Copilul de pe altă stea este cartea alături de care am petrecut ieri câteva ore extrem de plăcute. A fost al doilea weekend petrecut în compania cărților de la Corint Junior și nu regret nimic, nimic!

E atât de frumos să te pierzi în lumea poveștilor pentru copii! E atât de frumos să îți aduci aminte de cât de dulce a fost inocența copilăriei, cât de plini de imaginație și de culoare au fost primii ani din viața noastră.

Copilul de pe altă stea
Copilul de pe altă stea

Pe lângă poveștile calde, pline de umor și senin, cărțile de la Corint ne atrag atenția asupra lucrurilor care contează cu adevărat și, totodată, poartă mesaje extrem de puternice și de importante. Cheia pentru descifrarea acestor mesaje este foarte ușor de găsit, atât de oameni mici, cât și de oamenii mari. Numai că, de data asta, noi, oamenii mari și plini de griji, trebuie să ne coborâm un pic în genunchi, la nivelul la care putem accepta firul fără să-l despicăm în patru, la vârsta la care putem vedea minunile din lucrurile mici și la care mai putem crede în magie. În extratereștri oricum crede multă lume. Apropo, voi credeți că există viață dincolo de planeta noastră?

Copilul de pe altă stea – o poveste despre inimă și prietenie

Cartea asta m-a cucerit tot mai tare cu fiecare rând. M-am simțit comod printre rândurile ei și abia așteptam să văd în ce aventuri mă voi lansa alături de protagoniști. O să spuneți că eu cam repet treaba asta cu „m-am simțit comod/confortabil”. Dar pentru mine înseamnă tare mult să mă simt acasă în cărțile pe care le citesc. Trăiesc altfel fiecare etapă, fiecare situație. De ce mi-a fost familiar cadrul din Copilul de pe altă stea?

1. Am frați gemeni și știu câte ceva despre legătura specială dintre aceștia. Și pe noi au încercat să ne păcălească de-a lungul vremii cu gândurile lor telepatice (când erau mici și inocența vârstei le permitea). Au o relație care funcționează precum un arici. Fie se strâng în brațe, se amuză din orice sau își împărtășesc cele mai intime gânduri. Fie se comportă de parcă nu s-ar suporta absolut deloc unul pe altul.

Ethan, băiețelul din povestea lui Ross Welford, își iubește sora. Acum e sigur de asta. Dar, înainte ca aceasta să dispară, Ethan îi strigase că o urăște. Ar da orice să își ia cuvintele înapoi. Însă timpul, în minunatul său mod în care ne pune față în față cu propriile cuvinte și temeri, nu se lasă înduplecat deloc, deloc. Am vrut să fac această paranteză pentru a vă face să observați legătura dintre viața mea și poveste.

2. M-am apucat să cresc găini. Și am una preferată (să nu spuneți asta celorlalte găini, nu vreau să risc producția de ouă ). Dacă aș putea, aș lua-o și eu pe Madonna mea peste tot (să nu spuneți nimic de numele ei, se poartă ca o divă).  Iggy, cel care devine cel mai bun prieten al lui Ethan, are o găină – pe Suzy – și o ia cu el peste tot. O să vedeți voi că asta îl cam pune în încurcătură de câteva ori, însă prietenii sunt prieteni și nu-i poți lăsa în urmă.

Dragostea de frate străbate întreg universul

Copilul de pe altă stea este o lectură duioasă, încântătoare și la fel de puternică precum este iubirea dintre frați. Ethan nu știa mereu să spună că o iubea pe Tammy, mai ales când ea făcea pe sora mai mare. Dar voia să petreacă timp cu ea, să râdă la aceleași glume și să facă aceleași năzbâtii.

Tammy dispare chiar în noaptea de Ajun, fix înainte de petrecerea de împărțire a cadourilor. Întreaga comunitate se mobilizează și căutările lor pun parcă întreaga sărbătoare pe pauză. Cine se putea gândi la cadouri, luminițe și Moș Crăciun când nu se știa nimic de Tammy? Cu părinții prinși în febra disperării și a propriilor griji, Ethan găsește în Iggy un prieten care să-l ajute să nu se mai gândească atât de mult la faptul că nu putea să facă mare lucru pentru a-și găsi sora. Însă, o apariție misterioasă le dă viața celor doi copii peste cap și-i convinge că ei singuri o pot găsi pe Tammy.

Copilul de pe altă stea – o lecție despre sacrificiu, prietenie și iubire

Hellyann este diferită față de Ethan și Iggy, dar asta nu o face mai puțin specială. Mai ales când o să vedeți emoțiile și bunătatea din sufletul ei. Bine, o veți îndrăgi și pentru modul absolut amuzant și drăgălaș în care se exprimă, vă asigur!

Hellyann venise pe Pământ cu o misiune specială, dar putea ea îi determine pe oameni să aibă încredere în ea și să o urmeze? Și mai important, vă putea să rămână ea însăși în siguranță?

„Poartă-te ca ceilalți, Hellyann. Să nu râzi, căci altfel nu vor avea încredere în tine. Să nu plângi, căci altfel nu vor avea încredere în tine. Orice vei simți, păstrează aici. Mi-a atins pieptul cu trei degete. Pentru că ai o inimă de om.”

PS: Ross Welford ne arată niște ființe, eu nu o să îi spun creatură lui Hellyann, foarte diferite de omuleții verzi, cu antene pe cap și patru/șase degete la o mână. În sfârșit, cineva care-i vede altfel!

Copilul de pe altă stea – o lectură emoționantă

Copilul de pe altă stea a fost o lectură emoționantă, plină de prietenie, dragoste și frânturi de speranță. Este o lectură care ne arată cât de frumoasă este diversitatea și cât de minunată este acceptarea. Mi-au plăcut toate personajele care s-au perindat prin poveste, dar preferata mea rămâne Hellyann.

Hellyann, nu o să te uit nichiodată. Jur!

Copilul de pe altă stea a apărut la Corint Junior și poate fi cumpărată de aici. Recomand cu mult drag!

Traducere: Pavel Cazacu

Imprint: Corint Junior

Colecția Smart Age

Data apariției: Aprilie 2023

Softcover

Număr pagini: 432

Lasă un răspuns