Cursa de 48 de ore este un roman cu o poveste palpitantă, plină de jocuri de lumini și umbre, dragoste frățească și putere de sacrificiu. Abia așteptam să ajung la această poveste! Mai ales după ce a fost atât de bine văzută de colegii mei. Și cum tânjeam după o carte plină de adrenalină și suspans, am ales-o imediat de pe raft.

„De departe cel mai intens thriller al anului, cu o acțiune violentă, dialoguri pline de forță și personaje foarte ușor de plăcut, care-i lasă cititorului o impresie de durată.” – Best Thriller Books

Andrew Bourelle mi-a oferit o porție zdravănă de tensiune, acțiune plină de violență și răsturnări de situație. În cursa asta dintre doze mai mici sau mai mari de rău și răutate, autorul reușește să strecoare accente de speranță, dragoste și moralitate. Da, chiar și în locurile cele mai întunecate poate ajunge lumina. Și, odată ajunsă, poate schimba cursul multor vieți. Până la urmă, doar de noi depinde să-i facem loc.

Cursa de 48 de ore
Cursa de 48 de ore

Cursa de 48 de ore – de-a șoarecele și pisica

Acțiunea mai importantă (și mai intensă) a romanului este concentrată în cele 48 de ore de permisie ale lui Ethan Lockhart. Ethan era deținut, acuzat și condamnat pentru un atac armat la comandă. Viața lui nu fusese tocmai roz și Ethan învățase devreme că unele visuri puteau costa foarte mulți bani.

„Un thriller perfect cu acțiunea desfășurată într-un timp limitat, cu profunzime, personaje și mister — recomand din toată inima.” – Lee Child

Întotdeauna jucase Ethan rolul de protector pentru sora sa mai mică. Un pic obligat de soartă, dar mai ales pentru că văzuse în Abby dragostea necondiționată, admirația și dorința de a urma cu ochii închiși un om. Din păcate, Ethan își găsise un anturaj nepotrivit, se angajase în locul condus de un interlop și asta îl costase libertatea. Acum, după câțiva ani de detenție, Ethan primea 48 de ore de libertate, o simulare a unui „ce-ar fi fost dacă ți-ai fi văzut de treaba ta”.

Cu un cazier pătat și cu semnele închisorii adânc săpate în conștiința sa, Ethan se întorce acasă pentru a asista la înmormântarea singurului om pe care nu-și dorise să-l dezamăgească vreodată: Abby.

Cursa contra cronometru

Ca deținut eliberat provizoriu, Ethan avea o serie de lucruri pe care nu putea să le facă. Dar puteau sta aceste interdicții în fața celei mai arzătoare dorințe? Ethan nu avea prea multe detalii despre Abby și tot ce se întâmplase în viața ei. În urmă cu doi ani, în timpul unei vizite la pușcărie, o alungase și îi interzisese să se mai întoarcă vreodată. Acum, cu sufletul sfâșiat de durere, Ethan se întoarce acasă pentru a o conduce pe ultimul drum.

Există o biserică, există și un sicriu, o slujbă de înmormântare. Numai că nu există cadavru. Abby dispăruse din apartamentul ei, fusese găsită o cantitate mare de sânge la fața locului, dar nici urma de tânăra femeie. Pentru că trecutul ei o lega de un loc plin de vicii și promiscuitate, FBI-ul intră pe fir și o obligă pe mama fetei să o declare moartă.

Ethan știa că nu poate să schimbe destinul și nici să o aducă înapoi pe sora lui, dar simte că trebuie să știe adevărul. Și are o vagă bănuială despre implicarea celui care îl condamnase și pe el: Shark, un om lipsit de scrupule, apărat de o armată de criminali cu sânge rece.

Cursa de 48 de ore – fără limite, fără bariere

Am mai avut supape pentru a elimina o parte din tensiunea ce se tot acumula în orele de libertate ale lui Ethan. Autorul ne-a permis să mergem câțiva pași înapoi, în trecutul celor doi frați. Le-am înțeles mai bine relația, nevoia de a de proteja unul pe altul. Dragostea de frate nu are nevoie de explicații, dar aveam nevoie să înțeleg de unde pornirea lui Ethan de a se dezice de toate promisiunile sale, de a-și risca libertatea.

„O poveste cu ritm alert și un mod minunat să-ți petreci, dacă nu 48 de ore, măcar trei sau patru.” – Kirkus Reviews

Mi-a plăcut mult povestea și m-am trezit prinsă într-un carusel al răului, al lumii interlope, plină de răufăcători, criminali și un șir lung de victime. Și vă mai spun ceva: finalul m-a făcut să zâmbesc din tot sufletul. Nu aș fi văzut un final mai bun!

Cursa de 48 de ore a apărut la Editura Trei și poate fi cumpărată de aici.

Alte detalii:

Dacă mai doriți câteva păreri, vă invit pe blogurile colegilor mei: Literatura pe tocuri, Cartile mele și alți demoni, Biblioteca lui Liviu, Fata cu cartea, Citește-mi-l, Pălărisme, Ciobanul de azi; Analogii, Antologii, Falled.

Autor: Andrew Bourelle

Nr. de pagini: 464

Titlu original: 48 Hours to Kill

Limba originală: engleză

Traducere de Constantin Dumitru-Palcus

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Anul apariției: 2022

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns