Recenzii

Copilul sălbatic / The wild child – Mary Jo Putney ***Recenzie

16559098_1415724201823865_51496372_n
NUME: Copilul salbatic
AUTOR:Mary Jo Putney
EDITURA: LITERA/LIRA
COLECTIA: CARTI ROMANTICE
GEN: ROMANCE
SERIA: BRIDE TRILOGY. NR. 1

Am terminat “Copilul sălbatic” Mary Jo Putney și mi-a plăcut mult! Mary Jo mă captivează, mă transpune între paginile poveștii și după atâtea cărți citite încă reușește să mă surprindă.

Kyle si Dominic, gemeni aproape identici, după o copilărie în care au fost prieteni, reușesc să se îndepărteze unul de celălalt datorită presiunii normelor sociale din epoca respectivă.

Fiind fiul mai mare,Kyle urma cele mai bune școli, primea titlul și averea dar, tânjea in secret după libertatea pe care o avea Dominic. Dominic, își dorea să fi fost în locul fratelui său, pentru că îl pasiona agricultura, moșia și era convins că se putea descurca.

Crescuti în aceasta rivalitate, drumurile li se despart până în ziua în care Kyle îi propune fratelui lui să îi ia locul și să meargă în vizită la viitoarea lui soție, promițându-i actele unui domeniu, dacă se achită de rolul acesta.

Deși Dominic este tentat să refuze, află că presupusa viitoare soție a lui Kyle, Meriel este considerată nebună și trăiește într-o lume a ei. Motivul absenței fratelui său de la așa întâlnire importantă îl aflăm în paginile următoare.

Îndrăgostit de o curtezană spaniolă în vârstă, pe numele ei de scenă Paloma, în realitate Constancia, Kyle hotărăște să își abandoneze îndatoririle sale pentru a o conduce pe aceasta în Spania, pentru a putea să moară pe pământul ei. Constancia era grav bolnavă iar Kyle speră că făcând acest ultim gest, să îi poată răsplăti toate eforturile și clipele lui de fericire primite de la curtezana. In ultimele ore de viață, Kyle se va căsători cu aceasta, cununia lor rămânând un secret.

Meriel, tânăra “nebună”, acum în vârstă de 23 de ani, în copilărie călătorise  împreună cu părinții în India. Acolo părinții ei își pierd viața, dar fetița este salvată.

Neștiind limba și fiind încă sub șocul lucrurilor triste la care fusese supusă, Meriel nu vorbește cu nimeni. Se ascunde în pasiunea ei: grădinăritul și are grija de animale. Nu lasă nici o clipă să se vadă că ar înțelege tot ce aude în jurul ei, ba chiar ascunde și faptul ca citește.

Asta până când îl întâlnește pe Dominic. Și deși simte diferența dintre frați (pe Kyle îl cunoscuse în vizita prealabilă, când venise să discute despre termenii căsătoriei și despre boala ei), ea este atrasă de Dominic, pentru că acesta este singurul care o determină să vorbească și să accepte “normalitatea”.

Când afla că tutorele ei, o închide pe Meriel într-un sanatoriu, după ce pe el îl alungase de pe domeniul care îi aparține fetei, Dominic ia hotărârea de a se căsători cu Meriel, pentru a o salva, asta în ciuda faptului că riscă să rupă legătura și așa șubreda cu Kyle.

Îndrăgostit și mai hotărât că niciodată să se așeze la casa sa, Dominic ia ultimele hotărâri din viața sa, fără să se gândească la consecințe, sperând că va obține iertarea familiei sale.

In acest tumult de întâmplări, își găsește un aliat puternic în sora lui, în vecinii de lângă domeniul lui Meriel șă în indianul “eunuc” atât de credincios tinerei noatre tulburate.

Nu vă destăinui nimic despre final, dar îmi închipui că vă imaginați că e o carte cu happy end.
E o poveste frumoasă despre puterea dragostei, despre schimbare, acceptare și iertare.

V-o recomand din suflet!

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *