintirea lui îţi aduce bucurie.”

Mândrie și prejudecată – roman bijuterie

Nu se putea ca Dă culoare clasicilor să nu se ridice la nivelul acestuia. Fragmente alese cu grijă, desene care surprind activități sau momente definitorii, grija pentru detalii. Toate aceste elemente alcătuiesc un tablou complet, rotund, demn de opera lui Jane Austen. Personal, consider că inițiativa prietenilor de la Editura Rao este lăudabilă! Mi se pare o carte potrivită pentru orice iubitor de lectură! Bile albe primește și pentru paginile albe de la finalul cărții, pagini unde suntem încurajați să desenăm și alte personaje preferate din romanele lui Jane Austen.

„Sunt puţini aceia pe care-i iubesc cu adevărat şi mai puţini încă aceia despre care am o părere bună. Cu cât cunosc lumea mai mult, cu atât mă nemulţumeşte mai mult: fiecare zi îmi întăreşte credinţa în nestatornicia firii omeneşti şi mă convinge de puţinul temei care se poate pune şi pe ceea ce pare a fi merit şi pe ceea ce pare a fi bun-simţ…”

Mie mi-a prins tare bine cărticica asta. O voi folosi pentru a o convinge pe Maria mea să dea o șansă clasicilor. Și pentru a petrece timp alături de ea. Am putea colora ore în șir! Mai ales după ce căutăm modele cu rochiile din epoca respectivă și încecrcăm ulterior să le reproducem. Ei i-au plăcut tare mult ținutele! Am căutat și dansuri. Așadar, Dă culoare clasicilor poate fi o punte de legătură!

Astăzi cărticica Dă culoare clasicilor – Jane Austen, Mândrie și prejudecată are un preț special. Face parte din lista romanelor incluse în campania #365decarti și puteți descoperi titluri atractive în fiecare zi, la prețuri foarte bune!

Dă culoare clasicilor – Jane Austen, Mândrie și prejudecată a apărut la Editura RAO și poate fi comandat de aici. 

Mândrie și prejudecată este al doilea și cel mai cunoscut roman al
autoarei britanice, fiind una dintre cărțile cele mai solicitate în
bibliotecile lumii și sursa de inspirație pentru nenumărate ecranizări
și adaptări pentru televiziune și film. Mândrie şi prejudecată recreează
atmosfera și moravurile claselor superioare din Anglia rurală de la
sfârșitul secolului al XVIII-lea.

7 COMENTARII

  1. Mi-a plăcut fragmentul ales cu mândria orgoliul și prejudecata..
    Foarte frumos spus !
    Crăciun Fericit și Sărbători Frumoase îți doresc pe mai departe în sânul familiei să ai !!!

Lasă un răspuns