Crima perfectă – Instrucțiuni pentru fete cuminți este un roman numai bun pentru weekend sau pentru zilele în care aveți nevoie de o doză de adrenalină. Mie mi-a adus aminte de Majoretele, roman apărut tot la Leda Edge. Dacă toate romanele young adult ar fi așa, le-aș citi muuuuult mai des. Eu mă bucur de fiecare dată când dau peste autori care răstoarnă tipare și aleg drumuri nu prea bătătorite.

Da, sunt de acord cu faptul că un om matur, cu mintea șlefuită de alte zeci de romane polițiste, nu ar gusta foarte bine tema romanului. Sau ar găsi numai nod în papură. Nu este un roman cu multe răsturnări de situație, nici cu nu știu câte fire narative complicate. Dar are acel ceva care te determină să citești, să vrei să afli mai multe despre cazul pe care Pip, un personaj tare simpatic, îl scoate la lumină.

Crima perfectă - Instrucțiuni pentru fete cuminți
Crima perfectă – Instrucțiuni pentru fete cuminți

Crima perfectă – Instrucțiuni pentru fete cuminți

„Un adevărat festin pentru cititorii care adoră suspansul!” Kirkus Reviews

Povestea noastră se desfășoară într-un orășel micuț, un loc în care toată lumea cunoaște pe toată lumea. Dar și locul în care secretele bântuie pe toate străzile. La prima vedere, nimeni nu are nimic de ascuns. Dar știm deja că, la o privire mai atentă, piesele încep să se dărâme și adevărul se lasă descoperit.

Pip este un personaj tare simpatic, un fel de Sherlock Holmes feminin, varianta young adult. În Little Kilton toată lumea știe povestea: frumoasă și populara Andie Bell a fost ucisă de iubitul ei, Sal Singh. Până la închiderea cazului, Sal se sinucide. Vinovăție sau strigăt de disperare? Sal fusese mai ușor de condamnat, mai ales datorită naționalității lui. Toată lumea îl arătase cu degetul. Și nici familia lui nu îl crezuse nevinovat. Părinții lui învățaseră în timp să închidă acest capitol și nu discutau despre cele întâmplate.

Pip – detectiv de ocazie

Pip avea de realizat un proiect pentru școală. Și alege drept temă cazul lui Andie Bell. Drumurile nu vor fi ușoare, dar Pip îi păstra o amintire frumoasă lui Sal și își dorea tare mult să îi arate nevinovăția. Investigația pe care Pip o pornește va scoate la iveală umbre pe care polițiștii nu au știut să le descopere la momentul potrivit. Pentru Pip era mai ușor să intre în anturajul tinerilor, să descopere secrete și legături.

Deși îl are de partea ei pe fratele lui Sal, Pip păstrează secretă mini ancheta sa. Adăuga treptat suspecți pe listă și caută motivele pentru care frumoasa Andie Bell ar fi putut fi ucisă. După ce înlătură stratul de „sclipici” de pe amintirile despre Andie, Pip descoperă o Andie plină de defecte, răutăcioasă peste măsură și implicată în activități ilegale.

Pip este încântată peste măsură de fiecare pistă nou descoperită. Dar există cineva în Little Kilton care nu îi împărtășește sentimentele. Iar tânăra noastră începe să primească mesaje de amenințare. Cine voia să nu fie descoperit adevărul? Ce se întâmplase de fapt cu Andie Bell? Asta aflați voi, dacă alegeți să citiți cartea. Eu v-o recomand cu tot dragul!

Crima perfectă – Instrucțiuni pentru fete cuminți –

Holly Jackson s-a jucat frumos cu povestea asta. Mi-a oferit toate indiciile, mi-a dat impresia că am prins bine „hățurile” poveștii sale, dar a întors pe dos tot ce construisem până atunci. Știți deja că eu sunt mare iubitoare de romane polițiste și le caut de fiecare dată când am nevoie de ceva care să mă scoată din amorțeală. Crima perfectă a reușit să îmi aducă exact starea aia pe care o aștept. Am fost prinsă în vâltoarea evenimentelor, am făcut parte din anchetă, am susținut-o moral pe Pip și i-am ținut pumnii strânși în fiecare etapă demarată. Mi-a plăcut neașteptat de mult cartea și m-am bucurat de fiecare oră petrecută în compania ei. V-o recomand!

A apărut la Leda Edge, partea a grupului Editorial Corint, și poate fi cumpărată de aici. 

 

Descriere: Toți locuitorii din Little Kilton știu povestea.

Frumoasă și populară printre colegii de liceu, Andie Bell a fost ucisă de iubitul ei, Sal Singh, care, mai apoi, cuprins de remușcări, și-a luat viața. Cinci ani mai târziu, tragedia încă îi bântuie pe locuitorii liniștitului orășel britanic. Prietena din copilărie a presupusului criminal, Pip nu poate scăpa de sentimentul obsedant că lucrurile nu s-au petrecut chiar așa cum vorbește lumea. Adolescenta se transformă într-un veritabil detectiv particular și încearcă să afle adevărul. Perseverentă și atentă la detalii, Pip ajunge să descopere o serie de secrete întunecate care demonstrează fără putință de tăgadă că Sal a fost învinuit pe nedrept. Cineva însa nu e deloc încântat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, iar viața lui Pip este în pericol.

 

AUTOR(I):HOLLY JACKSON

EDITURA:CORINT

AN APARIȚIE:2020

NUMĂR PAGINI:448

TRADUCERE:DANIEL‑SILVIU BIVOL

Lasă un răspuns